Címlap » Budapest Airport » Karrier » Senior

2012. évi események

Visszatekintés a 2012-es év eseményeireImmár lassan két éve (2011.febr.27), hogy megalapítottuk a Budapest Airport Senior Clubot!

Az első találkozásunk Ferihegyen a D portai ebédlőben volt, ahol hosszú idő után ismét találkozhattunk, és nagy örömmel üdvözölhettük egymást. Azt gondoltuk, hogy a mai rohanó világunkban nagy szükségünk lenne egy összetartó közösségre és arra, hogy szakítsunk időt egymásra, az egymással való találkozásokra, beszélgetésekre.

Akkor és ott elhatároztuk, hogy találkozásainkat rendszeressé tesszük, és minden hónap első hétfőjén összejövünk. Ez az óta is így van! Kivéve a július-augusztus hónapokat, amikor nyári szünetet tarunk.

Az eltelt idő azt mutatja, hogy nagy igény van ezekre a jó hangulatú, rendszeres találkozásokra, beszélgetésekre.

Mi is történt az elmúlt évben?A rendszeres klubnapokon kívül nagyon sok érdekes kirándulást szerveztünk, és sok szép élménnyel gazdagítottuk napjainkat. A klubnapok érdekesek, színesek, mindig valamilyen aktuális eseményhez kötődnek.

Néhány fontosabb esemény a 2012-es évből:Mivel is kezdhettük az újévet, mint bulizással.

Megtartottuk a pót-szilvesztert, játszottunk, sztorizgattunk, és még táncra is perdültünk.

Eljött az első születésnapunk is, amit tortával és születésnapi gyertyával ünnepeltünk.

Ezen a jeles napon volt még egy másik esemény is, ami mellett mi sem mehettünk el szó nélkül. Mégpedig a Malév megszűnése. Mindnyájunknak nagyon fájdalmas volt ez a sajnálatos esemény, és még ma is az. Kérésünkre Umann Tamás nagyon igényes és tartalmas beszámolóval emlékezett meg a Malév 60 évéről.

Farsangoltunk, felelevenítettük a népszokásokat, elmondtuk a farsang igaz történetét, nevettünk egymás viccein.

Bemutatkozott az Egyesített Szociális Központ Gyöngyvirág Tánccsoportja, akiket nagy szeretettel és tapssal fogadtunk.

Meséltünk a húsvéti hagyományokról, népszokásokról, és még húsvéti verseket is mondtunk. Készítettünk hímes tojásokat, amikkel a szereplőket jutalmaztuk.

Voltunk Tiszakécskén, a fantasztikus termálfürdőben, ahol kedvünkre kényeztethettük magunkat.

Elhajóztunk Szentendrére, a Dunakanyar ékszer-dobozának nevezett történelmi hangulatú, szép városba. Sétálgattunk, beszélgettünk, élveztük a kis város sajátos mediterrán hangulatát, megismerkedtünk a város nevezetességeivel.

A nyári szünet előtt pedig közös nagy bogrács partit rendeztünk Péteriben, a tőzeges tónál. Volt ott eszem-iszom, dínom-dánom! A talp alá valót Petrik Sándor zenész ismerősünk szolgáltatta.

Miután mindenki jól kipihente magát, szeptemberben ismét találkoztunk, és megbeszéltük az őszi programokat.

Ezután Komáromba látogattunk telekocsi akcióval. Megnéztük a Komáromi Erődöt, fürödtünk a Komáromi Gyógyfürdőben. A közös ebéd után pedig átmentünk Komárnóba, ahol egy jó nagyot sétáltunk, és megnéztük az Európa udvart.

Felvettük a kapcsolatot a Repülőtéri Múzeummal (a mostani nevén Ferihegy Repülőgép Emlékpark) is, ahol szívesen fogadtak minket. Tóth Pista közreműködésével, autóbusszal körbe vittek a repülőtéren, a második otthonunkban. Márciusban ott tartjuk a klubnapot, és önkéntes munkánkkal besegítünk a múzeumnak a nyitással kapcsolatos előkészületekbe.

A következő kirándulásunk Eger volt, ahova vonattal érkeztünk, az egri várnapokra. Természetesen a Szépasszony völgyet sem hagyhattuk ki, ahova a helyi városnéző kisvonattal zakatoltunk le, egy kis jófajta, egri bórkóstolásra. Visszafelé még énekelgettünk is egy kicsit.

Na de még nincs vége a sok programnak, mert azt gondoltuk, hogy ennyi kirándulás után már ránk fér egy újabb kényeztetés. Ismét vonatra szálltunk, és látogatást tettünk egy kedves alföldi kisvárosba, Kisújszállásra, a Kumánia Gyógyfürdőbe.

És máris itt volt a nyakunkon a Karácsony.

Mint azt már tavaly is tettük, az idén is, karácsony előtt szerény ünnepség keretében megajándékoztuk és köszöntöttük egymást. A Budapest Airport, az idén sem feledkezett meg a Senior Clubtagokról, és meghívást kaptunk a BUD évadzáró partyjára, ahol találkozhattunk a régi és új kollegáinkkal.

Klubnapjainkat a BUD Airport jóvoltából, a Humán Igazgatóság munkatársainak segítségével, a repülőtéren, a ROK-épületben tarthattuk.

Hát, így telt el a Budapest Airport Senior Club 2012-es éve!

Ezek után mit is kívánhatnánk magunknak 2013-ra?

Talán azt, hogy a felgyorsult és kusza világunkban még nagyon sokszor találkozzunk egymással erőben és egészségben.

A szeretet és a béke tegye szebbé napjainkat, hogy minél több és érdekesebb programmal tehessük jobbá, örömtelibbé, nyugdíjas éveinket.

Azok a nyugdíjas társaink, akik ezek után kedvet kaptak a csatlakozásra, és szeretnének részt venni a kis közösségünk életében, szeretettel várjuk őket.

Jelentkezni lehet:
e-mail: hegedusne.ani@gmail.com
tel: +36-30-689-2818„Az élet gazdagabb lesz,
ünnepibb és emberibb,
ha megtöltöd a hétköznapok néhány percét
a rendkívülivel, az emberivel,
a jóindulatúval és az udvariassal:
tehát az ünneppel. „
(Márai Sándor)

Klubnap a farsang jegyében 2012 02.06.
Szentendre hajóval 2012 05.23.
Péteri tó piknik 2012. 06.27.
Komáromi kirándulás 2012 09.26.
Repülőtér látogatás 2012 10.10.
Eger 2012 10.17.
Első őszi Senior klubnap 2012 11.05.
Kisújszállás Termálfürdő 2012 11.21.
Senior Karácsony 2012 12.14.
2012 pótszilveszter 2013 01.07.