2014/12/17

Remek repülőtéri rekord: megvan a kilenc milliomodik utas!

Újabb forgalmi rekordot állított be ma délelőtt a Budapest Airport: a repülőtéren különleges meglepetéssel köszöntötték az idei kilenc milliomodik utast. A szerencsés utas egy debreceni magyar család egyik tagja volt; Ujj András és felesége, Eleonóra, valamint a kislányuk Abigél a Brussels Airlines brüsszeli járatával érkezett Budapestre.
Tovább »

2014/12/12

Budapestre jön az Iberia!

Jövő nyáron újabb légitársaság indít járatot Budapestre Madridból; a spanyol Iberia bejelentette, hogy a 2015-ös nyári szezonban heti 7 járatot indít Madrid és Budapest között. A járatot az Iberia flottájának keskenytörzsű Airbus A320-as családjába tartozó gépeivel teljesíti. Tovább »

2014/12/11

Budapest Airport: minden idők legjobb novembere!

Nagyot lépett előre Magyarországon a légiforgalom az év utolsó előtti hónapjában. A budapesti repülőtér termináljain közel 700 ezer utas fordult meg novemberben, ami abszolút rekordnak számít az évnek ebben a hónapjában. A Budapest Airport éves forgalma decemberben várhatóan eléri és meghaladja a 9 millió utast. Tovább »

2014/12/11

A Norwegian további járatbővítést jelentett be

Jövő nyáron heti 8-ra emeli koppenhágai járatainak számát Budapestről a Norwegian Air Shuttle. A bővítést ma reggel jelentette be a norvég diszkont légitársaság. A 2015-ös nyári szezonban a Norwegian jellegzetes piros-fehér festésű gépeivel továbbra is elérhető lesz még Helsinki, Oslo, Stockholm és London Gatwick repülőtere is, valamint átszállással további számos célállomás. Tovább »

2014/12/10

Új biztonsági szolgáltató a repülőtéren

A Budapest Airport hosszú-távú szerződés keretében veszi igénybe a terminálok közúti előterén a Hori-Zone Security szolgáltatását. A Hori-Zone szolgáltatása elősegíti, hogy a repülőtér magasabb szintű biztonságot nyújtson az utasoknak, és visszaszorítsa a közúti személyszállításban illegálisan tevékenykedő szereplőket. Tovább »

2014/12/08

Az „Év Vállalkozója” címet kapta a repülőtér vezérigazgatója

Jost Lammers, a Budapest Airport vezérigazgatója is magas szintű elismerést kapott a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetségétől. Demján Sándor elnök javaslatára a MÜPÁ-ban rendezett ünnepségen átvehette az „Év Vállalkozója” díjat. Tovább »

2014/12/05

Gyere korán és szelfizz a terminálon!

Akár egy iPad minit is nyerhet az a budapesti utas, aki fogja magát és némileg korábban jön ki a repülőtérre, hogy azután megörökíthesse, mivel tölti idejét a repülés előtt. A Budapest Airport legújabb ünnepi akcióján értékes nyereményeket lehet nyerni. Tovább »

2014/12/01

Budapestre érkezett Joulupukki, a lappföldi Mikulás!

Röviddel a menetrendben szereplő időpont előtt a Finnair AY-753-as járatával érkezett Helsinkiből Budapestre Joulupukki, a finn Mikulás. A repülőtéren XVIII. kerületi óvodások és a győr-moson-sopron megyei Lipótról érkezett iskolások köszöntötték a repülőgépről cseppet sem télies időjárásba érkező Joulupukkit. Az igazi finn Télapó december 6-ig marad Magyarországon, ez alatt több vidéki városba és fővárosi helyszínekre is ellátogat. Tovább »

2014/11/26

Közel a csillagokhoz - levegőben és földön egyaránt: A Mercedes-Benz és a Budapest Airport együtt biztosítja az utasok kényelmét

Hosszú távú partneri megállapodást írt alá 2014. november 26-án a Mercedes-Benz Hungária Kft. és a Budapest Airport Zrt. A két vállalat együttműködése értelmében a jövőben a repülőtéri járműflotta Mercedes-Benz modellekkel bővül majd, magát a légi közlekedést és az üzemeltetést kiszolgáló járművek terén is. Tovább »

2014/11/12

Nem ugrálóvár – felfújható óriáshangár nyílt Ferihegyen!

Mostantól fittyet hányhatnak a téli hidegnek a Lufthansa Technik Budapest repülőgép-szerelői. A budapesti bázison különleges, óriás méretű felfújható hangárt helyeztek üzembe, amelynek méreteit jól jellemzi, hogy egy Airbus A 320-as vagy Boeing 737-es utasszállítógép is elfér benne. Tovább »

2014/11/07

Márciustól új járatot indít Budapest és Stockholm között az SAS

A Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér máris a jövő nyárra készül, ahogy egymást érik a 2015-ös nyári menetrendre vonatkozó járatfejlesztési bejelentések. A legújabb fejlemény, hogy a skandináv SAS légitársaság 2015. március 29-től hetente négy alkalommal, különböző típusú 737-es gépekkel közlekedő járatot indít a Stockholm Arlanda Nemzetközi Repülőtérre. Tovább »

2014/11/07

Nagyot bővít az Air France: napi négy járat Párizsból!

