2010/10/06

A Budapest Airport a Wizz Air új otthona

Kelet-Közép Európa legnagyobb diszkont légitársasága, a Wizz Air úgy döntött, hogy jövő tavasztól a Ferihegyi repülőtéren rendezi be új magyarországi központját. Az erről szóló bérleti szerződést a mai napon írta alá Váradi József, a légitársaság, és Jost Lammers, a Budapest Airport vezérigazgatója. A megállapodás öt évre szól. Tovább »

2010/12/29

Magyar EU-elnökség: a repülőtér várja a vendégeket

Hatalmas, három emelet magas üdvözölő felirat köszönti Magyarország soros EU-elnökségét a Ferihegyi repülőtér irányítótornyán. Tovább »

2010/10/05

A Budapest Airport új tendert írt ki taxi szolgáltatásokra

A Budapest Airport új tendert írt ki a Ferihegyi Nemzetközi Repülőtérről üzemelő taxi szolgáltatás nyújtásáról. Tovább »

2010/11/24

A Főtaxi nyerte a Budapest Airport tenderét

December elejétől a Főtaxi jól ismert kockás járművei szolgálják ki a légi utasokat a Budapest Airport valamennyi terminálján, miután a legrégibb hagyományokkal rendelkező magyar cég nyerte a repülőtéri taxis-tendert. Az erről szóló szerződést ma délelőtt írták alá. Tovább »

2010/01/28

A repülőtéren nem okoz gondot a hó

Ferihegy a reggel óta tartó havazás ellenére normál üzemben működik. A havas szolgálat munkatársai folyamatosan tisztítják a futópályákat és a gurulóutakat. A havazás miatt jelenleg egy járat sem késik. A repülőtéri meteorológiai szolgálat jelentése szerint hajnalig még változó intenzitású havazás várható. Tovább »

2010/03/24

Acél a levegőben

Most már nem csak mondjuk, mutatjuk: elkezdődött a SkyCourt tetőszerkezetének helyére emelése. Múlt hét pénteken nap közben a helyére került az első, ún. indító elem a földi oldalon, az éjszaka folyamán pedig beemelték az első főtartót. Tovább »

2010/08/26

Budapest Airport: ismét felszállóágban

A nyári idegenforgalmi szezon lassú, de határozott fellendülése Budapesten is feledteti a tavaszi izlandi vulkánkitörés okozta kiesést: a júliusi utasforgalmi statisztikák már mérsékelt, de határozott emelkedésről beszélnek. A Budapest Airport forgalma 2010 júliusában 3,1 %-kal volt magasabb, mint az előző évben. Tovább »

2010/03/09

Budapest Airport: óvatos optimizmus 2010-re

A Budapest Airport egyelőre óvatos optimizmussal tekint a 2010-es esztendőre, az év eleji kedvező forgalmi statisztikák alapján. Ezt Kam Jandu, a Ferihegyi repülőteret üzemeltető Budapest Airport légiközlekedési igazgatója jelentette ki az Utazás 2010 kiállítás szakmai konferenciáján tartott előadásában. Hozzátette, hogy a budapesti légiforgalom teljesítménye nagymértékben függ a magyar gazdaság egészének helyzetétől. Tovább »

2010/04/21

Egyre több járatot indít a Budapest Airport

Egyre nagyobb ütemben áll helyre a forgalom a magyar főváros repülőterén. A Budapest Airport korlátozás nélkül fogad és indít járatokat, igaz, az európai célállomások egy részén még fokozatosan áll vissza a forgalom ezért még előfordulhatnak járattörlések. Emiatt kérjük utasainkat, továbbra is a repülőtér honlapjáról illetve a légitársaságoktól szerezzenek információt a járatokról, mielőtt a repülőtérre indulnának. Tovább »

2010/02/03

Facebookon a repülőtér

Már az első héten több százan csatlakoztak a Facebookon található Budapest Airport rajongói klubhoz. Az oldal készítői továbbra is várják az új tagokat, akik kíváncsiak, hogy milyen lehet Magyarország egyetlen folyamatosan üzemelő nemzetközi repülőtere – belülről. Tovább »

2010/02/22

Fennakadások nélkül közlekedik a Germanwings-járatok többsége

A Germanwings légitársaság helyettesítő menetrendje zökkenőmentesen lépett életbe a hétfőn kezdődő, és valószínűleg 2010. február 25-ig tartó pilótasztrájk ideje alatt. A munkabeszüntetés alatt várhatóan a Germanwings járatainak kétharmada közlekedik. Tovább »

