2008-08-13 13:59:17

Skandináv mulatságok – egyenesen Ferihegyről

Idén nyáron a megszokott mediterrán vidékek mellett különleges skandináv úticélok között is válogathatnak a Budapest Airport utasai. A Wizz Air például csütörtökön indította el Oslo-Torp járatát, amely hetente három alkalommal szállít utasokat Európa ezen izgalmas szegletébe.

Pálmafák ugyan nincsenek és a tengerek is frissítőbbek a kelleténél, de pezsgő kulturális élet, nagyszerű ételek, látnivalók sokasága és kellemes időjárás várja az északra utazókat.

Ferihegyről a nyári időszakban heti 87 közvetlen járat indul Dánia, Norvégia, Finnország és Svédország nagyvárosaiba. A repülési idő alig több mint két óra és az ember máris egy fesztiváli forgatagban találhatja magát.

Koppenhágában augusztus első három napjában tartják a Kikötő Fesztivált (Cultural Harbour Festival), amely igazi multikulturális mulatság. Szenegáli népi ritmusok éppúgy felcsendülnek a kikötőben, mint a dán kórusok énekei. A sportprogramok közé tartozik a búvárkodás, a modell autók versenye és a húsz kilométeres görkorcsolyázás Koppenhága utcáin. Aki autentikusabb dán kikapcsolódásra vágyik, elmehet a LEGO robotok bemutatójára, vagy viking ételkóstolóra. A fesztivál vonzerejét növeli, hogy teljesen ingyenes. Koppenhágába a Malév és a Sterling indít járatokat Budapestről.

Augusztus 11-16 között rendezik Oslóban a Jazz Fesztivált. A norvég fővárosban húsz helyszínen hetven koncertre várják a jazz rajongóit, Diana Krall például a középkori várban lép színpadra. Azoknak a látogatóknak, akik nemcsak zenei téren mindenevők, Mandal kisvárosában a helyük, ahol augusztus második vasárnapján egy kilométeres asztalt pakolnak teli a helyi halászok tengeri ételekkel. Oslóba a Norwegian heti kilenc, a Wizz Air pedig heti három alkalommal repül. Skandinávia legnagyobb utcai buliját augusztus 15-22 között rendezik Malmőben. Nyolc nap, hét éjszaka szól a zenéről, a mulatozásról és az evésről a svéd nagyvárosban.

A fesztivált 1984 óta a város főterén nyitják meg össznépi rákevéssel, amit nem kevesebb, mint 250 koncert követ. Évente több mint másfél millió vendéget vonz a Malmö Fesztivál. A város azért is kedvelt a turisták körében, mert csak egy híd választja el Koppenhágától, így egyetlen nap alatt két északi országot is felfedezhet a látogató. Malmőbe a Wizz Air indít járatokat.

A felsoroltakon kívül Helsinkibe is egyszerűen el lehet jutni Ferihegyről, hiszen a finn fővárosba a Finn Air és a Malév is repül, Göteborgba pedig a Malév és a Wizz Air kínál jegyeket.

További információk:
Budapest Airport Zrt.
Vállalati és közkapcsolati igazgatóság
kommunikacio@bud.hu

Dokumentumok