2013/12/13

Még több varsói járat a LOT légitársasággal!

Napi háromról négyre emelkedik hétköznapokon a lengyel LOT légitársaság Varsó-Budapest járatainak száma 2014 márciusától. A jelentős bővítést a légitársaság a kereslet növekedésével és a járathálózatuk fejlesztésével indokolta. A Budapest Airport üdvözli a LOT döntését, hiszen jelentős utasszám-emelkedés várható ezen az útvonalon. Tovább »

2013/12/11

Átadták a repülőtéri SPAR szupermarketet

Hivatalosan is átadták, így holnap, december 12-én megnyithat a Budapest Airport 2B Termináljának érkezési szintjén a SPAR szupermarket. A közel 300 négyzetméteres City SPAR kifejezetten a kényelmes, gyors bevásárlást biztosító üzlettípusa a SPAR-csoportnak, így a repülőtéri utazóközönség igényeinek is megfelel. A repülőtéri szupermarket megnyitásával 21 új munkahely létesült. Tovább »

2013/12/06

A Budapest Airport üdvözli a Magyarországon tartandó globális légiáru konferenciát

Jövőre a magyar főváros lesz a házigazdája a légiáru-szállítási iparág legnagyobb globális konferenciájának (14th Freighter and Belly Cargo World Conference). A cargo és a légiközlekedési iparág képviselői 2014. szeptember 21-23. között találkoznak Budapesten. Tovább »

2013/12/10

Történelmi jelentőségű megállapodást kötött a Budapest Airport és a BKK

A Budapest Airport és a Budapesti Közlekedési Központ vezetői történelmi együttműködési megállapodást írtak alá, melynek célja a repülőtéri földi személyszállítási szolgáltatások színvonalának emelése minden lehetséges területen. A dokumentum a személyszállítási szolgáltatásokat hozza összhangba az elmúlt hónapokban a fővárosban bevezetett változtatásokkal. Tovább »

2013/11/29

Kellemes karácsonyi meglepetés a Ryanair utasainak

A Budapest Airport és a Ryanair kellemes karácsonyi ajándékkal lepte meg az utasokat, amelynek keretében decembertől az indulás előtt vásárolt, kisméretű duty free termékeket az utasok díjmentesen felvihetik a gépre. Ez az első alkalom, hogy a vámmentes boltokban vásárolt kisméretű árut egy másik kézipoggyásszal együtt is díjmentesen fel lehet vinni a fedélzetre. Tovább »

2013/11/28

Ilyet még nem láttál: kátyúzás a repülőtéren!

Megfeszített ütemben folytatódnak a futópálya betonjavítási munkái a Budapest Airport területén. A szakemberek a fel- és leszállásokhoz használt futópályák betonjának felületi hibáit még a tél beállta előtt ki kell, hogy javítsák, mert a fagyok csak további károkat okozhatnának. Ezt nem szabad megvárni, már csak repülésbiztonsági okokból sem. A Budapest Airport csak az elmúlt hat évben nem kevesebb, mint 7,5 milliárd forintot (25 millió eurót) költött a repülőtéri beton és a kapcsolódó műszaki berendezések korszerűsítésére és karbantartására. Tovább »

2013/11/22

Teljes áramkimaradás-teszt a terminálon!

Teljes áramkimaradás a repülőtéren! Ezt a helyzetet tesztelte mára virradó éjszaka 0 óra 34 perctől hajnali 3 óráig a Budapest Airport a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér 2. Terminálján. A feltételezett forgatókönyv szerint a repülőtéren egyszerre állt volna le valamennyi külső, nagyfeszültségű áramforrás – ami elvben teljes leálláshoz vezethetett volna. A Budapest Airport történetében eddig még soha nem végeztek ennyire átfogó, teljes áramkimaradást szimuláló ellenőrzést. Tovább »

2013/11/11

Elindult a Budapest – East Midlands járat

Péntek késődélután landolt Budapesten a Jet2.com diszkont légitársaság vadonatúj járata, ami Közép-Angliát köti össze a magyar fővárossal. A Jet2.com gépei heti két alkalommal, hétfőn és pénteken teszik meg az utat Budapest és a közép-angliai régió legnagyobb repülőtere között, ahonnan egyszerre három nagyváros is elérhető: Nottingham, Derby és Leichester. Az új járattal Budapestről egy hosszú ideje hiányzó, de fontos célállomás vált újra elérhetővé az utazók számára. Tovább »

2013/11/08

Képgalériát nyitott a Budapest Airport

Kiállítóteret avatott a 2A és 2B Terminálok érkezési szintjét összekötő folyosón a Budapest Airport. A BUD Gallery névre keresztelt kiállítási terület elsősorban fotókiállításoknak ad helyet a jövőben. Az első kiállítás alkalmával Hamarits Zsolt fotóművész kortárs magyar ékszerkészítő iparművészek munkáiról készített fotósorozatát mutatták be. Tovább »

