2006-11-15 12:50:29

Megérkezett Ferihegyre a Delta Air Lines

Ma 11:55-kor felszállt a Delta Air Lines első járata Ferihegyről, mely a világ egyik pénzügyi központját, New York-ot köti össze a magyar fővárossal.

Az amerikai légitársaság új járata erős versenyhelyzetet teremt a Budapest – New York vonalon

Sajtóközlemény, Budapest, 2006. május 9. – Ma 11:55-kor felszállt a Delta Air Lines első járata Ferihegyről, mely a világ egyik pénzügyi központját, New York-ot köti össze a magyar fővárossal. „Piros betűs nap ez a Budapest Airport életében, hiszen egy globális, a budapesti repülőtéren új légitársaság kínál utakat a világ egyik legelőkelőbb célállomására.” – mondta Chris Woodruff a társaság vezérigazgatója a járatindító ünnepségen.

Az amerikai légitársaság új járata erős versenyhelyzetet teremt a Budapest – New York vonalon. „Ez jó hír az utasoknak, hiszen a verseny választási lehetőséget és alacsonyabb árakat jelent.” – tette hozzá Chris Woodruff.

Tavaly a ferihegyi utasforgalom 4,55 százalékát adták az amerikai állampolgárok. Az USA és Magyarország között 78.755 utas közlekedett. Az észak-amerikai kontinens másik jelentős célállomását adó országba, Kanadába pedig 60.353-an utaztak. Az észak-amerikai forgalom tavaly 3,1 százalékkal nőtt 2004-hez képest.

A Delta Air Lines új járatával 49-re nőtt a ferihegyi repülőtérről közlekedő menetrendszerinti légitársaságok száma. Az amerikai légitársaság idén már a negyedik új légitársaság.

„Célunk, hogy a Delta Air Lines-hoz hasonlóan minél több légitársaságot és minél több járatot hozzunk Budapestre, és ebben minden segítséget megadunk a légitársaságoknak. A mi szerepünk, hogy megteremtsük a feltételeket, és a repülőtér szolgáltatásait versenyképes áron kínáljuk. A magunk részéről megtesszük, amit lehet, díjainkat is ezért csökkentettük idén.”

„A légitársaságnak sok sikert kívánunk az új járathoz, és bizakodva várjuk, hogy a siker nyomán a Delta Air Lines hamarosan beindítja második, harmadik esetleg negyedik amerikai járatát.” – mondta Chris Woodruff vezérigazgató.


További információ:
Szollár Domokos
Kommunikációs Igazgatóság
Budapest Airport
t.: 30/677 45 82