Nem kevesebb, mint 60 ezer ülőhellyel bővíti a kínálatot az Air France a Párizs-Budapest járatán a jövő évi nyári menetrendben. Az újabb járatot a francia légitársaság 131 személyes Airbus A318-asokkal teljesíti. A Budapestről kora este induló járat számos, észak- és dél-amerikai, valamint afrikai úti cél felé kínál remek átszállási lehetőséget Párizson keresztül. Tovább »

2014/11/05

Duplázik a Vueling jövő nyáron Budapesten!

Jövő nyáron ismét visszatér, ráadásul mindjárt két európai nagyvárosból közlekedik a Vueling spanyol légitársaság. () A 2015-ös nyári menetrendben Barcelonából és az idén megnyitott római bázisáról indít a légitársaság Budapestre járatokat, mindkét irányból heti háromszor. A tavasszal induló járatok mellett a Vueling idén a karácsony és az újév alkalmából is menetrendbe állított néhány gépet az ünnepeket Dél-Európában töltők számára. Tovább »

2014/11/03

Budapest Airport: a legzöldebb európai repülőterek között

Bár a légiközlekedés mindössze két százalékban felelős a globális felmelegedésért, a repülőterek pedig a szektor teljes kibocsátásának elenyésző 5 százalékát termelik ki, a világ légikikötői egyre komolyabb erőfeszítéseket tesznek a szén-dioxid emisszió csökkentéért és a hatékony energiafelhasználás érdekében. Európai szinten is élen jár ebben a folyamatban a budapesti repülőtér, amelynek kibocsátása mintegy 6000 tonna szén-dioxiddal csökkent az elmúlt két év során. Ez több mint félezer háztartás éves energiafogyasztásának megfelelő mennyiség. A siker receptjéről és a jövőbeli tervekről kérdeztük Szarvas Gábort, a Budapest Airport közkapcsolati és környezetvédelmi igazgatóját. Tovább »

2014/10/27

Az Emirates napi dubaji járatát ünnepli a Budapest Airport

Az Emirates Airlines első Airbus A330-200 típusú repülőgépe a mai napon, helyi idő szerint délelőtt 11:20-kor menetrend szerint leszállt a Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér II. futópályáján. Ez a pillanat fontos mérföldkő a magyar polgári légiközlekedés történetében, hiszen a mai nappal először létesült napi rendszerességű, széles törzsű repülőjárat a Perzsa-öböl térségébe. Tovább »

2014/10/15

Budapest Airport: nyártól Torontó és Montreal az Air Transattal!

Az Air Transat kanadai légitársaság menetrendszerű heti járatot indít jövő júniustól Torontóból és Montrealból Budapestre. Ezzel a Budapest Airport kínálatában ismét elérhető lesz az észak-amerikai kontinens, méghozzá közvetlen transzatlanti járattal. Az Air Transat légitársaság Airbus A330-200 típusú széles törzsű gépe csütörtökönként közlekedik Torontóból Budapestre, egy rövid közbülső megállóval Montrealban. Tovább »

2014/10/14

Budapest Airport: tolószékkel a parkolóból a repülőgépbe!

Még több hívópont, új és korszerűbb eszközök és szállító járművek, rendszeres oktatások és gyakorlati képzések – összefoglalva ezekkel készül a Budapest Airport és partnere az AMS Assistance a Budapestről induló vagy ide érkező, mozgásukban korlátozott utasok kiszolgálására a repülőtéren. Az ún. PRM (Passengers with Reduced Mobility) szolgáltatást igénylő utasok hónapról hónapra egyre több kényelmi szolgáltatással találkozhatnak. Tovább »

2014/10/09

Megnyílt „A Terasz” – pazar repülőtéri kilátással

Megnyílt a Budapest Airport legújabb látványossága a 2. Terminálon. A mai naptól – amíg az időjárás engedi – szabadtéri teraszról lehet gyönyörködni a repülőtér nyüzsgő életében egy-egy pohár bor vagy sör, egy koktél vagy éppen egy kávé mellett „A Terasz" kényelmes székeiből. Tovább »

2014/09/25

Újabb rangos marketing elismerés a Budapest Airportnak!

Magas szakmai elismerést kapott a Budapest Airport a légitársasági szakma legnagyobb globális találkozóján az idén Chicagoban megrendezett World Routes konferencián. A budapesti repülőtér, amely 2011-ben megnyerte a kategóriáját és 2012-ben is a legjobbak közé válogatták, 2014-ben a világ több száz repülőtere közül a „kiemelten elismert” vagyis „highly commended” díjat kapta. Tovább »

2014/09/22

Keleti nyitás – a budapesti repülőtéren keresztül

A Budapest Airport a kormányzat kiemelten fontos partnere a nemzetközi légiszállítási piacon, hiszen töretlen célkitűzése, hogy a nemzetközi befektetők részére Magyarország legyen Európa kapuja. A magyar gazdaság fejlődése pedig komoly bázist és igényt jelent a cargo légitársaságok számára. Egyebek mellett ezt is hangsúlyozta Szabó László külgazdasági és külügyi államtitkár, amikor megnyitotta Budapesten a Freighters and Belly Cargo nemzetközi légiszállítási konferenciát. Tovább »

2014/09/16

Danke Ungarn! – a repülőtéren is

Budapest, 2014. szeptember 15. Mától már a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren is látható az a plakát, amelyen a budapesti német nagykövetség és a Német-Magyar Ipari és Kereskedelmi Kamara emlékezik meg a 25 évvel ezelőtti határnyitás eseményeiről – megköszönve a magyarok akkori bátor fellépését. Tovább »