2013/11/07

Télen is látogatható a kilátóterasz

A Budapest Airport úgy döntött, hogy a téli időszakban is nyitva tartja a 2 A Terminál tetején nemrégiben felújított és megnyitott kilátóteraszt. A téli időszakban – tekintettel az időjárásra – minden nap 11.00 és 20.00 óra között fogadja a látogatókat a rendkívül népszerű helyszín, ahonnan nyomon követhető a repülőtér élete, a repülőgépek érkezése és felszállása, a földi kiszolgálás. Amennyiben az erős havazás vagy a jegesedés veszélyeztetné a látogatók biztonságát a Budapest Airport felfüggesztheti a terasz működését. Tovább »

2013/10/31

Új központja átadását ünnepli a DHL

A Deutsche Post DHL légi és tengeri szállítmányozási üzletága, a DHL Global Forwarding augusztus óta a Budapest Airport területén található új telephelyén működik, decemberben pedig követi a második üzletág, a DHL Freight is. A közös telephely megnyitásának jelentőségét alátámasztva Frank Appel, a Deutsche Post DHL vezérigazgatója is részt vett a tegnap tartott ünnepélyes megnyitón. Tovább »

2013/10/29

Visszatér a Vueling Budapestre: új járatok Barcelonából

Jövő nyáron ismét repülhetünk a spanyol Vueling légitársaság repülőgépein Barcelona és Budapest között, közvetlen járattal – jelentette be a légitársaság. A Vuelinget 2011-ben láthattuk utoljára Budapesten, 2014-ben pedig heti három járattal tér vissza a magyar piacra. A Vueling az újrainduló járattal a turisták mellett az üzleti utazókat célozza meg. Tovább »

2013/10/29

Új raktárépületet adott át a Budapest Airport a Lufthansa Technik számára

Újabb sikeres beruházást hajtott végre a Budapest Airport a repülőtéri létesítmények fejlesztése érdekében. A repülőtér üzemeltetője egy vadonatúj, 2000 négyzetméteres raktárhelyiséget épített a Lufthansa Technik számára, amivel hozzájárul a javítási és karbantartási tevékenység bővítéséhez. Tovább »

2013/10/28

A Budapest Airport tényleg jobban teljesít

A Budapest Airport még sohasem ért el ilyen magas eredményt azon a független, nemzetközi utas elégedettségi felmérésen, amelyben a világ 281 repülőtere vesz részt, és amit a legmegbízhatóbb, piacvezető kutatásként tartanak számon. A negyedéves felmérésen Európában 71 repülőtér, köztük a legnagyobb légikikötők vesznek részt. Ennek alapján kijelenthető, hogy a budapesti repülőtér hosszú évek munkájával Európa élvonalába dolgozta fel magát. A magyar főváros repülőtere a kereskedelmi szolgáltatásokban és a terminálok színvonalában a legerősebb. Tovább »

2013/10/28

Elindult a Wizz Air dubaji járata

Vasárnap délután 15:30-kor leszállt a Wizz Air légitársaság első Dubajból érkező járata a budapesti repülőtéren. A magyar hátterű diszkont légitársaságnak ez az első valóban hosszú távú, interkontinentális járata Budapestről. A járat további különlegessége, hogy Dubaj frissen átadott repülőterére, a Dubai World Central (DWC) közlekedik, heti négy alkalommal. Tovább »

2013/10/22

Liszt Ferenc emléktáblát avattak a repülőtéren

Liszt Ferenc születésének 202. évfordulója alkalmából kiemelkedő esemény zajlott ma a világhírű magyar romantikus zeneszerzőről elnevezett budapesti repülőtéren. A 2B Terminál bejáratánál felavatták a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér névadójának emléktábláját. Tovább »

2013/10/22

Újabb járatok indulnak Budapestről!

Alig néhány nappal azután, hogy a Norwegian bejelentette a tavaszi Budapest-London Gatwick járat elindítását, más légitársaságok is közölték, hogy sűrítik járataikat a magyar fővárosból. Ezzel párhuzamosan a Budapest Airport a légitársaságokkal közösen őszi utazási kampányt indít, amely elsősorban a kiemelt városlátogatásokra összpontosít. Tovább »

2013/10/21

Norwegian járatok Budapest és Gatwick között!

A Budapest Airport üdvözli a Norwegian Air Shuttle mai londoni bejelentését arról, hogy heti három járatot indítanak Budapest és London Gatwick repülőtere között. Ezzel ötre emelkedik a norvég diszkont légitársasággal Budapestről közvetlenül elérhető városok száma. Az új járat a jövő nyári menetrendtől, vagyis 2014. március 30-tól indul, a jegyek már most kaphatók a Norwegian foglalási rendszerében. Tovább »

2013/10/10

Csökkennek a parkolási díjak!

Tovább csökkentette egyes parkolóinak díjszabását a Budapest Airport – igazodva az utasok és a repülőtérre látogatók igényeihez. A nyári bevezetést követően pedig az online foglalási rendszert is sikerült rugalmasabbá tenni. Tovább »

2013/10/08

Újabb nemzetközi díjeső!

Rövid idő leforgása alatt két rangos, nemzetközi szakmai díjat is kapott a Budapest Airport: Salzburgban az Európai Regionális Légitársaságok Szövetsége (ERA) jutalmazta első díjjal a magyar főváros repülőterének eredményeit, miközben az ACI, a Repülőterek Nemzetközi Szövetsége a legjobb minőség-kutatási díjat ítélte oda második alkalommal a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőteret üzemeltető társaságnak. Tovább »

2013/09/28

Ilyen még nem volt: Runway Run a futópályán!

