2011/12/09

Karácsonyi csillogás a repülőtéren

Karácsonyi díszbe borultak a budapesti légikikötő termináljai. A Budapest Airport minden eddiginél szebb és ragyogóbb karácsonyi díszítéssel látta el az 1-es, valamint a 2A és 2B terminálokat és az idén először „karácsonyozó” új utasforgalmi csarnokát, a SkyCourtot. Tovább »

2011/12/15

Nagy hajrá novemberben

Csillapodó év végi forgalom, a szezonhoz képest azonban még mindig óriási utasszám jellemezte a budapesti légikikötő novemberi forgalmát – derült ki a legfrissebb forgalmi jelentésből. Tovább »

2011/11/30

Kedves Utasok!

Az Egyesült Királyságból érkező járatok esetében előfordulhatnak késések a szigetországban folyó sztrájk miatt. Tovább »

2011/11/14

Budapest Airport: óriási októberi forgalom

Továbbra is rekordokat dönt az utasforgalom a Budapest Airportnál. A nyaralási szezon után az október havi forgalom – a korábbi évekkel ellentétben – alig mutatott csökkenést, a repülőtér történetében először sikerült átlépni októberben is a havi 800 ezres határt. A fellendülés a jelek szerint kitarthat az év utolsó harmadában, ez pedig azt jelenti, hogy minden idők legforgalmasabb évét regisztrálhatja a budapesti repülőtér. Tovább »

2011/11/11

A Budapest Airport új honlappal kedveskedik utasainak

Széleskörű piackutatást követően a Budapest Airport megújult arculatú, egyszerűbb, könnyebben használható honlappal jelentkezik a régi címen (www.bud.hu), amely lehetővé teszi, hogy látogatói gyorsabban, hatékonyabban kapják meg a kívánt tájékoztatást. Tovább »

2011/11/08

2013: európai légiközlekedési csúcs lesz Budapesten!

Budapestet választotta meg a Routes Europe, a kontinens legfontosabb éves légiközlekedési találkozóját szervező szakmai bizottság a 2013-as csúcstalálkozó helyszínéül. A sikeres pályázattal a Budapest Airport, a Magyar Turizmus Zrt. (a Magyar Kongresszusi Irodával együttműködve) és a Budapesti Turisztikai Hivatal közösen indult. Tovább »

2011/11/09

travelAIR: új repülőtéri magazin indul

Nemzetközi mintára repülőtéri magazint indít a Budapest Airport. A „travelAIR” címmel, negyedévente megjelenő lap koncepcióját, az első lapszám terveit a mai napon mutatta be a Budapest Airport és a lap készítésére kiírt pályázat nyertese, a Silver Kiadó Kft. Tovább »

2011/11/03

Tisztelt utasaink!

2011. november 4-én (péntektől) egy napon keresztül több szakszervezet országos demonstrációt tart, amelyek érintik a repülőtérre vezető gyorsforgalmi utat is. Tovább »

2011/10/12

Budapest Airport: újabb elismerést söpört be a SkyCourt!

Ezúttal a rangos European Award for Steelstructures, azaz az Európai Acélszerkezetek Nagydíját vehette át a Budapest Airport nevében Stephan Schattney fejlesztési igazgató. Tovább »

2011/10/05

Budapest: tarolt a Lufthansa Airbus A 380-asa

Celebeket és filmsztárokat meghazudtoló sajtóvisszhangot hagyott maga után a Lufthansa Airbus A 380-as típusú személyszállító repülőgépe, amikor vasárnap délután egy hajmeresztő, alig ötméteres alacsony áthúzással elrepült Budapestről. A Repülő Bálna (a Republic együttes után szabadon) alig több, mint két órát volt Budapesten, mégis meghódította a magyar lapok címoldalait. Tovább »

2011/10/05

Budapest Airport: irány a müncheni Expo Real!