2014/09/08

Runway Run 2014: Hírességek és élsportolók is rajthoz álltak

Hajtóművek zaja helyett futócipők dobogása hallatszott szombaton a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér 13R/31L - ismertebb nevén 1-es - futópályáján. Egyetlen délelőttre futók vették birtokba a betoncsíkot a II. Runway Run jótékonysági versenyen. Több száz meghívott vendég, élsportolók, a Nike Futóklub tagjai, hírességek és a médiai képviselői élhették át a páratlan élményt. Tovább »

2014/09/06

Hatszáznál is többen futottak a repülőtéri futópályán

Európa szinte minden országából és az Egyesült Államokból és Qatarból is érkeztek futók a Budapest Airport, a Nike, a Wizz Air és az anna.aero brit légiközlekedési portál által szervezett Runway Run repülőtéri futóversenyen. A különleges alkalomra a nemzetközi légiközlekedési szakma képviselői, a Nike Futóklub tagjai és a Wizz Air földi- és fedélzeti szolgálatot teljesítő személyzetei kaptak meghívást. Tovább »

2014/09/05

9,2 %-os augusztusi forgalomnövekedés Budapesten!

Augusztusban, a legforgalmasabb nyári hónapban tovább növekedett a légi utasok száma a Budapest Airport termináljain. Az augusztusi forgalom idén 9,2 %-al volt nagyobb, mint egy évvel korábban. London továbbra is toronymagasan vezet a választható városok versenyében. Tovább »

2014/08/19

Runway Run 2014 – meghívásos futóverseny a repülőtéren

Több, mint 130 külföldi légitársasági szakember és több száz hazai futó vesz részt idén szeptemberben a Budapest Airport immár második Runway Run jótékonysági futóversenyén. A mintegy 600-800 versenyző a budapesti repülőtér 3 kilométer hosszú 1. futópályáján méri össze tudását, hogy a nevezési díjakból és az adományokból jótékonysági célt támogasson. Tovább »

2014/08/19

A Sziget a repülőtéren folytatódik

Bár a Sziget Fesztivál vasárnap este hivatalosan véget ért, a Sziget-hangulat a Budapest Airport 2. terminálján még néhány napig továbbra is érezhető. A 420 000 fősre becsült nézőszám a légitársaságok forgalmára is jótékony hatással volt. Tovább »

2014/08/07

Júliusban is dinamikusan nőtt a budapesti repülőtér forgalma

Ismét kiváló növekedési számokat rögzített a Budapest Airport júliusban: az utasforgalom nem kevesebb, mint 8,5 %-kal volt magasabb a tavalyi júliusnál. A forgalmi statisztikákból az is kiderül, hogy a légitársaságok a korábbinál hatékonyabban üzemeltetik a repülőgépeket, hiszen azok kihasználtsága (az ún. load factor) tovább emelkedik. London továbbra is toronymagasan vezeti a küldő városok statisztikáját. Tovább »

2014/08/01

Budapest Airport: kasszasiker lett a Sauska-hónap!

Nem csak az utazóközönségnél, hanem a pénztárgépeknél is teljes sikert arattak a villányi és a tokaji Sauska-borok, amiket egy hónapon keresztül kóstolhattak a Budapest Airport utasai. A magyar repülőtér immár hagyományosan kiemelt figyelmet fordít arra, hogy a SkyCourtban külön kereskedelmi akciókkal is segítse a hungarikumok bemutatását és eladását. Tovább »

2014/07/25

Budapest Airport: a sorban állásnak vége!

Egyszerűen kikerülheti a sort bármelyik utas a budapesti repülőtéren a Fast Track, vagyis gyorsító sáv használatával, ami mostantól még könnyebben elérhető. A Budapest Airport termináljain a napokban helyezték üzembe azokat a jegykiadó automatákat közvetlenül biztonsági ellenőrzés bejárata előtt, amik segítségével gyakorlatilag másodpercek alatt hozzáférhető lesz a gyorsító sáv. A Budapest Airport népszerű kényelmi szolgáltatása az utasbiztonsági ellenőrzés során valamennyi utas számára elérhetővé válik egyéni döntés vagy légitársasági jogosultság alapján. Tovább »

2014/07/24

Forma-1-es forgatag Ferihegyen

Egymásnak adják a kilincset a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér kisgépes terminálján a hétvégi Magyar Nagydíjra érkező autóversenyzők és csapataik. A Budapest Airport éppen a Forma-1-es hét kezdetére fejezte be a kisgépes terminál (GAT – General Aviation Terminal) teljes felújítását. Tovább »

2014/07/22

Megérkezett a Pegasus Airlines: új járatok Isztambulból

A kiadott menetrendnél néhány perccel korábban, 11 óra után nem sokkal ért földet a Pegasus Airlines új Isztambul – Budapest járata. A második legnagyobb török légitársaság még soha nem indított menetrend szerinti járatot Budapestre, mostantól viszont heti négy alkalommal érkezik Boeing 737-800 típusú repülőgéppel. Tovább »

2014/07/22

Budapest Airport: 15 %-al kevesebb széndioxid kibocsátás!

Nem kevesebb, mint 15 %-al csökkentette környezeti terhelését, pontosabban az ún. széndioxid-lábnyomát a Budapest Airport. A magyar főváros repülőtere négy évvel ezelőtt csatlakozott a környezettudatos repülőterek mozgalmához és tavaly először sikerült érdemi csökkenést elérni a széndioxid kibocsátásban. Tovább »

2014/07/14

Az Emirates naponta közlekedő járatot indít Budapestre Dubaiból

Röviddel ezelőtt jelentették be Dubaiban, hogy az Emirates Airline naponta üzemelő menetrendszerinti járatot indít Budapest és Dubai között idén ősszel. A járatot az első pillanattól nagy befogadóképességű, széles törzsű Airbus A330-as repülőgépekkel üzemeltetik. Tovább »

2014/07/07

Budapest Airport: kilőtt a légiforgalom júniusban!