2010/04/19

Fokozatosan áll helyre a rend

Ma délután helyi idő szerint 12.05 óta ismét indít és fogad járatokat a Ferihegyi repülőtér. Az első járat, amely a légtérzár után a levegőbe emelkedett a Travel Service hurghadai charter járata volt, amely nem sokkal 14.24 perckor emelkedett a levegőbe. Nem sokkal később a WizzAir göteborgi, majd malmöi járata következett. A Malév a mai napon négy járatot tud elindítani Prágába, Zágrábba, Varsóba és Bukarestbe. A légtérzárat egész Európában csak bizonyos országokban és bizonyos repülőtereken oldják fel, emiatt a Budapest Airport kéri az utasokat, hogy mielőtt elindulnának a repülőtérre, érdeklődjenek a légitársaságoknál vagy a repülőtér honlapján, hogy indul-e a járatuk. A meteorológiai helyzet napról-napra és óráról órára változik, emiatt várható, hogy napokig, de akár hetekig eltarthat, mire helyreáll a légiforgalom normális rendje Európában. Jelenleg április 19. hétfő helyi idő szerint 24.00 óráig oldották fel Magyarországon a légtérzárat. Emiatt több ezren voltak kénytelenek módosítani vagy lemondani külföldi repülőútjukat és már eddig is többszáz járatot kellett törölni Budapesten. Tovább »

2010/02/22

Munkabeszüntetés a Lufthansánál

A német pilóták szakszervezete négynapos munkabeszüntetést hirdetett, amely érinti a Magyarország és Németország között közlekedő légijáratokat is. A Lufthansa utasok alternatív járatokkal juthatnak el úticéljaikhoz. Bővebb információért kérjük forduljanak a légitársaság irodájához a Ferihegyi repülőtér 2A terminálján, hívják a +36 (1) 411-9900 telefonszámot, vagy olvassák a lufthansa.com honlapot. Tovább »

2010/02/11

Oroszláninvázió Ferihegyen

Nem kevesebb, mint 13 oroszlán utazott keresztül ma a Ferihegyi repülőtéren – szerencsére vastag acélketreccel megerősített utazóládában. A különös utazást angol állatvédők szervezték meg, akik egy Nagyvárad melletti, zsúfolt román állatkertből mentették át az afrikai ragadozókat a jóval kényelmesebb, doncasteri állatközpontba. Ismereteink szerint a repülés történetében még sohasem utazott ennyi oroszlán egyszerre, egyetlen repülőgép fedélzetén – meglehet, újabb Guinness-rekord született. Tovább »

2010/02/16

Reiner Schränkler a Budapest Airport új elnöke

Reiner Schränklert választották meg a Budapest Airport Igazgatóságának elnökévé a Ferihegyi repülőteret üzemeltető vállalat legfőbb döntéshozatali testületének tegnapi ülésén. Reiner Schränkler Dr. Reinhard Kalendától, a cég előző elnökétől vette át a posztot, aki még 2009. december 31-távozott a HOCHTIEF AirPort-tól. Tovább »

2010/09/09

Szerződést hosszabbított 15 évre a Lufthansa Technik Budapest és a Budapest Airport

Újabb 15 évre írt alá bérleti megállapodást a Budapest Airport Zrt. és a Lufthansa Technik Budapest Kft. az egyik legnagyobb ferihegyi repülőgép-javító műszaki bázis további bérletéről. A megállapodást a Budapest Airport Zrt. részéről Jost Lammers vezérigazgató és René Droese ingatlan-gazdálkodási igazgató, a Lufthansa Technik Budapest Kft. részéről Elmar Lutter vezérigazgató és Szomora Sándor vezérigazgató-helyettes látta el kézjegyével. A következő 15 évben a LTB 140 milliárd forint értékű forgalomra számít, amellyel 350 fő részére biztosít munkahelyet. Tovább »

2010/10/29

Téli menetrend: sorra jönnek az új járatok Budapestre

Már a 2010-es téli menetrend életbe lépésének napján is új repülőjárat érkezik, utána is egyre-másra nyílnak az új járatok a magyar főváros repülőterére. Tovább »

2010/04/01

Új géptípus Ferihegyen: Antonov An-148!

2010. április 1-jén új repülőgéptípust köszönthetett a Budapest Airport: az ukrán AeroSvit légitársaság megkezdte menetrendszerinti járatát Budapest és Kijev között a vadonatúj Antonov An-148-100B típusú sugárhajtású géppel. Tovább »

2010/05/03

Újra hannoveri járat landolt Ferihegyen

Péntek este 21 óra 35 perckor landolt Ferihegyen a Germanwings légitársaság 4U3842–es számú hannoveri járata. A magyar közönség által jól ismert német légitársaság gépének budapesti érkezése egyben azt is jelenti, hogy közel egy év kihagyás után ismét van közvetlen légi összeköttetés a forgalmas német város és Budapest között.
Tovább »