2008/09/10

240 tonnás acélszerkezet épül Ferihegyen

Ferihegyen már áll az a 240 tonnás acélszerkezet, amely novembertől ideiglenes poggyászosztályozó csarnokként és átszállófolyosóként szolgálja a repülőtér 2-es terminálját. Tovább »

2008/08/29

25 éves a Ferihegyi repülőtér 2-es pályája

25 éve, 1983 augusztus 30-án adták át a Ferihegyi repülőtér 3707 méter hosszú 2-es futópályáját, amely azóta is hűen szolgálja Magyarország és az egész régió légiközlekedését. Tovább »

2008/05/21

4,2 milliárd forintért bővíti Ferihegy előterét a BA

A Budapest Airport (BA) ma aláírta a szerződést a Vegyépszer vezette VHS Előtér konzorciummal a 2-es terminál forgalmi előtérének bővítéséről. Tovább »

2008/10/27

800 millió forintért újítja fel Ferihegy futópályáit a BA

Mindkét ferihegyi futópálya teljes felújítását magába foglaló rekonstrukciós munkába kezdett ma a repülőtér üzemeltetője, a Budapest Airport. Tovább »

2007/10/29

A Budapest Airport átfogó zajszigetelési programot indított

A Budapest Airport (BA) átfogó zajvédelmi és zajszigetelési programot indított azzal a céllal, hogy tovább csökkentse a reptér környékén élő közösségeket érő zajhatásokat. Tovább »

2008/05/06

Budapest-Dubai járatot indít a Smart Wings

Tovább bővül a Ferihegyről átszállás nélkül elérhető úti célok száma: május 14-től a Smart Wings légitársaság közvetlen légihidat létesít Budapest és Dubai között. Tovább »

2008/12/04

Elsőbbségi utasbiztonsági ellenőrzést vezet be és 12 db új jegykezelő automatát állít üzembe a Budapest Airport

BUDAPEST, 2008. december 4. – Két új elemmel bővíti a ferihegyi repülőtér utas-szolgáltatásait a Budapest Airport (BA). Tovább »

2008/08/12

Európa Önre vár – elindult a Budapest Airport nyári kampánya

„Win&Fly” néven ezen a héten indult el a BA vásárlást ösztönző nyári promóciós kampánya. Azok az utasok, akik július 21. és augusztus 17. között egy összegben vásárolnak 60 euróért, vagy ennek az összegnek megfelelő forintért valamelyik ferihegyi üzletben, jó eséllyel indulnak az értékes nyereményért. Tovább »

2008/01/22

Ferihegyen a világ legnagyobb repülőgépe, az „Álom”

Ferihegyen landolt a világ valaha épített legnagyobb repülőgépe, az Antonov An-225-öse. A „Mrija”, vagyis az „Álom” nevű repülő monstrum most először szállt le Magyarországon. A betonon a média több mint száz képviselője és meghívott vendégek köszöntötték az ukrán óriást. Tovább »

2008/06/05

Ferihegyre látogatott Lisa Campbell, a tervezési adattárolással, szoftverfejlesztéssel foglalkozó Autodesk elnök-helyettese

Ferihegyre látogatott ma Lisa Campbell, a tervezési adattárolással, szoftverfejlesztéssel foglalkozó Autodesk térinformatikai elnök-helyettese. A világ öt kontinensén jelenlévő óriásvállalat képviselője a repülőtéren megismerkedett az ország egyik legfejlettebb műszaki információs rendszerével, amelyet a Budapest Airport (BA) az Autodesk segítségével állított fel. Tovább »

2006/12/19

A Budapest Airport és a HungaroControl 21 módosítást javasol a légtér szerkezetében és a repülési eljárásokban a helyi közösségeket érintő zajhatások csökkentése érdekében

A javaslatok nyomán komoly javulás várható a repülési zajártalmaknak kitett valamennyi közösség és település életében Tovább »

2008/01/04

Január elsejével értékesítette a Budapest Airport a ferihegyi minibusz szolgáltatást

Az új tulajdonos versenyképes árakat és magasabb színvonalat ígér Tovább »

2008/10/14

Jól vizsgázott a BA a schengeni csatlakozás óta eltelt fél évben

Jól vizsgázott a Budapest Airport (BA) schengeni övezethez való csatlakozás óta eltelt hat hónapban, Ferihegy zökkenőmentesen lett része az övezetnek. Tovább »