Újabb rekordot döntöttek az utasforgalmi statisztikák a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren júniusban. A repülőtér fennállása óta ebben a hónapban még sohasem regisztráltak ennyi utast, egészen pontosan 863 994 főt a ferihegyi terminálokon. Tovább »

2014/07/03

Vörös riasztás a repülőtéren: elindult a Vodafone Red Pass!

Kiadták a vörös riasztást a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren – legalábbis a Vodafone Red ügyfelek számára. Ezek az előfizetők a szó szoros értelmében kivételezett elbánásra számíthatnak a budapesti repülőtér termináljain, pusztán csak annyi a dolguk, hogy az utazásuk előtt maximum 2 nappal regisztráljanak a www.vodafone.hu/redpass oldalon Tovább »

2014/07/01

Stratégiai megállapodás a főváros és a repülőtér között

Példaértékű együttműködési megállapodást köt egymással a Fővárosi Önkormányzat és a Budapest Airport elsősorban a város, a régió és az ország érdekeit szolgáló infrastrukturális és turisztikai fejlesztések felgyorsítása érdekében. Erről állapodott meg Tarlós István főpolgármester és Jost Lammers, a Budapest Airport vezérigazgatója. A Fővárosi Közgyűlés tegnapi ülésén hagyta jóvá a dokumentumot, amelynek alapján Budapest és az ország legfontosabb nemzetközi légikikötője az eddiginél szorosabbra fűzi kapcsolatait a főváros érdekében. Tovább »

2014/06/25

Új hangár épül a Wizz Airnek Budapesten!

A Wizz Air egy éven belül új karbantartó hangárt vehet birtokba a Budapest Airport és a Wizz Air ma aláírt megállapodása értelmében. Az új, 15 évre szóló bérleti szerződés aláírását a Wizz Air magyarországi működésének 10. évfordulójára időzítették, azt követően, hogy a légitársaság megkezdte nyolcadik repülőgépe üzemeltetését budapesti bázisán. Tovább »

2014/06/23

Újabb nyári sláger: Barcelona a Vueling nyári járatával

Nem kevesebb, mint 14 430 újabb utasférőhelyet tett elérhetővé a Barcelona-Budapest járatán a Vueling spanyol légitársaság idén június és szeptember között. A spanyol diszkont légitársaság gépei hetente háromszor, szerdán, pénteken és vasárnap érkeznek Budapestre a katalán fővárosból. Tovább »

2014/06/18

Mosolyok, focimez, torta: 10 éves a TAP Portugal budapesti járata

A repülőtéren megszokott, hagyományos tűzoltó vízsugárral köszöntötték a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren a TAP Portugal légitársaság tegnapi lisszaboni gépét, amely most ünnepli a járat elindításának 10. évfordulóját. Az eltelt idő alatt egyre népszerűbb lett a portugál légitársaság járata, amely Lisszabonon át nagyszerű átszállási lehetőségeket kínál pl. Brazíliába is. Tovább »

2014/06/17

Kitört a focivébé láz a repülőtéri terminálon!

Nem marad le a brazil focivébé meccseinek nagy részéről az az utas, akinek éppen a meccsek idején indul a járata a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtérről. A Budapest Airport speciális akcióval jár az utasok kedvébe a vébé alatt: nemcsak kedvezményes menüt kapnak a SkyCourt éttermeiben, hanem 9 különböző helyen kialakított „vébésarokban” élőben követhetik a meccseket. Tovább »

2014/06/16

Új repülőgép, új célállomás a Wizztől: Alicante!

A Wizz Air Budapesten állomásozó flottája a nyolcadik repülőgéppel bővült, és a légitársaság újabb fontos nyári desztinációt jelentett be: a spanyolországi Alicantét. A valenciai Costa Blanca mediterrán városa az egyik legszebb spanyol úti cél a nyári szezonban. Tovább »

2014/06/12

Irány a felszállópálya! – egyetemistákat vár a Budapest Airport

Idén is várja a gyakornokokat a Budapest Airport. A Runway (magyarul Felszállópálya) elnevezésű gyakornoki program határozott idejű munkaszerződést és jövedelmet is kínál a sikeresen pályázóknak. A Budapest Airport célja, hogy a tehetséges főiskolai és egyetemi hallgatóknak már a diploma megszerzése előtt lehetőségük legyen munkatapasztalatot gyűjteni az ország egyik legjobb munkahelyén, a budapesti repülőtéren. Tovább »

2014/06/10

Minden rekordot megdöntött a Pick-promóció!

Még soha egyetlen külföldi vagy hazai termék sem ért el akkora sikert a budapesti repülőtéren, mint idén májusban a Pick-szalámi és a Royal Tokaji öt puttonyos tokaji aszúja. A Pick Szeged Zrt., a Heinemann Duty Free és a Budapest Airport közös akciója során az utazók nemcsak ingyenes kóstoláson vehettek részt, hanem ha termék elnyerte a tetszésüket, akkor abból rögvest akciós áron vásárolhattak is a repülőtéri boltban. Tovább »

2014/06/02

Újabb álomhatár: 30 000 „like” a BUD-Facebookon

Ma reggel újabb látványos, igaz, virtuális eredményt könyvelhetett el a Budapest Airport. A BUD Facebook oldalát nem kevesebb, mint 30 000 látogató „lájkolta”, vagyis ennyien követik több-kevesebb rendszerességgel a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren és annak kulisszái mögött zajló eseményeket, mert a Budapest Airport Facebook oldala ide is betekintést enged.
Tovább »

2014/05/30

Budapest Airport: költöznek a ragadozó madárfiókák!

