Címlap » Budapest Airport » Karrier

Budapest Airport: Beszállókártya egy új világba

A Budapest Airport több mint egyszerű munkahely – ez a repülőtér. A BUD feladata Magyarország légi kapujának üzemeltetése, a 15 Margitsziget területű repülőtér biztonságos és gazdaságos irányítása. A komoly feladat erős vállalatot kíván: a BUD több mint 1000 munkatársat foglalkoztat, árbevételei alapján pedig az ország első száz cége között szerepel. Ha a repülőtér jól működik, az nem csak a vállalatra, hanem az egész magyar gazdaságra hatással van.


A Budapest Airport 100% százalékban a német HOCHTIEF AirPort vezette konzorcium tulajdonában van. A HOCHTIEF Airport az iparág egyik legtapasztaltabb szereplője: a budapesti légikikötő mellett Hamburg, Düsseldorf, Sydney, Tirana és Athén repülőtereiben is részesedéssel rendelkezik.

A BUD kollégái között bölcsészek és közgazdászok éppúgy megtalálhatók, mint a legkülönbözőbb műszaki és biztonsági területek szakértői. Amennyire változatos a dolgozók munkaköre, annyira széles a vállalat tevékenységi köre is: a terminálok, a futópályák, a parkolók, a repülőtér területén található több száz ingatlan működtetése mind a Budapest Airport felelőssége. A vállalat bevételei ennek megfelelően több forrásból – elsősorban utasok, légitársaságok, bérlők - származnak. Évente nyolc és fél millió utas, több mint 50 ezer tonna légi áru fordul meg a reptéren.

A mostani az egyik legizgalmasabb időszak a repülőtér történetében. A BUD tulajdonosainak eltökélt szándéka, hogy a budapesti repülőteret Közép-Kelet Európa legsikeresebb repülőterévé teszik, éppen ezért 261 millió eurót – nagyjából 75 milliárd forintot – fektetnek be az infrastruktúra fejlesztésébe, a repülőtér modernizálásába. Új terminálépület, új forgalmi előterek épültek, bővült a repülőtér kapacitása – 20 éve nem volt példa a jelenlegihez hasonlítható fejlesztési munkálatokra. Emellett nagyszabású fejlesztési program zajlik, megépül a Cargo City, a repülőtéri hotel és egy irodapark.

A Budapest Airport erős gazdasági hátteret, nemzetközi környezetet, hosszú távú perspektívát nyújt munkatársainak és még valamit, amit csak a biztonsági kerítéssel körbevett város lakói érezhetnek igazán. A repülőtéren dolgozni nemcsak presztízs, hanem egyedülálló élmény is egyben. A repülőtérnek nincs párja. A Budapest Airport munkatársai egy örökké mozgásban lévő vállalatnál szerezhetnek életre szóló tapasztalatokat, méghozzá Magyarország egyik legismertebb létesítményénél. Várjuk jelentkezését!

Ha adatbázisunkba szeretne bekerülni, kérjük, küldje el magyar és angol nyelvű szakmai önéletrajzát és motivációs levelét a hr@bud.hu e-mail címre, vagy postacímünkre:
Budapest Airport
Humán Erőforrás
1675 Budapest Ferihegy, Pf. 53