Címlap » Budapest Airport » Média » Forgatás a reptéren

Fotózás, filmezés a repülőtéren

Filmezni valamint fotót készíteni egy forgalmas nemzetközi repülőtéren nem egyszerű feladat. Számos forgalomszervezési, biztonsági és egyéb szempontot kell figyelembe venni.A Budapesti Nemzetközi Repülőtéren való fotózáshoz, filmezéshez engedélyekre van szükség. A repteret üzemeltető Budapest Airport jóváhagyásán túl, a reptéren működő hatóságok engedélyeire is szükség van. Az engedélyek megszerzése a forgatás nagyságától függően minimum 3-5 munkanapot vesz igénybe.

Nem-kereskedelmi célú forgatások


Minden híradós, hír-, vagy egyéb TV műsort készítő stábnak kapcsolatba kell lépnie a Budapest Airport Kommunikációs igazgatóságával. A reptérre indulás előtt feltétlenül írjon vagy telefonáljon +36 1 296 5769.

Kereskedelmi célú forgatások

A repülőtéren a kereskedelmi célú filmforgatásokra, fotózásokra fix ár vonatkozik, melynek összege 200 000-450 000 Ft+ ÁFA / óra (az igénytől függően).Az engedélyeztetési eljárást a Kommunikációs igazgatóság kezdeményezi.

Az alábbi jelentkezési lap kitöltésével is lehet jelentkezni forgatási időpontért.

F
Igénylőlap a reptéri forgatáshoz
Vállalat neve:
Kapcsolattartó neve:
Kapcsolattartó telefonszáma:
Forgatás célja:
Forgatás dátuma: (yyyy-mm-dd) Naptár
Forgatás napszaka:
Forgatás várható időtartama:
Forgatáson résztvevők száma:
Egyéb igények, vagy megjegyzés: (elektromos áram, étkeztetés, stb.)

_

Tájékoztatjuk, hogy a filmforgatás / fényképezés iránti igényeket, jelentkezéseket legkésőbb 72 órával az eseményt megelőzően kell eljuttatni hozzánk. A kereskedelmi célú filmforgatásokra, fényképezésekre fix ár vonatkozik, melynek összege 200 000 ft+ ÁFA / óra. Az engedélyeztetési eljárást a Kommunikációs Igazgatóság kezdeményezi, a belépéseket, forgatásokat sok egyéb szakterületnek és hatóságnak is jóvá kell hagynia, amelyek a jóváhagyást meg is tagadhatják. Nem áll módunkban jóváhagyni az olyan igényeket, amelyek akadályozzák vagy zavarják a légi közlekedést, az utasforgalmat, vagy a biztonságot.

KÉRJÜK, NE FELETJSE EL ELKÜLDENI A BUDAPEST AIRPORT RÉSZÉRE AZ ALÁBBI INFORMÁCIÓKAT MINDEN, A REPÜLŐTÉR TERÜLETÉRE BELÉPNI SZÁNDÉKOZÓ MUNKATÁRSUKRÓL:

Név:
Személyi igazolvány száma:
Születési idő:
Állandó lakcím:
A forgatásnál jelen lévő gépjármű rendszáma:

Köszönjük