Nem kevesebb, mint 15 védett madárfiókát mentettek ki a Budapest Airport madár- és vadvédekezési szakemberei a repülőtér területéről. A repülőtér hivatásos vadőre (ilyen is kell egy repülőtéren!) évről-évre befogja az újonnan kikelt ragadozó madárfiókákat és a számukra sokkal biztonságosabb Hortobágyi Nemzeti Park területére telepíti át őket. A természetvédelmi akció egyben a repülésbiztonságot is szolgálja. Tovább »

2014/05/29

Júliustól jön a Pegasus Airlines Isztambulból!

Újabb légitársaság indít járatot Budapestre a nyáron: a török Pegasus Airlines bejelentette, hogy július 16-tól heti négy járattal közlekedik Isztambul és a magyar főváros között. A Pegasus Airlines Törökország második legnagyobb légitársasága, amelynek isztambuli járataira máris megkezdték a jegyek értékesítését (www.flypgs.com) 36.99 eurós, azaz mintegy 11 000 forintos áron. Isztambulból a Pegasus utasai további 38 török belföldi és külföldi járattal repülhetnek tovább. Tovább »

2014/05/22

Budapest Airport: jól vizsgázott a vasúti kerozin-szállítás

A Budapest Airport a repülőtér kerozin-beszállítójával, a MOL Zrt.vel, a Rail Cargo Hungaria Zrt.-vel és a MÁV-al közösen sikeresen tesztelte a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér új, vasúti üzemanyag-ellátási infrastruktúráját. Az első, 9 tartályvagonból álló szerelvény mintegy 500 tonna Jet A-1 típusú repülőgép-üzemanyagot szállított a repülőtér területén a közelmúltban megépített vasúti lefejtő állomásra. Tovább »

2014/05/15

Díjazták a szívhez szóló repülőtéri promóciókat

A Budapest Airport második és harmadik helyezést ért el a „Hipnózis” nevű magyar kreatív marketing versenyen. A zsűri „ezüstéremmel” jutalmazta az új magyar italmárka-változat, a Zwack Unicum Szilva kapcsán a hármas promóciós együttműködést, míg a Budapest Airport Valentin-napi videó-promóciója a harmadik legjobbnak bizonyult, alkotói kiemelkedő kreativitásának elismeréséül. Tovább »

2014/05/14

Budapest Airport: jó ütemben halad az 1. futópálya felújítása

Az időnként lecsapó ítéletidő ellenére eddig a kitűzött ütemterv szerint halad a Budapest Airportnál a 3 000 m hosszú 1. futópálya felújítása. A repülőteret üzemeltető vállalat célja az, hogy a nyári forgalmi csúcsidőszak előtt, május végére teljes mértékben visszaadhassák a forgalomnak a futópályát. Tovább »

2014/05/12

Budapest Airport: szárnyaló számok áprilisban

Tovább folytatódott Budapesten a légiközlekedés dinamikus fejlődése: áprilisban 8,1 %-al több utasa volt a Budapest Airportnak, mint egy évvel ezelőtt ugyanebben az időszakban. A járatok jobb kihasználtsággal közlekednek, nőtt a repülőgépmozgások (fel- és leszállások) száma is. A legnagyobb forgalmat – immár hagyományosan – London és Budapest között bonyolították a légitársaságok. Tovább »

2014/05/06

Tortával köszöntötték a Transavia Párizs Orly-járatát

2014. április 29-én pontosan 13:41-kor ért a budapesti betonra a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren a Transavia Párizsból érkező járata. Az Air France-KLM csoport diszkont légitársaságának vadonatúj gépét a ferihegyi tűzoltók vízsugárral, a személyzetet pedig a Budapest Airport vezetői francia croissant-t mintázó dísztortával köszöntötték. Tovább »

2014/05/06

Felavatták a Wizz Air légi személyzetek új bázisát

A korábbinál lényegesen nagyobb, kényelmesebb és korszerűbb körülmények között készülhetnek az utakra a Wizz Air pilótái és légi utaskísérői, akik máris birtokba vehették a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér 2. Termináljában kialakított új bázist. Az öltözőkkel, zuhanyozóval és étkezővel ellátott központban kapják meg a pilóták a soron következő úttal kapcsolatos információkat, a meteorológiai jelentést és mindent, ami fontos a járat nyugodt és biztonságos lebonyolításához. Tovább »

2014/04/30

Itt a tavasz, jön a nyár – irány a reptéri kilátóterasz!