Egész Európában példa nélküli futóversenyt tartottak a Budapest Airport, a Nike és a Wizz Air közös szervezésében a ferihegyi 1. futópályán. Mintegy 250 meghívott futóval Runway Run néven különleges félmaraton váltót rendeztek a 3 km hosszú repülőtéri betonon. A jótékonysági futás támogatóitól befolyt összeget a rászoruló egyetemi hallgatók sportolására fordítják az adományozók. Tovább »

2013/09/27

Turizmus Világnapja – a repülőtéren is!

Hagyományosan a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren is megemlékeztek a Turizmus Világnapjáról, ezúttal is Jost Lammers, a Budapest Airport vezérigazgatója és Horváth Gergely, a Magyar Turizmus Zrt. turisztikai vezér-igazgatóhelyettese köszöntötte a Budapestre érkező utasokat. Tovább »

2013/09/25

Őszi országjárás

Ismét nagy sikert aratott a Budapest Airport Kereskedelmi Igazgatóságának munkatársai által szervezett országos roadshow, amelyen a vidéki nagyvárosokban mutatták be az utazási irodák képviselőinek, hogy milyen változások várhatók a budapesti repülőtéren, milyen új desztinációkra indulnak járatok, milyen új szolgáltatások érhetők el. Tovább »

2013/09/23

Elindult a Wizz Air moszkvai járata

Ma délelőtt 11.05-kor elindult az első lila-pink festésű Wizz Air járat Budapestről Moszkvába. A magyar diszkont légitársaság 180 személyes Airbus A 320 típusú gépei eleinte hetente ötször repülnek Budapestről az orosz fővárostól dél-nyugatra fekvő Vnukovó repülőterére. Tovább »

2013/09/20

Egyszerűbb szervezeti felépítés

Utasainak és légitársasági partnereinek jobb kiszolgálása, illetve működésének áramvonalasítása érdekében a Budapest Airport újabb szervezeti átalakítást hajtott végre. A társaság vezetésében és felépítésében végrehajtott átszervezés újabb lépés, amelynek révén a repülőtér-üzemeltető az elmúlt két évben a magyar és az európai légiközlekedésben tapasztalt alapvető változások által teremtett új kihívásoknak igyekszik megfelelni. Tovább »

2013/09/19

Belaviával Minszkbe és Belgrádba

Mától közvetlen légi összeköttetés jött létre Magyarország és Belarusz fővárosa között, miután a koradélutáni órákban leszállt Budapesten a Belavia belarusz légitársaság első minszki járata. Az Embraer E-175 típusú gép köszöntésén, nemcsak Aliakszandr Hajnovszki a Belarusz Köztársaság, hanem Rade Drobac, a Szerb Köztársaság nagykövete is megjelent, hiszen az új járat Budapestről továbbrepül Belgrádba, így Szerbiát és Magyarországot is összeköti Minszkkel. Tovább »

2013/09/11

A Budapest Airport üdvözli az újabb Wizz Air gép érkezését

A Budapest Airport üdvözli a Wizz Air legújabb bejelentését, hogy a jövő nyári menetrendtől nyolc gépre bővítik a budapesti flottát és ezzel további kapacitást növelnek a repülőtéren. Az új repülőgép – egy Airbus A320-as – jövő év tavaszán érkezik Budapestre. Tovább »

2013/09/06

Vitték a magyar márkákat, mint a cukrot a repülőtéren

Óriási sikert aratott az utasok körében a Budapest Airport és valamennyi kereskedelmi partnerének „Hungarian is trendy” – azaz „Menő a magyar” névre keresztelt közös akciója. Az augusztusra, azaz a legforgalmasabb repülőtéri hónapra időzített promóció célja az volt, hogy a hagyományos és jól ismert magyar márkáknak, nívós emléktárgyaknak és ízeknek csináljon hírverést. Tovább »

2013/08/27

Ingyenes WiFi: elképesztő számok!

Már egy hónapja nem csak az indulási szint teljes utasforgalmi területén, hanem az érkezési szint egyes helyein is elérhető az ingyenes WiFi szolgáltatás a 2. Terminálon. Tovább »

2013/08/18

Megérkezett a Sólyom Hungarian Airways első gépe

Ma délután megérkezett Budapestre a Sólyom Hungarian Airways első, Boeing B 737-500-as typusú, HA-SHA lajstromjelű gépe. A korszerű utasszálító gép először egy alacsonyáthúzással „beköszönt” a repülőtérre, majd leszállt a ferihegyi betonon. Tovább »

2013/08/14

Nyári sláger lett az online parkolás

Újabb tartalék-parkolóhelyeket kellett a Budapest Airportnak előkészítenie a 2. Terminál környékén, nehogy ki kelljen tenni a „megtelt” táblát a Holiday Plus és a Holiday Parkolóra. A Budapest Airport szakembereit is meglepte, hogy mindössze két hónap alatt mennyire népszerűvé vált az előzetes, számítógépes parkolófoglalás az autós utasok körében. Tovább »

