Címlap » Budapest Airport » Média » Hírek
2016/05/26

Repülőstart a nyári utazási szezonra – a Heinemann megújította divatmárka üzleteit a budapesti repülőtéren

Budapest, 2016. május 26. A német Gebr. Heinemann cég bővítette és felújította nemzetközi divatmárka üzleteit a Budapest Airport termináljain – mindezt a 2016-os nyári utazási szezon kezdetére. A tavalyi évben a budapesti Heinemann üzletek forgalma a repülőtér rekordforgalmát is meghaladóan növekedett, a most felújított nemzetközi divatmárka üzletek pedig újabb impulzust adhatnak a kereskedelmi forgalomnak. Tovább »

2016/05/09

Taxis demonstráció május 10-én kedden délután

2016. május 10-én, kedden délután 14.30 és 18.00 óra között forgalomlassító demonstrációt jelentettek be a taxisok a repülőtérre vezető gyorsforgalmi úton. Utasainknak azt javasoljuk, hogy a demonstráció ideje alatt a repülőtér megközelítéséhez lehetőleg az M0-s autópályát használják. Tovább »

2016/05/06

Budapest Airport: Magyarország egyik legkiválóbb vállalata!

Ismét egy rangos elismerést kapott a Budapest Airport: az Investors in People Hungary és a Magyarországi Brit Kereskedelmi Kamara által közösen alapított „Magyarország Legkiválóbb Vállalatai” díjjal jutalmazták tegnap a repülőteret üzemeltető céget. Tovább »

2016/05/05

Bérelhető irodák a Budapest Airport közvetlen közelében - A JLL a BUD Offices kizárólagos képviselője

A JLL kizárólagos képviseletében irodák kiadók a Budapest Airport több épületében. Tovább »

2016/05/02

Jelentős fejlesztés: új utasmólót épít a Budapest Airport!

Megjelent a közbeszerzési kiírás a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér 2. Termináljához kapcsolódó új utasmóló kivitelezésére. A mintegy 5,2 milliárd forintra (16,9 millió euróra) becsült beruházással közel tíz ezer négyzetméterrel nő a terminál jelenlegi utasforgalmi területe. Az építkezés várhatóan 2017 januárjában indul és a tervek szerint 18 hónapig tart. Tovább »

2016/04/28

Több mint ezer parkolóhellyel bővít a Budapest Airport

A folyamatosan növekvő utasforgalom miatt a Budapest Airport parkolói bővítése mellett döntött, hogy könnyebbé és kényelmesebbé tegye az utazást. A fejlesztéssel több mint ezer új parkolóhely jön létre, így 2016 nyarától a szabadidős célból utazók immár három különböző árkategóriájú hosszú távú parkolási lehetőség közül választhatnak. Tovább »

2016/04/27

Heti három járatot indít Budapestről Lyonba az easyJet

A hagyományos tűzoltó diadalív-vízsugárral és a repülőgép személyzetének átadott speciális tortával köszöntötte a Budapest Airport az easyJet első Lyon-Budapest járatát. A jellegzetes fehér-naracssárga festésű gépek ezentúl hetente háromszor közlekednek Franciaország második legnagyobb városa és a magyar főváros között. Tovább »

2016/04/14

Közvetlen koreai járatok indulnak nyáron

A nyári szezon csúcsidőszakában közvetlen charter járatokat indít az Asiana Airlines Budapest és Szöul Incheon repülőtere között. A Külgazdasági és Külügyminisztérium, a Magyar Turizmus Zrt. és a Budapest Airport közös erőfeszítéseinek köszönhetően egyelőre heti egy járat közlekedik majd, bár a szakértők szerint ennél jóval nagyobb lehet az igény. Tovább »

2016/04/06

Félpályás üzem a reptéren: új műszeres leszállító rendszert telepít a Budapest Airport

 Április 7-től három hétre teljesen lezárják a budapesti repülőtér 2-es futópályáját
 A teljes forgalom ez alatt az 1-es pályán zajlik
 A lezárás oka egy vadonatúj műszeres leszállító rendszer (ILS) telepítése
 A forgalommentes időszak alatt egy sor kisebb karbantartást és ürgebefogást terveznek a lezárt futópályán és közvetlen környékén
Tovább »

2016/04/05

Chris Dinsdale lett a Budapest Airport pénzügyi igazgatója

Április 1.-től a kanadai állampolgárságú Chris Dinsdale lett a Budapest Airport pénzügyi igazgatója. Felügyelete alá tartozik nemcsak a pénzügyi terület, hanem a beszerzés, a vállalati jog és az informatika (IT) is, valamint ő vezeti a Budapest Airport üzemanyag-kiszolgáló leányvállalatát, a RÜK Kft.-t is. Tovább »

2016/04/01

Ötéves lett a SkyCourt, a budapesti repülőtér ékköve

Az idei nyári menetrend életbelépésével egy újabb évfordulót ünnepelt a Budapest Airport, most lett ötéves a SkyCourt, a 2. Terminál központi csarnoka. Az összesen 24 000 négyzetméter alapterületű épületet nagyon hamar megszerették az utasok, a benne rejlő építészeti és használati előnyök pedig az üzemeltető Budapest Airport számára is bizonyítottak. Tovább »

2016/03/25

Nyári időszámítás: új menetrend a légiközlekedésben

 A hétvégén, egészen pontosan március 27-én vasárnap hajnal 2:00 óráról 3:00 órára kell állítani az órákat.
 Ezzel hagyományosan a légiközlekedésben is életbe lép az ún. nyári menetrend.
 A Budapest Airport felhívja az utasok figyelmét az óraállítás miatti relatív korábbi kelésre, illetve, hogy a repülőtérre továbbra is érdemes 2 órával a járat indulása előtt kiérkezni.
 A nyári menetrendben egy sor új járat és célállomás érhető el Budapestről.
Tovább »

2016/03/21

Jön: 4. Runway Run a budapesti repülőtéren!