A május 1-jei hosszú hétvégén köszöntheti ötvenezredik látogatóját a tavaly nyáron újra megnyitott kilátóterasz a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren. A Budapest Airport 2A Termináljának kilátóteraszán egyre több szolgáltatás érhető el, emellett a Légiközlekedési Kulturális Központot (LKK) által szervezett buszos reptéri kirándulások is hatalmas érdeklődés mellett zajlanak. Programajánló a hosszú hétvégére. Tovább »

2014/04/24

Minőségi kiszolgálás: a Budapest Airport az európai repülőterek élmezőnyében

A Budapest Airport minden idők legjobb színvonalát érte el az utaskiszolgálás minősége terén a negyedéves ASQ (airport service quality – repülőtéri szolgáltatás-minőségi felmérés) eredményei alapján. A közelmúltban 2013 legjobb kelet-európai repülőterének járó Skytrax díj győztese az utasok visszajelzései alapján összeállított szolgáltatási szint felmérés minden egyes területén javítani tudott korábbi eredményein. Tovább »

2014/04/22

Tokajból csak a legjobbakat

Áprilisban igazán különleges kóstoló várja az utasokat a SkyCourtban. Egy újabb trinity promóciónak köszönhetően, a nemzetközileg is ismert tokaji régió legfinomabb borai kerülnek bemutatásra. Tovább »

2014/04/22

Libák és libamáj különlegességek a terminálon

A tavalyi évben nagy sikert arató mangalica figura után újabb háztáji állatok jelentek meg a terminálon. Tovább »

2014/04/17

Tokaji és libamáj – húsvéti slágerek a repülőtéren

Az idei húsvéti utazási szezonban a tokaji bor és a magyar libamáj a slágercikk a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren. A Budapest Airport, a Heinemann Duty Free és a hazai gyártók hármas összefogásának köszönhetően a tavaszi kereskedelmi ajánlatban a Royal Tokaji és a Merian termékeit kiemelt formában mutatja be a repülőtér. Tovább »

2014/04/16

Megújul a kisgépes terminál a Formula-1-re!

Öt évre szóló bérleti- és rekonstrukciós megállapodást írt alá a Budapest Airport és a Celebi Ground Handling Magyarország a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér kisgépes termináljának megújításáról. A GAT-terminálon (General Aviation Terminal) azok a kis- és nagy magángépek valamint business jetek utasai közlekednek, akik nem a menetrendszerű járatokkal érkeznek Budapestre, hanem saját vagy bérelt kisgép, vagy luxusjet szolgáltatásait veszik igénybe. Tovább »

2014/04/11

Budapest Airport: minden idők legjobb márciusa!

Minden eddiginél nagyobb volt a márciusi utasforgalom a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren. A most közzétett statisztika szerint az év harmadik hónapjában egészen pontosan 662 575 érkező és induló utas vette igénybe a Budapest Airport terminálját és annak szolgáltatásait. Tovább »

2014/04/08

Új világrekord született a budapesti repülőtéren!

Közel 90 tonna – ennyi egy teljesen üresen álló teherszállító Airbus A300, némi kerozinnal feltankolva. A DHL Express Budapesten állomásoztatott repülőgépét mozdította meg és húzta el a budapesti repülőtér 1. Termináljának beton előterén Sinka „Popey” Zsolt többszörös magyar és világrekorder erőművész. Tovább »

2014/04/03

Leeds újratöltve: ismét repül a Jet2.com!

Mától ismét van közvetlen légi összeköttetés a közép-angliai Leeds repülőtere és Budapest között. A brit diszkont légitársaság, amelynek egyébként a központja is a Leeds-Bradford repülőtéren található, úgy döntött, hogy a jelentős utasigények miatt újraindítja a járatot a magyar fővárosba. Tovább »

2014/04/02

UP-pal Tel Avivba: új diszkont járat indult Izraelbe

Újabb járatindító esemény helyszíne volt a budapesti repülőtér, ahová első alkalommal érkezett az UP új izraeli diszkont légitársaság tel avivi járata. Az El Al – hasonlóan több nagy légitársasághoz – létrehozta saját diszkont légitársaságát, amely Budapest mellett Berlinbe, Prágába, Kijevbe és a ciprusi Larnacában közlekedik mostantól. Tovább »

2014/04/01

Nagy dobás: akár ingyen is parkolhatnak az Air France-KLM utasok!

Idén májusban akár ingyen is parkolhatnak az Air France-KLM utasai a budapesti repülőtéren egy különleges együttműködésnek köszönhetően. Ebben állapodott meg a Budapest Airport és a világ egyik legnagyobb légitársasági csoportja, az Air France-KLM. A cél elsősorban az, hogy minél több magyarországi utas válassza kiindulási pontként a budapesti repülőteret és annak szolgáltatásait. Tovább »

2014/04/01

Elindult az Air Serbia Belgrád-Budapest járata

Ma reggel pontosan 8.00-kor megérkezett Budapestre az Air Serbia, szerb nemzeti légitársaság első budapesti járata. Az Air Serbia ezentúl naponta közlekedik a szerb és a magyar főváros között ATR-72 típusú, 66 személyes légcsavaros-gázturbinás repülőgépekkel. Tovább »

2014/03/30

Elindult a Norwegian London-Budapest járata!

Ma délután pontosan 15.00 órakor ért a budapesti repülőtér 31 R futópályájának betonjára a Norwegian Air Shuttle norvég légitársaság első járata London Gatwick repülőteréről. A 2014 nyári menetrendben a jellegzetes piros-fehér festésű gépek hetente három alkalommal közlekednek Budapest és a brit főváros között. Tovább »

2014/03/28

Vasárnaptól nyári menetrend, óraátállítás a repülőtéren

Ezen a hétvégén, egészen pontosan 2014. március 30.-án vasárnap hajnaltól lép életbe a nyári menetrend a légiközlekedésben. Az utasok kényelme érdekében a téli-nyári menetrendváltás egybeesik a nyári időszámítás bevezetésével. Tovább »

2014/03/28

15%-os szén-dioxid kibocsátás-csökkentését ünnepli a Budapest Airport a Föld Órájában