Nagy sikerrel szerepel a Budapest Airport a müncheni Expo Real ingatlanos kiállításon a Budapest Business Régió közös standján. A repülőtér a dél-budapesti körzet egyik vezető befektetője, a következő másfél évtizedben akár 300 millió eurónyi befektetést is megvalósíthat a Budapest Airport saját területén mind az irodai, mind a kereskedelmi beruházások területén. Tovább »

2011/10/03

Premier: az Airbus A380 először landolt Magyarországon

Először landolt egy Airbus A380-as repülőgép Magyarországon, a Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren. A Lufthansa, Európa legnagyobb légitársaságának pilótái gyakorló repülés keretén belül látogatták meg a magyar repteret. A 73 méter hosszú, 24 méter magas és 79 méter szárnyfesztávolságú LH 9882 járatszámú repülőgép 2011. október 2-én 12:35-kor szállt le Budapesten. Tovább »

2011/10/04

Európai fődíjat nyert a Budapest Airport a berlini World Routes konferencián

A Budapest Airport pályázata nyerte el az európai marketing fődíjat a légiközlekedési iparág több mint 3000 képviselője részvételével Berlinben megrendezett 14. World Routes konferencián. Az erről szóló döntést ünnepélyes fogadás és gálaünnepség keretében jelentették be Berlinben. Tovább »

2011/09/29

Jön az Airbus A 380-as: minden hely elkelt!

Most vasárnap (2011.október 2-án) érkezik a világ legnagyobb utasszállító repülőgépe, az Airbus A380-as Budapestre. A Lufthansa óriásgépe a tervek szerint a déli órákban landol, várhatóan a repülőtér 2-es pályájára és mintegy két órát tölt Budapesten. Tovább »

2011/09/26

Érkezik az Airbus A380!

A Lufthansa, Európa legnagyobb légitársasága október 2-án, vasárnap elhozza Magyarországra a világ legnagyobb utasszállító repülőgépét, az Airbus A380-ast. Tovább »

2011/02/16

Összefogás a repülőtéri régióban

Hosszabb pihenő után újra ülést tartott a Budapest Airport Konzultációs Bizottsága elnevezésű testület, amely egyebek mellett arról egyeztetett, hogyan lehetne érdemi lépéseket tenni a budapesti repülőtérhez kapcsolódó közúti és tömegközlekedési infrastruktúra fejlesztése érdekében. Tovább »

2011/03/25

Félpályás üzem a Föld Órájában

Egyedülálló és látványos akcióval csatlakozik a Föld Órája elnevezésű világméretű környezetvédelmi akcióhoz a Budapest Airport. A magyar főváros repülőtere március 26-án este 8 óra 30 perckor egy teljes órára lezárja egyik futópályáját, amelyen ezért a pályafények is kialszanak. Tovább »

2011/03/04

Ferihegy az európai emissziós elitklubban

Rangos környezetvédelmi elismerést kapott a világ repülőtereinek európai szakmai szervezetétől (ACI Europe) a Budapest Airport. Tovább »

2011/09/19

Megdőlt a nyári forgalmi csúcs!

Az eddigi eredmények alapján kijelenthető, hogy az idei év a rekordok éve lehet a budapesti repülőtéren. A nyári forgalmi összesítés szerint, ha csak kicsivel is, de sikerült „nyugdíjazni” a korábbi, 2007-es forgalmi csúcsot, amit a június elejétől augusztus végéig terjedő időszak alatt mértek a repülőtéren. Miközben az utóbbi években alaposan átrendeződött a légiközlekedési piac, komoly esély van arra, hogy 2011 az utasforgalom tekintetében minden idők legforgalmasabb éve legyen Budapesten. Tovább »

2011/09/15

Budapest Airport: naponta, közvetlen Qatar Airways járat Dohába

Heti négy helyett mától minden nap leszáll Budapesten a Qatar Airways dohai járata – az ötcsillagos légitársaság a kedvező forgalmi adatok és a Budapest Airport szolgáltatási minőségét figyelembe véve döntött így. Tovább »

2011/09/08

Megnyílt az első MasterCard váró a Budapest Airportnál

Európában elsőként a Budapest Airport 2-es terminálján, a SkyCourtban megnyílt a MasterCard különleges és exkluzív utasvárója. Tovább »

2011/09/06

Felavatták a Magyar Posta új repülőtéri központját

Ünnepélyesen is felavatták a Magyar Posta Nemzetközi Kicserélő Központját a Budapest Airport 2. termináljának közelében. Tovább »

2011/08/03

Titkos felmérés: tarolt a Budapest Airport!