2013/08/13

Véget értek a fesztiválok - fieszta a reptéren

Idén is menetrend szerint megteltek a terminálok a magyarországi nyári zenei fesztiválokról hazainduló fiatalokkal. A többnapos szórakozásban megfáradt utasok ilyenkor a járatuk indulásától függően még akár két-három napig „laknak” a repülőtéren. A Budapest Airport kifejezetten számukra kijelölt területeket különített el, emellett több más intézkedéssel segíti a fesztiválozók és a többi utas kényelmét. Tovább »

2013/08/07

Beköltözik a DHL a Budapest Airport Business Parkba

A Deutsche Post DHL légi és tengeri szállítmányozási üzletága, a DHL Global Forwarding a mai napon költözött be Budapest Airport Business Parkban található új telephelyére. A DHL mintegy 3000 m2 irodaterületet és 7800 négyzetméternyi raktárterületet vesz birtokba. Tovább »

2013/08/02

Elindult a Wizz Air isztambuli járata

Felszállt a Wizz Air első, menetrend szerinti isztambuli járata. A légitársaság mostantól heti négy alkalommal, hétfőn, szerdán, pénteken és vasárnap közlekednek Budapest és Isztambul között, de a Wizz Air azt tervezi, hogy jövő márciustól már naponta repül a török nagyvárosba. Az új járat egyike annak a számos útvonalnak, amiket a Wizz Air idén jelentett be. Tovább »

2013/07/30

Újra kinyit a Budapest Airport kilátóterasza!

Végre eljött, amire a repülésrajongók már régóta vártak: augusztus 9-én ismét ki lehet lépni a repülőtér 2A Terminál tetőterén a felújított teraszra. A Budapest Airport nyílt hétvégével indítja újra a kisebb átalakításon átesett kilátót, így augusztus 9-11. között a nyitvatartási időben bárki ingyen kilátogathat. Tovább »

2013/07/29

A Budapest Airport üdvözli a Wizz Air új moszkvai járatát

A Budapest Airport üdvözli, hogy a Wizz Air magyar légitársaság 2013. szeptember 23. hétfőtől megkezdi rendszeres repüléseit Moszkva Vnukovó repülőterére. Az új Wizz Air járat és az új moszkvai repülőtér (az Aeroflot Moszkva Seremetyevó repülőterére kínál járatokat) bővíti a választékot a budapesti utasok számára és egyúttal egy sor orosz belföldi és közép-ázsiai desztinációra kínál átszállási lehetőséget. Tovább »

2013/07/19

Repülőtér: nem ürgének való vidék

Nem kevesebb, mint 75 fokozottan védett ürgét, becslések szerint az állomány mintegy egyharmadát költöztette el a futópálya közvetlen szomszédságából a Budapest Airport, Kiskunsági Nemzeti Park és az ELTE szakembercsapata. Az Európai Unió LIFE pénzügyi alapjából támogatott akció repülésbiztonsági és természetvédelmi célokat egyaránt szolgál. Tovább »

2013/07/16

Kártyás fizetés a reptéri parkolókban

Júliusra, vagyis a nyári nagy utazási szezonra az összes repülőtéri parkolóautomatát bankkártya leolvasó készülékkel látta el a Budapest Airport, így az ügyfélszolgálati irodák mellett már az összes fizető ponton lehetőség van a kártyás fizetésre a repülőtéren. Az utasok és autósok által régóta várt parkolói szolgáltatásra egyelőre még nincs sok példa az országban. Tovább »

2013/07/15

Visszatér a Jet2.com Leeds-Budapest járata

Jövő év áprilisától újra utazhatunk a Jet2.com diszkont légitársaság fedélzetén Leeds Bradford repülőterére. Ezzel négyre emelkedik a Jet2.com légitársaság gépeivel elérhető brit városok száma (Edinburgh, Manchester és East Midlands mellett), amelyekbe összesen heti 11 járattal lehet eljutni Budapestről. Tovább »

2013/07/15

Három főváros egy járattal: érkezik a Belavia

Hamarosan már foglalni is lehet a Belavia fehérorosz légitársaság szeptemberben induló új járatára, ami egyszerre három fővárost köt össze: Minszket, Budapestet és Belgrádot. Az új járat tovább növeli a Budapestről elérhető közép- és kelet-európai fővárosok számát, ami erősíti a budapesti repülőtér régiós szerepét. Tovább »

2013/07/15

Bővít a Lufthansa Technik a budapesti repülőtéren

Tovább növeli az üzemterületét a Lufthansa Technik Budapest, miután újabb 2000 négyzetméteres raktárhelyiséget vett bérbe a Budapest Airporttól. Ezzel a lépéssel bővülhet a legnagyobb német repülőgép-karbantartó vállalat tevékenysége budapesti bázisán, ami ahhoz szükséges, hogy az egyre növekvő megrendeléseket ki tudják szolgálni. A bővítéssel összefüggésben a Lufthansa Technik mintegy 10 %-kal növeli a budapesti alkalmazottjainak a számát. Tovább »

2013/07/01

75 éves a Budapest-Varsó légi járat!

