2007-10-18 13:23:51

Jost Lammers lesz a Budapest Airport új vezérigazgatója

Dr. Reinhard Kalenda a Budapest Airport elnöke marad

Budapest, 2007. október 18. – December elsejétől Jost Lammers veszi át a Budapest Airport (BA) vezérigazgatói tisztségét Dr. Reinhard Kalendától. Az átadást követően Dr. Kalenda a BA igazgatóságának elnöke marad.

Az átadás a terveknek megfelelően és az előre eltervezett menetrend szerint alakul, hiszen a BA júniusi megvásárlását követően Dr. Kalenda eredendően az átálláshoz szükséges ideig vállalta a társaság vezetését. Az átmenet zökkenőmentes lesz, hiszen Jost Lammers és Dr. Reinhard Kalenda együtt fognak dolgozni december elejéig.

Jost Lammers korábban a düsseldorfi repülőtéren működő Flughafen Düsseldorf Ground Handling kereskedelmi igazgatója és az ügyvezetés elnöke volt. Ezt megelőzően a HOCHTIEF AirPort főosztályvezetőjeként majd igazgatójaként dolgozott és a Düsseldorf Airport működéséért volt felelős.

„Megtisztelő a Budapest Airport vezérigazgatójának lenni; örömmel veszem át a stafétát Dr. Kalendától.” – mondta Jost Lammers. Hozzátette: „Szakmai pályafutásom döntő részét repülőtereken töltöttem, ezért örömmel, várakozással és elkötelezettséggel tekintek következő feladatom elé. A Budapest Airport, akárcsak Magyarország és Budapest, nagy növekedési potenciállal rendelkezik, és nagyon ígéretes korszak elé néz. Hosszútávú fejlesztési terveink megvalósításával a lehetőségek legjavát váltjuk majd valóra, és a Budapest Airportot Közép–Kelet Európa legsikeresebb repülőterévé fogjuk alakítani.”

„Az elmúlt bő fél évben sok időt töltöttem Ferihegyen, s rengeteg jó emléket és élményt szereztem itt.” – mondta Dr. Reinhard Kalenda. Hozzátette: „Örömmel adom át a vállalat irányítását Jost Lammersnek, aki – ebben biztos vagyok –kiválóan meg fogja oldani feladatait, és jól együtt működik majd a dolgozókkal, a légitársaságokkal, üzleti partnereinkkel és a reptér környékén élőkkel. A BA elnökeként ehhez minden segítséget meg fogok adni.”

További információ:
Szollár Domokos
Kommunikációs vezető
Budapest Airport
t.: 30/677 45 82

Szerkesztők figyelmébe:

Jost Lammers 2004 óta a Flughafen Düsseldorf Ground Handling vállalat kereskedelmi igazgatójaként dolgozott. 2005-ben az ügyvezetés elnökévé is kinevezték. Ezt megelőzően, 2001 és 2004 között a HOCHTIEF AirPort főosztályvezetője majd igazgatója volt, és a Düsseldorf Airport működéséért volt felelős. Ez idő alatt a Mönchengladbach Airport Felügyelő Bizottságában is helyet kapott. 1998 és 2001 között a HOCHTIEF AirPort kötelékében az Athens International Airport vagyonkezelési menedzsere volt.

Vállaltvezetési és közgazdasági tanulmányokat folytatott Bayreuth-ban, San Diego-ban és közgazdász diplomát szerzett Witten/Herdecke-ben. Karrierjét az autóiparban kezdte 1994-ben, a HOCHTIEF-hez 1996-ban csatlakozott.

Dokumentumok