Ugrásszerűen javult a budapesti nemzetközi légikikötő megítélése az utasok szemében. Tovább »

2011/07/20

Jönnek a törökök!

Ma reggeltől rendszeres teherszállító (cargo) járat köti össze Budapestet Isztambullal. Tovább »

2011/07/28

Egymás után érkeznek az F1-es pilóták Budapestre

A jelek szerint még a business jetekre is „esőgumikat” kellett volna szerelni, olyan szakadó záporban érkeznek a hétvégi Formula 1-es Magyar Nagydíjra a pilóták és a csapatok a budapesti repülőtérre. Tovább »

2011/08/01

Itt a nyár, repülj rá a kalandokra!

„Utazni szeretnék, egy hétre, egzotikus helyre, vagy mediterrán területre. Nem tudok egy hétnél több szabadságot kivenni, ezért gondot okoz, ha az oda-vissza utazás még két-három napot tesz ki.” Sokan találkozunk ezzel a problémával. Miért is ne utazzunk nyaralni idén repülővel? Tovább »

2011/08/02

Lángokban állt a budapesti repülőtér!

Valódi kerozintűz és robbanások zaja verte fel a budapesti repülőtér csendjét, igaz csak egy kis időre, ma hajnali 2 és 4 óra között. Ez volt az egyetlen olyan időszak, amikor nem volt repülőgép forgalom és a Repülőtéri Katasztrófavédelmi Igazgatóság (tűzoltók), a repülőtéri Polgári Védelem, az Országos Mentő Szolgálat, a Budapest Airport Fegyveres Biztonsági Õrsége valamint a Repülőtéri Rendőr Igazgatóság munkatársai, teljes és közös katasztrófavédelmi gyakorlatot tarthattak. Tovább »

2011/07/01

Zuhanórepülésben a reptéri parkoló árak

Elérte az árolló a Budapest Airport parkolóját is: a budapesti repülőtéren minimum 30 %-kal lettek olcsóbbak a hosszú távú parkoló árai, de kéthetes parkolás esetén csak a korábbi ár felét kell fizetni. Tovább »

2011/08/11

Budapest Airport: palackban a város!

Különleges kölnikkel kápráztatja el az utazókat a budapesti repülőtér, pontosabban a Heinemann Duty Free, a repülőtéri üzlet. A Scent of Departure (Az elutazás illata) nevű kollekció csak a kiválasztott európai repülőterek boltjaiban kapható és igyekszik megragadni egy kölniben annak a városnak az atmoszféráját, ahonnan az utazó éppen elindul. Tovább »

2011/08/08

Forgalmi információk

Tisztelt utasaink!
A legfrissebb hírek szerint a németországi légiirányítók határozott idejű sztrájkot tartanak 2011. augusztus 9-én kedden reggel 6 órától déli 12 óráig. Tovább »

2011/08/05

Budapest Airport: újabb csúcsok dőlnek

Továbbra is csúcsformát fut a Budapest Airport, legalábbis ami az utasok számát és a szolgáltatás minőségét jelenti. Az idei év júliusában több, mint 950 ezer érkező és induló utast szolgált ki a budapesti repülőtér, ez minden idők legerősebb hetedik havi statisztikája. Ezzel az eredménnyel a Budapest Airport idei utasainak száma már megközelítette az ötmilliót. Tovább »