1938. július 1-jén indult el a Budapestet és Varsót összekötő első hivatalos repülőjárat, amit a lengyel LOT és a magyar Malért (Magyar Légiforgalmi Rt.) üzemeltetett közösen. A történelmi járat utasait a Budapest Airport és a LOT Polish Airlines köszöntötte a repülőtér terminálján. Tovább »

2013/06/24

Budapestről Szófiába - Bulgaria Air gépekkel

Mától ismét van légi összeköttetés a bolgár és a magyar főváros között. Ezentúl heti négy alaklommal közlekedik a Bulgaria Air bolgár nemzeti légitársaság Szófia és Budapest között, méghozzá vadonatúj brazil gyártmányú Embraer ERJ-190 típusú gépekkel. Tovább »

2013/06/24

Egy millió eurós zajvédelmi beruházás

Mintegy háromszáz millió forint értékű zajvédelmi beruházással korszerű hajtómű próbázó létesítményt épített a Liszt Ferenc repülőtéren a Budapest Airport. A speciális hangelnyelő- és sugárterelő elemekből álló szerkezetet ünnepélyes keretek között ma avatták fel. A Budapest Airport zajvédelmi programjában is szereplő beruházáshoz hasonló fejlesztésre évtizedek óta nem volt példa Magyarországon. Az új létesítmény átadásán jelen volt Ughy Attila, a főváros XVIII. kerületének polgármestere, országgyűlési képviselő (FIDESZ) valamint számos környékbeli település polgármestere, önkormányzati képviselője. Tovább »

2013/06/20

Elképesztő, de megcsinálta: foggal húzta el az Airbust!

Hihetetlen, a Guinness-rekordok könyvébe való sportteljesítményt mutatott be ma délelőtt Sinka „Popeye” Zsolt magyar erőművész: emberi erővel, egészen pontosan foggal húzta el a Budapest Airport 1. Termináljának forgalmi előterén a Wizz Air magyar légitársaság egyik Airbus A 320-as típusú, 180 személyes repülőgépét. Tovább »

2013/06/19

Mennek a magyar márkák a terminálon

Sikerrel zárult a sorrendben harmadik magyar márka, a Pick-szalámi népszerűsítő kampánya is a Budapest Airport 2. Terminálján. A szekszárdi Vida-borokat és a Royal Tokaji pincészet termékeit követően a magyar szalámi, vagyis a Pick és a Herz volt egy hónapig a sztárvendég a kampányban, amelyben ismét a Budapest Airport, a Heinemann Duty Free és természetesen a gyártó cég, ez esetben a szegedi Pick Zrt. vett részt. Tovább »

2013/06/18

A Budapest Airport üdvözli a Wizz bakui járatnyitását

A Budapest Airport üdvözli a hírt, hogy a Wizz Air mostantól megkezdte menetrendszerű járatának üzemeltetését a magyar és az azeri főváros között. A magyar diszkont légitársaság gépe hétfőnként este 21.25-kor indul Budapestről és másnap reggel 05.50-kor érkezik vissza a budapesti repülőtérre. Ez a Wizz Air első, éjszakai interkontinentális járata Budapestről. Tovább »

2013/06/14

A gépről egyenesen egy Audiba!

Nem kevesebb, mint 850 szakújságíró érkezik a világ minden tájáról Magyarországra, hogy a Budapest Airportról kiindulva kipróbálhassa az Audi legújabb, immár teljes egészében magyar gyártású modelljét, az Audi A3 Sedant. A világhírű német autógyár új üzemét, ahonnan az új modell legördül, a héten avatták fel és az újságírók számára a típus világpremierje Ferihegyen kezdődik. Tovább »

2013/06/10

Online parkolás Ferihegyen

A Budapest Airport bevezette az online parkolási rendszert a repülőtér összes, arra alkalmas parkolójában. Mindez része a repülőtéri parkolás minőségének fejlesztésére indított programnak és a kedvezmények miatt várhatóan rövid idő alatt népszerűvé válik az utasok körében. Tovább »

2013/06/07

Török csemege: a Wizz Air Isztambulba indul!

A Budapest Airport üdvözli a Wizz Air bejelentését arról, hogy a légitársaság heti négy alkalommal (hétfő, szerda, péntek és vasárnap) elindítja járatát a magyar főváros és Isztambul között. A Boszporusz partján fekvő török nagyváros Sabiha Gökçen repülőterére 2013. augusztus 2-ától indulnak a diszkont légitársaság gépei. A Wizz Air azt tervezi, hogy jövő márciustól már naponta repül Isztambulba. Tovább »

2013/06/04

Nyáron nyit a repülőtéri kilátóterasz!

Várhatóan a nyár közepétől ismét birtokba vehetik a látogatók és a repülés szerelmesei a repülőtéri 2A Terminál tetején lévő teraszt. Az újranyitáshoz szükséges biztonsági fejlesztést a napokban kezdte meg a Budapest Airport. A munkálatok néhány hétig tartanak, a használatbavételi engedélyt követően pedig újra megnyílik nagyközönség számára a ferihegyi kilátóterasz. Tovább »

2013/06/04

Nyári ékszervásár a terminálon!