A hagyományoknak megfelelően, immár negyedik éve csatlakozik a Föld Órája elnevezésű világméretű önkéntes környezetvédelmi akcióhoz a Budapest Airport. A kezdeményezés célja, hogy felhívja a figyelmet a környezetszennyezés és a túlfogyasztás okozta problémákra. A cég energia-megtakarítási törekvéseit mi sem bizonyítja jobban, mint hogy 2013-ban az előző évhez képest 15 %-kal csökkentette üvegházhatású-gázkibocsátását. A megtakarított CO2 mennyisége annyi, mint 115 átlagos magyar háztartás éves kibocsátása. Tovább »

2014/03/28

15%-os szén-dioxid kibocsátás-csökkentését ünnepli a Budapest Airport a Föld Órájában

A hagyományoknak megfelelően, immár negyedik éve csatlakozik a Föld Órája elnevezésű világméretű önkéntes környezetvédelmi akcióhoz a Budapest Airport. A kezdeményezés célja, hogy felhívja a figyelmet a környezetszennyezés és a túlfogyasztás okozta problémákra. A cég energia-megtakarítási törekvéseit mi sem bizonyítja jobban, mint hogy 2013-ban az előző évhez képest 15 %-kal csökkentette üvegházhatású-gázkibocsátását. A megtakarított CO2 mennyisége annyi, mint 115 átlagos magyar háztartás éves kibocsátása. Tovább »

2014/03/27

Budapesté a legjobb repülőtér Kelet-Európában – díjátadás!

A Budapest Airport elnyerte a legjobb kelet-európai repülőtérnek járó díjat a Barcelonában zajló Passenger Terminal EXPO 2014 nemzetközi kiállításon. Az utasok véleményének összesítésen alapuló Skytrax-elismerést Jost Lammers, a Budapest Airport vezérigazgatója vette át a katalán fővárosban zajló szakmai fórumon. Tovább »

2014/03/27

620 milliós futópálya felújítás a Budapest Airportnál

Újabb fejezettel folytatódik a Budapest Airport repülőtér fejlesztési és beruházási programja. Hétfőn reggel 8.00 órától megkezdik a 2. futópálya betonjának, pályavilágításának és elektronikus leszállító rendszereinek felújítását. Az utasok mindebből szinte semmit nem fognak érzékelni, legfeljebb annyit, hogy a széliránytól függően megnövekedhet a gépek gurulási útvonala a terminál és a futópálya között. Tovább »

2014/03/25

Repülőtéri tervek a szaúdi befektetői fórum asztalán

A magyarországi légiközlekedés, a légi teher áruszállítás és a turizmus fejlesztésének lehetőségeiről is tartottak előadást Rijadban a Budapest Airport képviselői. René Droese ingatlangazdálkodási igazgató – aki a magyar miniszterelnököt kísérő üzletember küldöttség tagjaként utazott Rijadba - szaúdi befektetők előtt ismertette a budapesti Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér fejlesztésében rejlő lehetőségeket. Tovább »

2014/03/18

Egyre többen térnek vissza a repülőtéri parkolókba

Meredek emelkedésbe kezdett a Budapest Airport parkolóinak kihasználtsága. A teljesen megújult parkoló kínálat mellett az online parkolás-foglalási rendszerrel bevezetett valódi versenyképes tarifarendszer is visszacsábítja a korábbi években elpártoló autósokat. Az online parkolás-foglalási rendszert a tavaly nyári debütálása óta közel 10 ezren használták. Tovább »

2014/03/17

Szamos csokoládé és marcipán kavalkád a SkyCourtban

Márciusban ismételten remek élményekben és csábítóan édes ízekben lehet része az utasoknak a SkyCourtban. Tovább »

2014/03/10

Új útvonalakért lobbizik a Budapest Airport a berlini ITB-n

Új, a budapesti légi útvonalhálózatból eddig hiányzó desztinációk elindítása érdekében folytat szakmai egyeztetéseket és találkozókat a Budapest Airport szakember gárdája a berlini ITB-kiállításon, amely Európa legnagyobb és legrangosabb turisztikai fóruma. A Budapest Airport – immár hagyományosan – stratégiai partnerével, a Magyar Turizmus Zrt.-vel közös standon állít ki a berlini szakvásáron. Tovább »

2014/03/05

Megkezdődtek a rendszeres cargo repülések Bakuba

Mostantól hetente kétszer közlekedik az azerbajdzsáni Silk Way West légitársaság áruszállító repülőgépekkel Baku és Budapest között. Ma reggel a Budapest Airport 1. Terminálja előtti betonon újságírók és szakemberek ünnepélyesen is köszöntötték a Bakuból érkező azeri Boeing 767-300F típusú teherszállító repülőgépet. Tovább »

2014/03/03

Visszatért az Utazás kiállításra a Budapest Airport

Számos új, Budapestre érkező légi járattal és jelentősen kibővített kereskedelmi kínálattal tér vissza a Budapest Airport az Utazás 2014 kiállításra. A Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér idei standjának érdekessége, hogy egyes légitársaságok képviselőivel közvetlenül is találkozni lehet a BUD-standon. Tovább »

2014/02/19

Így telt a Valentin-nap a repülőtéren

Néhány óra leforgása alatt rengetegen osztották meg az interneten a Budapest Airport Valentin-napjáról forgatott videóját. A budapesti repülőtér a terminálon búcsúzó utasokat és szeretteiket lepte meg: örömkönnyek és rengeteg nevetés az év eddigi legjobb repülőteres videóján. Tovább »