2011/07/01

Budapest Airport: jelentős gazdasági hajtóerő

A Budapest Airportnak jelentős és közvetlen hatása van a vonzáskörzetében lévő gazdaság fejlődésére, ez a hatás közvetlen összefüggésben áll az utasok számának növekedésével – ezt állapította meg a Szegedi Tudományegyetem Gazdaságtudományi Karának kutatói által végzett vizsgálat. A kutatás eredményei megerősítették, hogy a budapesti repülőtér önmagában véve is komoly munkahely teremtő erővel bír és működése egy sor közvetett munkahely létrejöttében is szerepet játszik. Tovább »

2011/06/14

Minden idők legforgalmasabb májusát regisztrálta a Budapest Airport

A Budapest Airport több mint 776.704 utast kezelt az elmúlt hónap során, ami azt jelenti, hogy a repülőtér történetében ez volt eddig a legforgalmasabb május hónap. Tovább »

2011/06/06

Új irodát nyitott a Turkish Airlines a repülőtéren

2011. június 6-tól új helyen, a budapesti repülőtér 2 A termináljának galériáján fogadja az utasokat a Turkish Airlines, a török nemzeti légitársaság. A Türk Hava Yollari vagyis a THY budapesti irodavezetője jelentős járatfejlesztésekről számolt be az új iroda megnyitóján. Tovább »

2011/06/03

SkyTeam Nap a Budapest Airportnál

A SkyTeam globális légitársasági szövetség ünnepélyes keretek között felavatta új, közös jegyirodáját a Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér 2A terminálján. Tovább »

2011/05/10

Jól teljesített a Budapest Airport az első negyedévben

A bíztató márciusi eredmények hatására a Budapest Airport utasforgalma 2011 első negyedévében csaknem 8 százalékkal haladta meg a tavalyi év azonos időszakában (januártól márciusig) regisztrált forgalmat. Tovább »

2011/05/25

BUD – BKK - Budapest: megállapodás!

A Fővárosi Közgyűlés elfogadta és jóváhagyta a Budapest Airport és a Budapesti Közlekedési Központ, illetve a Fővárosi Taxiállomás Üzemeltető Kft. megállapodását a repülőtéri közúti előtér taxiállomásairól. Tovább »

2011/05/25

Forgalmi tájékoztató

Kedves utasaink!
Az izlandi Grimsvötn vulkán kitörésekor keletkezett hamufelhő miatt eddig a következő járatokat törölték:
MA 750 Koppenhága (CPH) 07.20
MA 780 Göteborg (GOT) 07.20
MA 540 Hamburg (HAM) 07.25 ... Tovább »

2011/05/16

Irány a Baltikum!

Megérkezett az airBaltic légitársaság első menetrend szerinti rigai járata Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi repülőterére. Tovább »

2011/05/10

Cargo-város épül a budapesti repülőtéren

Gőzerővel folynak a Budapest Airport legújabb nagyszabású beruházásának, a Cargo City névre keresztelt légiáru-kicserélő központnak a tervezési, engedélyeztetési munkálatai. Tovább »

2011/05/10

Jól teljesített a Budapest Airport az első negyedévben

A bíztató márciusi eredmények hatására a Budapest Airport utasforgalma 2011 első negyedévében csaknem 8 százalékkal haladta meg a tavalyi év azonos időszakában (januártól márciusig) regisztrált forgalmat. Tovább »

2011/05/10

Európa-bajnok a Budapest Airport!

Rangos marketing-díjat hozott el a Budapest Airport csapata a legnagyobb európai légiközlekedési konferencián. Tovább »

2011/04/20

Budapest Airport: MALÉV-központ a repülőtéren

Beköltözik a repülőtérre a MALÉV teljes vezetése és központja – a tervek szerint 2012 nyarára három felújított irodaépület várja a magyar légitársaság mintegy 600 alkalmazottját a Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren. Tovább »

2011/04/21

Új járat Skócia szívébe

Menetrend szerint 10:25-kor leszállt Budapesten a Jet2.com diszkont légitársaság első LS 787 járatszámú edinburghi járata. Tovább »

2011/05/06

Sztrájkolnak az olasz légiirányítók

Az olasz légiirányítók sztrájkba léptek 2011. május 6. pénteken. Tovább »

2010/12/21

Tisztelt utasaink!