Egymás után indítják nyári promócióikat és akciós árusításukat a SkyCourtban a Budapest Airport kereskedelmi partnerei. Bár az elmúlt napokban a magyar fővárosban inkább az esők és a felhőszakadások váltogatták egymást, a ferihegyi 2. Terminálra már beköszöntött a nyár, legalábbis ami az árukat és árakat illeti. Tovább »

2013/05/23

Végleges búcsú a sátraktól Ferihegyen

Ettől a héttől kezdve már a 2B terminálról induló utasok is igénybe vehetik az egyszerűsített beszállókapukat (angolul: Basic Boarding Gates vagy BBG) a budapesti repülőtéren. A 2A Terminál előtti beton előtéren már több mint egy hete működik az új rendszer, amely megvédi az utasokat az időjárás viszontagságaitól. Tovább »

2013/05/13

Szárnyal a Routes Europe Budapesten

Teljes gőzzel haladnak a légitársasági tárgyalások, egymást érik a komoly bejelentések, az új járatokkal kapcsolatos hírek a Routes Europe budapesti tanácskozásán. A földrész legnagyobb járatfejlesztési eseménye közel 1100 résztvevővel zajlik a SYMA Rendezvény és Konferencia Központban és más helyszíneken. Tovább »

2013/05/08

103 tonnás „légipostai” küldemény!

Nem kevesebb, mint 103 tonnát nyomott az az energetikai berendezés, amelyet ma délben egy darabban szállítottak el a budapesti repülőtérről. A különleges szállítmányt egy ukrán Antonov AN-124-es típusú óriásgép vitte magával a ferihegyi repülőtérről. Tovább »

2013/05/08

Rekord számú résztvevővel kezdődik a Routes Europe konferencia Budapesten

Rekord számú résztvevő várható a négy nap múlva Budapesten kezdődő 8. Routes Europe konferencián. Az esemény házigazdája a Budapest Airport, amely a Magyar Turizmus Zrt.-vel karöltve május 12-14 között a SYMA Rendezvényközpontban, Magyarország legújabb és legmodernebb multifunkcionális létesítményében rendezi meg az eseményt, amelyre több mint 115 légitársaság több mint 275 képviselőjét várják Európából, illetve a világ minden tájáról. A tavaly az észt fővárosban, Tallinban megtartott tanácskozás óta a légitársasági küldöttek száma több mint 60 százalékkal nőtt, melynek eredményeképpen a Routes Europe 2013 minden idők legnagyobb európai járatfejlesztési eseménye lesz. Tovább »

2013/05/07

Rotterdam-Budapest járat a Transaviával

Újabb célállomással gazdagodott a budapesti repülőtér kínálata, miután a holland Transavia légitársaság Amszterdamból Rotterdamba helyezte át budapesti járatait. A fehér törzsű, jellegzetes színes csíkokkal borított Boeing 737-es repülőgépek heti négyszer teszik meg az utat a magyar főváros és holland kikötőváros között. A Budapest Airport kínálatában még soha nem szerepelt Rotterdam, amelynek légikikötője egyben a holland főváros, Hága utasforgalmát is kiszolgálja. Tovább »

2013/05/02

Megérkezett az UTair: új repülőjárat Szentpétervárra

Újabb oroszországi desztinációval bővült a Budapest Airport kínálata, miután megérkezett Budapestre az UTair új járata, amely mostantól heti kétszer köti össze a magyar fővárost és Szentpétervárt. Az Oroszország nyugat-szibériai részén települő UTair Boeing 737-500-as típusú gépei szerdán és vasárnap érkeznek Budapestre Szentpétervárról, ami már több mint egy éve hiányzó útvonal a Budapest Airport járathálózatában. Tovább »

2013/04/26

Szófiába a Bulgaria Airrel!

Újabb légitársasággal és újabb desztinációval bővül a Budapest Airport útvonalhálózata júniustól. A Bulgaria Air bolgár légitársaság június 24-től kezdve heti négy alkalommal kínál légi összeköttetést Budapest és Szófia között. Tovább »

2013/04/25

Új repülőgép-szimulátor a Budapest Airportnál

A Budapest Airportnál teljes gőzzel halad az új repülőgép-szimulátorral felszerelt oktató központ kivitelezése, amelynek átadását idén május elejére tervezik. A hollandiai Flight Simulation Company b.v. (FSC) tíz éves időszakra kötött bérleti szerződést az épületre, amely egy korszerű Airbus A320-as szimulátornak és a Wizz Air oktató központjának ad helyet. Tovább »

2013/04/24

Felavatták a SkyCourt Építőipari Nívódíj emléktábláját

Tegnap délben a díjazottak és a neves szakmai zsűri jelenlétében felavatták azt az emléktáblát, amely megörökíti a Budapest Airport Építőipari Nívódíját. A Budapest Airport új, 2. Termináljának SkyCourt utasforgalmi csarnoka elnyerte 2012-ben a legmagasabb építőipari-építészeti díjat a középület kategóriában. Tovább »

2013/04/21

Sztrájk a Lufthansánál

Tisztelt utasaink! A Lufthansa német légitársaságnál 2013. április 22-én, hétfőn figyelmeztető sztrájkot hirdetett a munkavállalókat tömörítő ver.di nevű szakszervezet. A munkabeszüntetés miatt szinte valamennyi hétfői járatot törölte a légitársaság Németországban és egész Európában, köztük az összes budapesti járatot is. A Germanwings járatait nem érinti a munkabeszüntetés. Tovább »

2013/04/19

Nyári járatdömping!

