2006-08-15 17:17:50

A Celebi Ground Handling Inc.-nel kezdi meg a tárgyalásokat a Budapest Airport a földi kiszolgálási üzletág értékesítéséről

Budapest, 2006. augusztus 11. – A Budapest Airport (BA) a török Celebi Ground Handling Inc.-nel kezdi meg a tárgyalásokat a BA földi kiszolgálási üzletágának értékesítéséről.

A török társaság a pályázat ún. preferált ajánlattevője, így a BA elsőként vele kezdi meg a részletekbe menő tárgyalásokat. A tárgyalások sikertelensége esetén, a ferihegyi repteret üzemeltető társaság, tárgyalásokat kezdeményez a többi pályázóval.

A pályázat következő szakaszába bekapcsolódnak az üzletágban dolgozók érdekképviseleti szervei is. Adott számukra a lehetőség, hogy az értékesítés részleteiről, különös tekintettel a személyzeti kérdésekről egyeztessenek a Celebi-vel.

“Örülünk, hogy a Celebi Ground Handling Inc.-nel kezdhetjük meg a tárgyalásokat.” – mondta David Newman a Budapest Airport leányvállalati igazgatója.

Hozzátette: „A földi kiszolgálás nem tartozik szorosan egy repülőtér üzemeltető feladatai közé, sokkal hatékonyabban tudják ezt az erre szakosodott profik üzemeltetni.

Az értékesítés nyomán a földi kiszolgálást a jelenleginél olcsóbban vehetik igénybe a légitársaságok, és emelkedni fog a szolgáltatás színvonala is.”


További információ:
Szollár Domokos
Kommunikációs Igazgatóság
Budapest Airport