Idén szeptember 3-án szombaton rendezi meg a Budapest Airport a kontinens egyedülálló és nagysikerű repülőtéri jótékonysági futóversenyét. A Runway Run 4.0 idén is mintegy 1000 futót fogad a Liszt Ferenc Repülőtér csak erre az alkalomra lezárt 1-es futópályáján. A budapesti repülőtér a verseny nevezési díjaiból idén is a magyar SUHANJ! és a brit Anthony Nolan alapítványt támogatja. A cél a tavalyi 25 ezer eurós gyűjtés túlszárnyalása. Tovább »

2016/03/17

Budapest Airport: harmadszor is Skytrax-díjas!

Egyedülálló, háromszoros sikert mondhat magáénak a Budapest Airport: három egymást követő évben nyerte el a „Legjobb Kelet-Európai Repülőtér” címet – immár 2016-ban is. A díjat Kölnben, a Passenger Terminal EXPO nemzetközi repülőtéri szakkiállításon és konferencián adták át. Tovább »

2016/03/10

Szenzációs repülési újdonság: Bombardier CS100-as Budapesten!

Rövid munkalátogatást tett ma délelőtt a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren a világ legújabb utasszállítója, a kanadai Bombardier CS100-as típusú repülőgépe. A 100-120 személyes, keskenytörzsű gép első üzemeltetője a svájci Swiss International légitársaság lesz, így most a CS100-as még kanadai gyári festéssel, de már vegyes személyzettel érkezett Ferihegyre. Tovább »

2016/03/03

Megérkezett a Qatar Airways Cargo Budapestre

Rendszeres teherszállító járatot indított a dohai székhelyű Qatar Airways Cargo Budapestre, ami heti két alkalommal köti össze a kelet-közép európai régiót és Katar fővárosát. Az első járat ma délután 16:00 órakor szállt le Budapesten, mostantól pedig minden csütörtökön és vasárnap közlekedik. Tovább »

2016/02/10

Német városokba repít a Ryanair!

Két új célállomást jelentett be a Ryanair a mai napon: a téli menetrendtől, vagyis október végétől Nürnberg és Berlin is elérhető lesz közvetlen járattal Budapestről a Ryanair kínálatában. A német városokba napi járat közlekedik majd. Tovább »

2016/02/05

Repülőtéri partnereit tüntette ki a Budapest Airport

Légitársaság, édességbolt, javítóbázis és taxis cég is szerepel azoknak a vállalatoknak a listáján, amiknek tavalyi teljesítményét ismerte el a Budapest Airport a repülőtér hagyományos februári gálafogadásán. A Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér utasforgalma a tavalyi évben lépte át a 10 milliós álomhatárt, így az idei gálát a 10-es szám jegyében rendezték meg. Tovább »

2016/01/28

Budapestre jön a Qatar Airways Cargo!

Alig egy hónap múlva, 2016. március 3.-án elindítja rendszeres Doha-Budapest járatait a Qatar Airways Cargo öböl-menti teherszállító légitársaság. A magyar és a katari fővárosban egyszerre jelentették be, hogy az útvonalon Airbus A330 F típusú gépekkel közlekednek. Tovább »

2016/01/26

Újabb jelentős elismerés a Budapest Airportnak

Jost Lammers, a Budapest Airport vezérigazgatója lett az „Év Külföldi Vállalatvezetője 2016” cím birtokosa a Budapest Business Journal (BBJ) és a Nemzeti Befektetési Ügynökség, a HIPA közös díjátadóján, amelyet a budapesti Corinthia Hotelban tartottak. A díjjal az elmúlt évben kimagasló üzleti sikereket elérő hazai vállalatok külföldi állampolgárságú vezetőit ismerik el egy adott évben. Tovább »

2016/01/15

Minden rekordot megdöntött a Budapest Airport 2015-ben!

Minden eddigi utasforgalmi rekord megdőlt a budapesti repülőtéren 2015-ben: a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér termináljain összesen 10 298 963 utas fordult meg, ami kimagasló, 12,5 %-os növekedés 2014-hez képest. Egyetlen év alatt 1,2 millióval nőtt a légiutasok száma, ami kb. ezerháromszáz új munkahely létrejöttét jelenti a magyar idegenforgalomban. Ráadásul még soha ennyiféle légitársaság (szám szerint 44), nem kínált ennyi útvonalat (azaz 95 desztinációt) Budapestről, mint tavaly. Tovább »

2016/01/14

Új tender a repülőtéri reklámfelületekre

A Budapest Airport 7-10 évre szóló koncessziós pályázatot ír ki a repülőtéren található reklámfelületek üzemeltetésére. A tenderen a repülőtér üzemeltetője olyan érdeklődőket vár, amelyeknek van nemzetközi tapasztalata közlekedési csomópontokon – repülőtereken, pályaudvarokon, metró hálózatokban – lévő reklámfelületek értékesítésében és működtetésében. Tovább »

2016/01/13

A Ryanair a hatmilliomodik utasát ünnepli

A Ryanair, Európa kedvenc légitársasága a mai napon (2016. január 13.) a 2007-es magyarországi megjelenése óta szállított hatmilliomodik budapesti utasát ünnepli. A Ryanair hatmilliomodik budapesti utasa az izraeli Eilatba, a 2015/2016-os téli menetrendben szereplő négy új Ryanair célállomás egyikére utazó Szegedi Dóra volt. Tovább »