Egy sor új járat indul a nyári utazási szezonban a budapesti repülőtérről, Helsinkitől Bakuig terjed az új desztinációk kínálata. A járatnyitások nagyjából egyformán oszlanak meg a hagyományos és diszkont szektor légitársaságai között. Tovább »

2013/04/05

A SAS leszállt – dupla járatnyitó a budapesti repülőtéren

Menetrend szerint, szinte egymás után landolt tegnap koradélután 12.40-kor és 13.15-kor a SAS Scandinavian Airlines két vadonatúj járata, az előbbi Koppenhágából, majd Oslóból. A budapesti piacra visszatérő skandináv légitársaság gépei ezentúl heti hatszor érkeznek Dánia, háromszor pedig Norvégia fővárosából Magyarországra. A nyitó járatokat a svéd és a norvég nagykövet, valamint a dán nagykövetség tanácsosa fogadta a budapesti repülőtéren. Tovább »

2013/04/03

Közvetlenül Közép-Angliába a Jet2.com járatán

Novembertől új járatot indít a Jet2.com diszkont légitársaság Budapestről Közép-Anglia szívébe, East Midlands repülőterére. A légitársaság gépei heti két alkalommal, hétfőn és pénteken teszik meg az utat Budapest és a közép-angliai régió legnagyobb repülőtere között, ahonnan egyszerre három nagyváros is elérhető: Nottingham, Derby és Leichester. Az új járattal Budapestről egy hosszú ideje hiányzó, de fontos célállomás lesz újra elérhető. Tovább »

2013/03/27

Budapest Airport: legvonzóbb cég a logisztikában

A Budapest Airportot jelölték meg a logisztikai területen a az iparág legnépszerűbb munkahelyének azok a munkavállalók és egyetemisták, akik részt vettel az Aon Hewitt HR tanácsadó cég anonim felmérésén. Az Aon Hewitt 14 000 embert kérdezett meg a Munkáltatói Márka Kutatás során munkaerőpiaci elvárásairól, a cégekről alkotott véleményéről, és arról, hol szeretnének leginkább elhelyezkedni. A közlekedés/logisztika területén a Budapest Airport kapta a legtöbb szavazatot. Tovább »

2013/03/26

Ismét havazik, a repülésben nincs megállás

Újabb havazás kezdődött a budapesti repülőtéren, a Budapest Airport havas szolgálata ismét teljes készültségben dolgozik. Mind a két ferihegyi futópálya tiszta, sónedves, a havazás ellenére biztonságos, kiváló fékhatást nyújt a leszálló repülőgépeknek. Tovább »

2013/03/22

Ismét félpályás üzem a Föld Órájában

A hagyományoknak megfelelően idén is csatlakozik a Föld Órája elnevezésű világméretű környezetvédelmi akcióhoz a Budapest Airport. A magyar főváros repülőtere március 23-án este 8 óra 30 perckor egy teljes órára lezárja egyik futópályáját és lekapcsolja annak pályafényeit, valamint korlátozza az energiafogyasztást az utasforgalmi területeken és a közel háromszáz különálló repülőtéri épületben. Tovább »

2013/03/14

Felkészülés a hóra

Megerősített szolgálatban a teljes havas flotta készen áll a budapesti repülőtéren a délutáni-esti órákban érkező hóvihar ellen. A repülőtér a reggeli óráktól kezdődően dolgozik a megfelelő előkészületeken, hogy a hirtelen jövő és nagy mennyiségű hó esetén is biztonságosan tudja fogadni és indítani a járatokat. A Budapest Airport arra kéri utasait, hogy körültekintően tervezzék meg a repülőtérre való kijutást a következő 24 órában, hogy mindenki időben elérje a járatát. Tovább »

2013/03/13

Épül a DHL-központ a repülőtéri Business Parkban

Látványos szakaszához érkezett az építkezés a repülőtéri Business Park számára kijelölt területen. Az első bérlő, a DHL irodai- és raktárlétesítménye várhatóan nyár elejére készül el, jelenleg már az épület vasbeton födémszerkezete épül. A végeredmény egy közel 8000 négyzetméteres raktár- és egy 3000 négyzetméteres irodaterületű épület lesz. Tovább »

2013/03/08

Újabb járatokért lobbizik a Budapest Airport az ITB-n

A meglévő járatok kapacitásának bővítéséért, a járatok sűrítéséért és új repülőjáratok beindításáért lobbiznak a légitársaságoknál a Budapest Airport légiközlekedési üzletágának vezetői Berlinben. A kontinens legnagyobb turisztikai szakvásárán, a 47. Berlini ITB-n a Budapest Airport stratégiai partnerével együtt, a Magyar Turizmus Zrt-vel közösen igyekszik bővíteni a beutazó idegenforgalmat Magyarországra. Tovább »

2013/03/05

Vida-borok a SkyCourtban és a Heinemann Duty Free-ben

Különleges tavaszi bor-promócióba kezdett a Budapest Airport, a Heinemann Duty Free és a szekszárdi Vida Családi Borbirtok. A húsvét előtti utazási szezonban borkóstolással egybekötött Vida-borokat kínálnak a Budapest Airport SkyCourtjában illetve a Heinemann Duty Free 2A Terminál tranzit területén az utazóknak. Tovább »

2013/03/05

Szentpétervári fehér éjszakák a UTair-rel!