2008/10/29

Megérkezett az első litván járat Ferihegyre

Néhány perccel 13 óra után landolt Ferihegy betonján a flyLAL repülőgépe. Ez volt az első alkalom, hogy a litván légitársaság gépe Budapesten szállt le, mostantól azonban visszatérő vendég lesz a Saab 2000-es, hiszen a járat heti három alkalommal - kedden, csütörtökön és szombaton - szállít utasokat a magyar főváros és Vilnius között. Tovább »

2008/11/06

Megkezdődött a ferihegyi repülőtér új előterének betonozása

A Budapest Airport (BA) megkezdte a betonozási munkákat Ferihegy észak-nyugati előterén, vagyis azon a 76 ezer négyzetméteres területen, ahol a repülőtér bővítési programjának keretében új, összesen nyolc db repülőgép állóhelyeket alakít ki a Budapest Airport. Tovább »

2008/06/18

Napfényes tengerparti célállomásokat kínál a Ferihegyi repülőtér az idei nyárra

Kitört a nyár Ferihegyen is: új célállomásokkal és járatsűrítésekkel gazdagodik a Budapest Airport (BA) kínálata a forgalmas időszakban. Tovább »

2008/08/12

Skandináv mulatságok – egyenesen Ferihegyről

Idén nyáron a megszokott mediterrán vidékek mellett különleges skandináv úticélok között is válogathatnak a Budapest Airport utasai. A Wizz Air például csütörtökön indította el Oslo-Torp járatát, amely hetente három alkalommal szállít utasokat Európa ezen izgalmas szegletébe. Tovább »

2008/08/13

Teljes kényszerhelyzeti gyakorlatot tartottak Ferihegyen

Nagyszabású, teljes kényszerhelyzeti gyakorlatot tartott csütörtök hajnalban a Budapest Airport (BA), a Repülőtéri Katasztrófavédelmi Igazgatóság (RKI) és több más hatóság. Tovább »

2008/04/24

Terminál szolgálat kezdte meg működését Ferihegyen

BUDAPEST, 2008. április 24. – Hétfőtől, kísérleti jelleggel, Terminál szolgálat kezdte meg működését a Ferihegyi nemzetközi repülőtéren. A Budapest Airport új fogyasztóvédelmi intézkedésének célja a repülőtér bejárata előtti és a terminálokon belüli szolgáltatások színvonalának ellenőrzése. Tovább »

2008/10/16

Tovább bővítette ösztönző rendszerét a Budapest Airport

A Budapest Airport bővíti és újabb elemekkel gazdagítja januárban bevezetett forgalomösztönző rendszerét, amely jelentős kedvezményekkel támogatja a légitársaságokat abban, hogy új járatokat indítsanak, illetve növeljék már létező járataik sűrűségét. Tovább »

2008/06/26

Új „sorvezetői” szolgálat kezdte meg a működését a ferihegyi repülőtéren

„Sorvezetőkkel” bővült a Terminál szolgálat a Ferihegyi repülőtéren a nyári csúcsidőszakban. A szolgálatot teljesítő, vörös pólóba öltözött fiatalok egyik fő feladata az utasbiztonsági kapuk előtt kialakult sorok kezelése, irányítása. Tovább »

2008/02/26

Új csúcstechnológiájú mentőautót vásárolt a Budapest Airport

A Budapest Airport nemrég vette át vadonatúj, csúcstechnológiájú Mercedes Sprinter típusú rohamkocsiját. A legkorszerűbb berendezésekkel ellátott mentőautót több mint 19 millió forintért vásárolta meg a ferihegyi repülőtér üzemeltetője. Tovább »

2008/05/20

Újabb terasz a T1-en

Újabb teraszt nyitott meg az utazóközönség számára a Budapest Airport hétfőn az 1-es Terminál érkező csarnoka mellett. Tovább »

2008/08/15

Vilnius a BA 100. célállomása

Nem „fehér folt” többé a Baltikum Ferihegy utasai számára. Októberben a flyLAL légitársaság közvetlen légihidat létesít Budapest és Vilnius között, repülőgépei heti három alkalommal, kedden, csütörtökön és szombaton repülnek majd a két főváros között. Tovább »