Karbantartások ütemezése

Címkék: környezetvédelem

A Budapest Airport a légiforgalmi berendezések földi műszereinek, valamint a futópályák állapotának az ellenőrzését, karbantartását és vizsgálatát a vonatkozó jogszabályban és a karbantartási utasításban előírtak szerint rendszeresen végzi. Ezen karbantartások ideje alatt az éppen munkálatok alá vont futópályán heti rendszerességgel, néhány óra időtartamára pályazárást szükséges elrendelni. Ennek következtében, a megszokott rendtől eltérően, a légiforgalommal kevésbé érintett lakott területek felett átmenetileg megnövekedhet a repülési műveletek száma.

A repülőtér üzemeltetője fontosnak tartja, hogy a repülőtér közvetlen környezetében lakókat és az érintett önkormányzatokat minderről heti rendszerességgel informálja.

Tájékoztatjuk Önöket, hogy 2016. augusztus 18-a és szeptember 22-e között az alábbi időpontok között tervezünk karbantartási munkálatokat a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren:


XVII. kerületet érintő korlátozások a repülőtér 1-es számú (13R/31L jelzésű) futópályáján:
Az 1-es futópálya műszeres leszállító rendszerének (ILS) korszerűsítése során a kivitelezési munkálatokat követően 2016. augusztus 19-étől a futópálya már használható a légiforgalom számára, azonban az ILS rendszer még nem üzemel, ezért délkeleties széljárás esetén, a Budapest felőli megközelítések során még számítani kell a 2-es futópálya intenzív használatára, vagyis a Rákoshegy feletti érkező forgalomra.

A munkálatokról a lap alján, a Dokumentumok menüpont alatt található letölthető tájékoztatóban adunk részletes információt.


A megadott időpontok helyi időben értendők. A karbantartási folyamatok időtartama alatt átmenetileg megnövekedhet a rákoshegyi vagy a vecsési lakosokat érő zajterhelés.


Megértésüket köszönjük!

2016. év folyamán korábbi időszakokban történt karbantartások heti lebontásban.
2015. év folyamán korábbi időszakokban történt karbantartások heti lebontásban.
2014. év folyamán korábbi időszakokban történt karbantartások heti lebontásban.
2013. év folyamán korábbi időszakokban történt karbantartások heti lebontásban.
2012. év folyamán korábbi időszakokban történt karbantartások heti lebontásban.
Dokumentumok