A budapesti repülőtéren normál téli üzemelés van és a legtöbb európai reptéren is helyreállt a megszokott téli rend, ennek ellenére kérjük utasainkat, hogy indulás előtt a egyeztessék az esetleges járatkéséseket indulás előtt. Kívánunk kellemes és biztonságos repülést minden kedves utazónak! Tovább »

2011/04/04

SkyCourt: mintha ezer éve működne

Március 27-e óta a napi forgalomban működik a budapesti repülőtér új utasforgalmi csarnoka, a SkyCourt (Égi Udvar). A nyitás óta zökkenőmentesen működik minden, az utasok elégedetten fogadták az új épület nyújtotta minőségi szolgáltatásokat. Tovább »

2011/03/24

Budapest Airport: hollandok landoltak – narancssárga jelzés!

A sztárok közül elsőként Ruud van Nistelroy, utolsóként pedig az Arsenal nagyágyúja, Robin van Persie lépett a repülőtér betonjára miután a holland labdarúgó válogatott repülőgépe csütörtökön 13 órakor landolt a Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér betonján és leparkolt a 2-es terminálhoz közeli előtéren. A világ második legjobb futballcsapata a svájci Hello AG nevű légitársaság Airbus A320-as típusú külön repülőgépével érkezett Budapestre. Tovább »

2011/03/28

Szeptembertől Katar minden mennyiségben

Szeptembertől már a hét minden napján lesz közvetlen légi járat a katari főváros, Doha és Budapest között – ebben állapodott meg a budapesti repülőteret üzemeltető Budapest Airport és a Qatar Airways. Tovább »

2011/04/06

Elindult az American Airlines Budapest - New York járata

Az American Airlines, a oneworld® alliance alapító tagja a mai napon elindította új, közvetlen Budapest - New York (JFK) járatát. Tovább »

2011/04/05

Útburkolat felújítás a 2-es terminál indulási szinten

Tájékoztatjuk kedves utasainkat, hogy április 6-tól április 26-ig rekonstrukciós munkálatokat végzünk a 2-es terminál indulási szintjéhez vezető hídon. Tovább »

2011/04/07

Megújul a Budapest Airport márka

A SkyCourt megnyitásával egyidőben a Budapest Airport, mint a repülőtér üzemeltetője úgy döntött, hogy ezt a minőségi ugrást a repülőtér pozícionálásában is érdemes megmutatni. Tovább »

2011/04/07

Budapest Airport az Utazás 2011-en

Ott vagyunk! Egyértelműen megállapítható, hogy a kecskeméti Ottó Stúdió által tervezett 147 négyzetméteres stand a látogatók visszajelzései alapján idén még remekebb, mint tavaly. Tovább »

2011/03/29

Magyarok Münchenben

Magyarország volt a díszvendége az idei legnagyobb dél-német turisztikai vásárnak, a f.re.e.-nek, amely a „Freizeit, Reisen, Erlebnis” azaz a Szabadidő, Utazás, Élmény hármasának jegyében jött létre. Tovább »

2011/03/29

ITB Berlin

Hatalmas forgatag, napi több tízezer látogató, a „legek” vására. Röviden így lehetne jellemezni az idei, sorrendben 45. berlini ITB idegenforgalmi kiállítást és vásárt, amely alighanem a földrész, de lehet, hogy a világ legnagyobb utazási bemutatója. Tovább »

2011/03/19

Felavatták a SkyCourtot a 2-es terminálon

Ünnepélyes keretek között, több mint ezer vendég jelenlétében felavatták a magyar főváros repülőterének új 2-es terminál épületét, a SkyCourtot azaz az Égi Udvart. Tovább »

2011/03/01

Az interneten már látogatható a SkyCourt

A Budapest Airport Zrt. színvonalas weboldalt indított www.budskycourt.hu címen és ezen keresztül az érdeklődők már most megismerhetik a hamarosan elkészülő impozáns, új terminálépületet, a SkyCourtot (Égi Udvart). Tovább »

