2006-11-15 13:01:20

Megegyezés Ferihegyen – a Budapest Airport és a szakszervezetek közös nyilatkozata

A Budapest Airport menedzsmentje és a ferihegyi repülőtér öt reprezentatív szakszervezete jelentős megállapodásra jutott a társaság bérfejlesztéséről és átszervezéséről.

2006. február 8-án, hajnalban a Budapest Airport menedzsmentje és a ferihegyi repülőtér öt reprezentatív szakszervezete jelentős megállapodásra jutott a társaság bérfejlesztéséről és átszervezéséről.

A több hétig tartó formális és informális megbeszéléseket követően, a két oldal megegyezett a bérek és juttatások emeléséről, valamint megállapodott egy új, teljesítmény- illetve kiszervezési prémiumról. A megállapodás kialakította a vállalat átalakításának kereteit is, melynek jegyében történik majd a létszámcsökkentés, illetve a társaság egyes üzletrészeinek értékesítése. Az átszervezést a Budapest Airport az önkéntes alapú kilépést lehetővé tevő kompenzációs csomaggal, a szakszervezetek pedig egy hároméves sztrájk-moratóriummal támogatják.

A megállapodást öt szakszervezet írta alá: RMGSZ, Fortisz, RFDFSZ, JESZ és a RÜDSZ. Az LDFSZ, amely az üzemanyag-kiszolgálási üzletág alkalmazottait, illetve a földi kiszolgálás dolgozóinak egy kis részét képviseli, nem írta alá a megállapodást.

Chris Woodruff vezérigazgató elmondta: „Örülök, hogy sikerült megállapodásra jutni. Mindkét oldal keményen dolgozott az álláspontok közelítésén, és örülünk annak is, hogy új tulajdonoskét sikerült komoly, konstruktív kapcsolatot kiépítenünk az érdekképviseletekkel.

"Nem volt könnyű dolga egyik oldalnak sem, de a szakszervezetek végül megértették, hogy milyen nehéz döntéseket kellett meghoznunk annak érdekében, hogy hatékonyabbá és versenyképesebbé tegyük ezt a vállalatot. Mi pedig nagyra értékeljük az érdekképviseletek felelősségteljes hozzáállását, mellyel szem előtt tartják a társaság eredményes működését és a dolgozók érdekeit.”

„Legfontosabb feladatunk a munkahelyek hosszú távú biztonságának megőrzése volt.” – mondta Kováts István, az érdekképviselet tárgyaló delegációjának vezetője. Hozzátette: „Sikerült elfogadtatnunk az új tulajdonossal, hogy az elkerülhetetlen létszámleépítést a lehető leghumánusabb módon hajtsa végre. Sikernek értékeljük, hogy teljesítmény-alapú bérfejlesztésben tudtunk megegyezni, s ezzel lehetővé tettük a dolgozók munkájának valódi elismerését.”

A megállapodás főbb elemei a következők:

Munkahelyek:
A Budapest Airport vezetése vállalta, hogy a létszámleépítést humánusan, együttérzően valósítja meg. Ennek érdekében nem lesz kötelező érvényű elbocsátás 2006. június 30-ig; miközben a vezetés számos önkéntes kilépési lehetőséget ajánl fel.

Értékesítések:
A megállapodás meghatározza a földi kiszolgálás, a minibusz, az üzemanyag, a takarítás és a parkoló szolgáltatások értékesítésének folyamatait, illetve a járműkarbantartás esetleges jövőbeni kiszervezését. Egyik kiszervezés esetében sem született még végleges döntés. A megállapodás szerint ugyanakkor, a későbbiekben kiszervezendő vagy értékesítendő üzletágak alkalmazottaira továbbra is vonatkozik a 2008. szeptember 11-ig hatályban lévő Kollektív szerződés.

Bér:
A megállapodás szerint differenciált bérfejlesztés valósul meg Ferihegyen. A különböző területen dolgozók testre szabott bérfejlesztésben részesülnek, 2006. január 1-tól, visszamenőlegesen:

Csoport Alapbér Cafeteria juttatások Prémium
Földi kiszolgálás 2,25% alapbéremelés + prémium amennyiben az üzletágat sikerül a kitûzött értékesítési árnál 0,5 millió euróval többért eladni.   Prémium amennyiben az üzletágat sikerül a kitûzött értékesítési árnál 0,5 millió euróval többért eladni.
       
  4,5% alapbéremelés amennyiben az üzletágat a kitûzött értékesítési ár + 0,5 millió eurónál kevesebbért sikerül eladni    
Minibusz Nincs alapbéremelés amennyiben az üzletágat a dolgozók felé értékesítik.    
       
  4.5% alapbéremelés amennyiben az üzletágat külsõ ajánlattevõ vásárolja meg.    
Alap reptéri tevékenységek / egyéb részlegek Nincs alapbéremelés 2006-ban. 13 000 ft / hó A társaság eredményétõl függõen lesz prémium 2006-ban. Errõl a BA vezetése dönt ez év
      decemberében.
  Infláció + 1 %-os alapbéremelés 2007-ben (minimum 3,4 %) és infláció + 1 %-os alapbéremelés 2008-ben (minimum 3,5 %)    
      A takarítás és a parkoló-üzemeltetésben dolgozók az üzletágak értékesítésekor részesülnek prémiumban.

A következő bérfelülvizsgálat 2009. február 1-én lesz.

Szociális létesítmények és munkakörülmények:
A megállapodás nyomán a Budapest Airport vezetése létrehoz egy bizottságot, mely a repülőtér dolgozóinak munkakörülményeit vizsgálja felül A bizottság 2006-ban mintegy 130 millió forintos elkülönített kerettel gazdálkodhat.

Sztrájkok:
A szakszervezetek vállalták, hogy 2006-ban egyáltalán nem, az azt követő időszakban pedig a megállapodás 2009. február 1-én bekövetkező lejártáig semmilyen, a megállapodás hatálya alá eső kérdésben nem kezdeményeznek sztrájkot.

Szakszervezetek rövíditései:
RMGSZ – Repülőtéri Minibusz Gépkocsivezetők Szakszervezete
Fortisz – Forgalmi- és rampatisztek szakmai szakszervezete
RFDFSZ – Repülőtéri Forgalmi Dolgozók Független Szakszervezete
JESZ – Járműkiszolgálók Érdekvédelmi Szervezete
RÜDSZ – Repülőteret Üzemeltető Dolgozók Szakszervezete
LDFSZ – Légiforgalmi Dolgozók Független Szakszervezete

További információk:
Szollár Domokos
Kommunikációs Igazgatóság
Budapest Airport Zrt.
t.: 30/677 45 82