2007-05-04 12:10:37

Újabb megállapodás a BA-nál

A Budapest Airport vezetése, és az LDFSZ képviselői aláírták azt a megállapodást, melyet 2007. március 29-én a BA Zrt. többi szakszervezete és az Üzemi Tanács már aláírt.

2007. május 2. – A Budapest Airport vezetése, és az LDFSZ képviselői aláírták azt a megállapodást, melyet 2007. március 29-én a BA Zrt. többi szakszervezete és az Üzemi Tanács már aláírt.

A BA vezetése, a RÜK Kft. vezetése és a RÜK dolgozókat képviselők aláírták egy másik megállapodást is, mely szerint, valamennyi RÜK dolgozó és vezető is részesül az egyszeri és rendkívüli bónuszban részesül, melynek értéke bruttó 170 000 forint. A bónuszt a Budapest Airport, a BAA Budapest Airportban tulajdonolt részvényeinek a HOCHTIEF-hez történő eladását követően, a tranzakció pénzügyi zárása után fizeti ki.

A megállapodások rögzítik azt is, hogy a bértárgyalásokat és egyéb konzultációkat a felek elnapolják, s a tulajdonosváltás után négy héttel, de legkésőbb június 1-jén kezdik meg.

Stewart Wingate, a BA vezérigazgatója elmondta: „Nagyon örülök, hogy sikerült megállapodnunk. Ez lehetővé teszi, hogy az új tulajdonosok, a dolgozók, illetve az érdekképviseletek az új kapcsolat kiépítéséhez egy kis levegőhöz jussanak, úgy, hogy emellett biztosítani tudjuk repterünk folyamatos és zavartalan működését.”


További információ:

Szollár Domokos
domokos.szollar@bud.hu