Április 28-tól heti két járatot indít Szentpétervár és Budapest között a UTair orosz légitársaság. Az Oroszország nyugat-szibériai részén települő UTair Boeing 737-500-as típusú gépei szerdán és vasárnap érkeznek Budapestre a Néva-parti városból, ami egyformán kényelmes menetrend a városlátogató turistáknak és az üzletemberek is. Tovább »

2013/03/05

Tavasztól magasabb színvonalon szolgáltat a repülőtéri emlékpark

A Budapest Airport 15 napos határidővel felmondta a haszonkölcsön szerződést a repülőtéri szabadtéri repülőgép parkot üzemeltető alapítvánnyal. A népszerű repülőtéri autóbuszos látogatások tavasszal új üzemeltetővel folytatódnak, ahogy a szabadtéri múzeum is továbbra látogatható lesz – megújult tartalommal. Tovább »

2013/02/28

A Budapest Airport üdvözli az airberlin járatbővítését

Az airberlin német légitársaság 2013 májusától hétköznap immár naponta kétszer repül Berlin és Budapest között. Ezt Gergye Ottó, az airberlin kereskedelmi elnökhelyettes jelentette be budapesti sajtótájékoztatóján. Az airberlin valamivel több, mint egy éve újította fel járatait Budapest és Berlin között. Tovább »

2013/02/08

Budapest Airport: gála és díjeső az 1. Terminálon

Nem kevesebb, mint tíz különféle kategóriában ismerte el a Budapest Airport azoknak a légitársaságoknak a teljesítményét, amelyek az elmúlt évben a maguk területén a legtöbbet tettek a magyarországi légiforgalom, az üzleti utazások, a turizmus, a városlátogató utak fellendítéséért. Az immár hagyományos, 6. légitársasági gálaestet és díjátadó ceremóniát különleges hangulatú helyszínen, a rendezvényközponttá átalakított 1. Terminálon rendezték. Tovább »

2013/01/31

A Malév-csőd ellenére jól teljesített a Budapest Airport

A bázis légitársaság elvesztése és az elhúzódó világgazdasági válság ellenére is alig 4,7 %-os utasszám csökkenéssel zárta az elmúlt évet a Budapest Airport. A magyar főváros légikikötője egészen pontosan 8 504 020 utast fogadott vagy indított az elmúlt évben. Ennél jóval drámaibb viszont fel- és leszállások számának, az ún. gépmozgásoknak a 20 % feletti visszaesése 87 560-ra, ami nagyjából a tíz évvel ezelőtti szintnek felel meg. Tovább »

2013/01/31

Egyre népszerűbb a Budapest Airport gyorsítósávja

A Budapest Airport összes utasa számára elérhető, kényelmesebb repülőtéri kiszolgálást biztosító gyorsítósáv népszerűsége folyamatosan nő. A repülőtér-üzemeltető örömmel üdvözli a Wizz Air-t, Magyarország legnagyobb légitársaságát, mint a gyorsítósávot igénybe vevő első fapados ügyfelet, akihez a szintén az új megrendelők között található Finnair, Air France és KLM is csatlakozott. Az új ügyfelek mellett sok más légitársaság rendelte már meg a szolgáltatást, például az Aegean, az Air Baltic, a Qatar és a Turkish Airways. Tovább »

2013/01/17

Havazás: Budapesten szálltak le a bécsi, pozsonyi járatok

Az intenzív havazás miatt délután le kellett zárni a bécsi repülőteret, emiatt egy sor repülőgép Budapesten szállt le ún. kitérő állomásra. Az utasok egy részét busszal viszik át az osztrák fővárosba, más légitársaságok pedig megvárják, amig sikerül megtisztítani a hótól a schwechati futópályákat. Tovább »

2013/01/16

Budapest Airport: telt ház a terminálon!

A Budapest Airport valamennyi szabad üzlethelyisége gazdára talált a terminálokon. A repülőtéri üzlet- és étterem kínálat soha nem volt ennyire színes és változatos, mint most. A két utolsóként beköltöző bérlő újabb világmárkákat hozott a SkyCourt és a 2A Terminál tranzit területére, előbbi egy Guess és Calvin Klein üzlet, utóbbi pedig egy különleges játékbolt. A Budapest Airport tovább dolgozik a terminálok szolgáltatási színvonalának emelésén és bővítésén. Tovább »

2013/01/14

Boeing 787 Dreamliner Budapesten!

Vadonatúj géptípust köszönthettünk szombat este a Ferihegyi repülőtéren: a LOT lengyel légitársaság vadonatúj Boeing 787 Dreamliner típusú gépe érkezett Budapestre a típus magyarországi premierjére. Tovább »

2013/01/11

Budapesten bővít a svájci SkyWork Airlines

Heti háromról heti négyre bővíti járatai számát Budapestről a svájci SkyWork Airlines. 2013 április 1.-től a nyári menetrendben már vasárnap is lesz járat Svájc szívébe Budapestről. Tovább »

2013/01/08

Nemzetközi elismerés egy magyar márka promóciójának

„Highly commended” vagyis rendkívüli elismeréssel tüntette ki a világ egyik legnagyobb szakmai szervezete a Heinemann Duty Free, a Zwack Unicum és a Budapest Airport közös nyári kampányát. Tovább »