Címlap » Budapest Airport » Közösség

Spotterek

A repülőgép-fotózás egyre népszerűbb hobbi Magyarországon és szerte a világon. A repülőfotósok – avagy spotterek – olyan repülésbarátok, akik szabadidejük nagy részét a repülőterek futópályáinak közelében töltik.

A repülőfotósok célja, hogy minél szebb és különlegesebb fotókkal gazdagítsák gyűjteményüket. Fotóikat – legyen az akár dokumentációs értékű, akár művészi alkotás – egymással is megosztják internetes fórumokon, fotó- és videómegosztó oldalakon. Ha ritka repülőgép érkezik Ferihegyre, csapatostul szoktak megjelenni a futópályák mentén a legjobb fotóspozíciókat kereső spotterek. Hatalmas objektívekkel a kezükben feszülten várják, hogy a távolban meglássák a repülőgép pislákoló fényeit.

Aki kedvet kapott, hogy megismerkedjen ennek a rendkívül érdekes és változatos hobbinak a rejtelmeivel, az a spotterek weboldalán olvashat többet róluk.

Linkek:

# Budapest Airport fotók az airlines.net oldalon

# Fotópozíciók a reptér környékén

Facebookon a repülőtér

Már az első héten több százan csatlakoztak a Facebookon található Budapest Airport rajongói klubhoz. Az oldal készítői továbbra is várják az új tagokat, akik kíváncsiak, hogy milyen lehet Magyarország egyetlen folyamatosan üzemelő nemzetközi repülőtere – belülről. Tovább »