Címlap » Budapest Airport » Média » Hírek

2017-02-08 17:23:03

10 új check-in pult épül a repülőtéri 2B Terminálon

Megkezdődött az új check-in pultok kiépítése a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér 2B Terminálján. A beruházás révén 10 check-in pulttal bővül a 2B Terminálon a légitársaságok számára a beszállító kapacitás.

Megkezdődött az építkezés előtti bontás a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér 2B Termináljának indulási szintjén. Mindebből az utasok azonban vajmi keveset tapasztalnak – az építkezés területét hermetikusan lezárták a gipszkarton falak, így az utasforgalmi területen nem tapasztalható az építkezésekkel óhatatlanul együtt járó por. Az építkezésről legfeljebb a terminál indulási szintjén, a parkolóban álló konténerek árulkodnak. Egy szellemes építészeti megoldásnak köszönhetően nem lesz szükség új poggyásztovábbító szalag kiépítésére, hiszen az új pultokról a régiek mögött kialakításra kerülő új területen indíthatóak majd a poggyászok.

A tíz új check-in pulthoz tartozó ún. várakozási szektort a korábbi irodák és pihenő helyiségek területének elbontásával hozzák létre, ezek a létesítmények a terminál egyéb területeire költöznek át. Az új elrendezésnek köszönhetően a repülőtér kényelmes működtetéséhez szükséges induló utasforgalmi rész további 420 négyzetméterrel bővül. Az építkezéssel egyidőben megváltozik a nem-Schengeni forgalmat kiszolgáló 2B Terminál tranzitzónája is. Itt kibővül az útlevél ellenőrző fülkék mögött található duty free üzlet (átsétálós, azaz walk-through rendszerűre építik), emiatt az utasok számára az átalakítás idején célszerű a központi duty free-ben vásárolni még az útlevél ellenőrzés előtt. Megújulnak a szuvenír- és újságosstandok, átépül az itt található étterem és a pénzváltó is. Mindezek az átalakítások még a nyári utasforgalmi csúcs előtt befejeződnek, akárcsak az 1. futópálya 13L végén lévő mintegy 800 méteres betonszakasz cseréje is.

„Az új check-in pultok megépítésével tovább növelhetjük az utas kiszolgálás színvonalát és kapacitásait, a Budapestről induló járatokon utazók gyorsabban adhatják fel poggyászaikat és kaphatják kézhez a beszállókártyát.” – hangsúlyozta Huszka Péter, a Budapest Airport forgalmi igazgatója. Azt is elmondta: „Az elmúlt években különösen gyorsan bővült a forgalom a 2B Terminálon a nem-Schengeni desztinációkra, így a tavaly a 2A-n átadott 7 új check-in pult mellett a mostani tízzel a nyári menetrendben olajozottabban haladhat az utasfelvétel, növekszik a komfort az indulás előtt és lehetőség nyílik esetleges további desztinációk zökkenőmentes kiszolgálására.”