2014/02/17

Beindul a Baku-Budapest cargo légihíd

Az azerbajdzsáni Silk Way West légitársaság bejelentette, hogy 2014. március 1-től heti két budapesti járatot terveztek a menetrendjükbe Boeing 767-300F típusú teherszállító gépekkel. Ez azt jelenti, hogy a Wizz Air tavaly júniusban elindított Budapest-Baku utasszállító járatai mellett rendszeres légi teherforgalom indul Azerbajdzsán és Magyarország között. Tovább »

2014/02/14

Nagyszerű ajánlatok utazásokhoz hangolva

Töltsd le utazás előtt az online vouchert a különleges Macaron-ért vagy ropogós Kettle chips-ért. Tovább »

2014/02/07

Díjak és elismerések a 7. légiközlekedési gálán

Nem kevesebb, mint 12 különböző légitársaság és repülőtéri szolgáltató kapott elismerést a Budapest Airport hagyományos légiközlekedési gálaestjén, amit az elegáns Terminál 1 rendezvényközpontban tartottak. A magyar légiközlekedési iparág valamennyi érintettje kedvező várakozással tekint az idei évre. Tovább »

2014/02/06

Úton a Szerelem – Valentin napi üzenetek mindenkinek

Pont a Szerelem napján van távol párjától, kedvesétől? Vagy csak szeretné emlékeztetni szeretteit, hogy távol is gondol rájuk? Tovább »

2014/02/06

Szeretni való kedvezmények a parkolóban

Valentin nap hetében mi utasainknak kedveskedünk, hogy minél inkább feldobódott hangulatban teljen a február. Tovább »

2014/02/06

Páros ajánlatok az éttermekben februárra

Február a Szerelem hónapja. Ezért egész hónapban igyekszünk a terminál területén emlékeztetni, meglepni az utasokat a szerelem jegyében. Tovább »

Kreatív hirdetők parádéja a repülőtéren

Közös fogadáson mutatta be a marketinges szakmai vezetőinek a Budapest Airport által kínált hirdetési lehetőséget a budapesti repülőtér partnere a Clear Channel Outdoor Hungary és a Kreatív szaklap. A budapesti repülőtér 2. Termináljának SkyCourtjában megrendezett eseményen a legkorszerűbb digitális médiumok felhasználásáról is szó volt.

2014/02/03

Ismét a Qatar Airways lett a hazai utasok kedvenc légitársasága

Újra a Qatar Airways állhat a dobogó legfelső fokán, a legnagyobb magyar online repülőjegy-forgalmazó által szervezett „Az Én Légitársaságom 2013” elnevezésű független megmérettetésben. A repjegy.hu oldalt üzemeltető Weco-Online Kft. felhívására a hazai légi utasok második alkalommal írták meg véleményüket repülőútjaikról. Tovább »

2014/02/03

Adománygyűjtés a kettes terminálon

Idén február elsejétől tovább növeli a támogatott szervezetek számát a Budapest Airport, miután mostantól három különböző szervezet is gyűjthet adományokat a budapesti repülőtér 2. Terminálján. A meghívásos pályázat alapján kiválasztott szervezetek egy éven keresztül összesen hat helyszínen gyűjthetik az utasok adományait, amelyből a várakozások szerint több millió forint is összegyűlhet. A repülőteret üzemeltető Budapest Airport a 2A, a 2B Terminálok területén, továbbá a SkyCourt területén is lehetőséget biztosít a pénzgyűjtő perselyek elhelyezésére. Tovább »

2014/02/03

Egyre jobban teljesít a Budapest Airport!

Még soha nem volt olyan jó a budapesti repülőtér megítélése az utasok körében, mint 2013-ban. A 2006 óta bevezetett, repülőtértől független, titkos kérdőíves felmérés alapján tavaly minden tekintetben javult a repülőtér és a szolgáltatások megítélése az utazóközönség véleménye szerint. A Budapest Airport több fontos kategóriában is Európa élvonalába, illetve magasan az európai átlag fölé jutott. Tovább »

2014/01/29

Kedves utasaink!

2014. január 30-án csütörtökön több európai országot felölelő tiltakozó akciót folytatnak a légiforgalmi irányítók. Tovább »

2014/01/27

Szerény, de stabil növekedés 2013-ban

A nehéz gazdasági és európai légiközlekedési helyzet ellenére, ha szerény mértékben is, de növekedett a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér utasforgalma 2013-ban. A hivatalos adatok szerint 8 520 880 utas fordult meg a Budapest Airport terminálján, ami 0,2 %-os növekedés 2012-höz képest. A tavalyi év végére a Budapest Airport beruházásainak összege a privatizáció óta meghaladta a 100 milliárd forintot. Tovább »

2014/01/17

Párizs, Isztambul – mégsem Orient-expressz!

Újabb járatokat, illetve a meglevő járatok sűrítését jelentették be a Budapest Airport partner légitársaságai. A Transavia France röviddel ezelőtt közölte, hogy a nyári menetrendben Párizs Orly repülőterére indít járatokat, míg a török Turkish Airlines már napi három isztambuli járatot kínál idén nyártól. Tovább »

2014/01/14

Heti hét járattal indít az Air Serbia!

A Budapest Airport örömmel nyugtázza azt a belgrádi bejelentést, hogy az Air Serbia 2014. március végétől naponta közlekedik a magyar és a szerb főváros között. A járatokat a szerb nemzeti légitársaság ATR-72-es típusú gépekkel teljesíti az első jegyek már akár 99 eurós áron kaphatók. Tovább »