Karbantartások ütemezése

Címkék: környezetvédelem

A Budapest Airport a légiforgalmi berendezések földi műszereinek, valamint a futópályák állapotának az ellenőrzését, karbantartását és vizsgálatát a vonatkozó jogszabályban és a karbantartási utasításban előírtak szerint rendszeresen végzi. Ezen karbantartások ideje alatt az éppen munkálatok alá vont futópályán heti rendszerességgel, néhány óra időtartamára pályazárást szükséges elrendelni. Ennek következtében, a megszokott rendtől eltérően, a légiforgalommal kevésbé érintett lakott területek felett átmenetileg megnövekedhet a repülési műveletek száma.

A repülőtér üzemeltetője fontosnak tartja, hogy a repülőtér közvetlen környezetében lakókat és az érintett önkormányzatokat minderről heti rendszerességgel informálja.

Tájékoztatjuk Önöket, hogy 2016. december 5-e és 11-e között az alábbi időpontok között tervezünk karbantartási munkálatokat a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren:


XVII. kerületet érintő lezárások a repülőtér 1-es számú (13R/31L jelzésű) futópályáján:
december 6. 00:30 – 05:00 között
december 9. 00:30 – 05:00 között

Vecsést érintő lezárások a repülőtér 2-es számú (13L/31R jelzésű) futópályáján:
december 7. 00:30 – 05:00 között
december 10. 00:30 – 05:00 között

A megadott időpontok helyi időben értendők. A karbantartási folyamatok időtartama alatt átmenetileg megnövekedhet a rákoshegyi vagy a vecsési lakosokat érő zajterhelés.


Megértésüket köszönjük!

2016. év folyamán korábbi időszakokban történt karbantartások heti lebontásban.
2015. év folyamán korábbi időszakokban történt karbantartások heti lebontásban.