2011/03/01

Elkelt a repülőtéri Cargo Város fele

A Celebi Ground Handling lesz a Budapest Airport cargo bázisának első bérlője. Tovább »

2011/02/24

Ötmillió Wizz Air utas Budapesten

A Wizz Air, Kelet-Közép Európa legnagyobb diszkont légitársasága 2011. február 24-én elérte az ötmilliós utasforgalmat Ferihegyen. Tovább »

2011/02/16

Budapest Airport: kész a SkyCourt

A SkyCourt kivitelezésével megbízott szegedi KÉSZ Zrt. átadta a Budapest Airportnak a SkyCourt, vagyis Égi Udvar épületét. Tovább »

2011/02/16

Vadonatúj géppel Budapesten a Jet2.com

Vadonatúj Boeing 737-800 új generációs gépet állított szolgálatba a budapesti járaton a leeds-i központú Jet2.com. Tovább »

2011/02/11

Rangos építészeti elismerést kapott a SkyCourt

Még meg sem nyílt, de máris rangos brit-magyar építőmérnöki díjat kapott a Budapest Airport területén létesült SkyCourt (Égi Udvar), a ferihegyi 2-es terminál új központi csarnoka. Tovább »

2011/02/10

Budapest Airport: nincs változás, biztonságos repülőtér

Nem történt semmilyen változást a Budapest Airport biztonsági besorolásában, a Ferihegyi repülőtér továbbra is „biztonságos európai repülőtér” vagyis „clean” besorolás szerint üzemel. Tovább »

2011/02/02

SkyCourt videó

2011/03/01

Budapest Airport: javuló jelek januárban

Sikeresen alakult 2011 első hónapja a Budapest Airport számára: az előző év hasonló időszakához képest idén januárban több mint 6%-kal több utast regisztrált a repülőtér. Tovább »

2011/02/02

Budapest Airport: nyártól irány Torontó!

Az idén nyáron ismét lesz közvetlen légi összeköttetés Budapest és a kanadai Torontó városa között, miután a helyi Panorama Travel &Tours Ltd. heti egy alkalommal charter járatokat indít Budapestre. Tovább »

2011/01/26

Normál téli üzem Ferihegyen

Ferihegy a havazás ellenére normál üzemben működik. Budapesten a téli csapadék nem okoz késéseket sem az érkező, sem az induló járatok esetében. Tovább »

2011/01/24

BUD-siker BécsbenÓriási sikert aratott a hétvégén a Budapest Airport különleges, 150 négyzetméteres standja a bécsi Ferien idegenforgalmi- és turisztikai kiállításon. A Budapest Airport megjelenésének fő motívuma az idén tavasszal megnyíló új 2-es terminál épület, a SkyCourt (Égi Udvar) volt.


Tovább »

2011/01/21

Budapest Airport: jön az airBaltic!
Két év szünet után ismét lesz közvetlen légi összeköttetés Budapest és a Baltikum között, miután megállapodás született a Budapest Airport és az airBaltic között az új járat beindításáról. Május 16.-tól az airBaltic heti négy alkalommal repül Riga és Budapest között.


Tovább »

2011/01/18

Ötcsillagos légitársaság Budapesten!

Budapest 2011. január 17. Pontosan 14.33 perckor ért betont Ferihegyen a Qatar Airways első budapesti járata. Az Airbus A 320 típusú repülőgép egy bukaresti közbülső megállást követően érkezett a magyar fővárosba és egyelőre heti négy alkalommal kínál közvetlen légi összeköttetést Budapest és Doha között. Tovább »

2011/01/18

Budapest Airport: Százezerrel több utas 2010-ben

8 190 089 fő – 2010. december végéig ennyien fordultak meg Budapest nemzetközi légikikötőjében érkező vagy induló utasként. Ez azt jelenti, hogy a gazdasági válság csúcspontján tapasztalt gyengélkedést követően ismét növekedésnek indult a hazai légi közlekedés. Tovább »