2015/12/16

Elektromos autózás: a repülőtéren is elérhető a legmodernebb töltő

Újabb elektromos autó töltőállomással bővült a hazai hálózat, miután átadták a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér 2. Terminál parkolójában létesített egységet. A beruházás az ELMŰ és partnere, az ABB közreműködésével valósult meg. A jelenlegi legkorszerűbb gyorstöltővel a japán és az európai szabvány szerint gyártott típusok is „megtankolhatók” akár olyan rövid idő alatt, amíg egy utast a gép leszállása után megvárunk az érkezési csarnokban, a Budapest Airport a töltő használatáért nem számít fel külön díjat. Tovább »

2015/12/10

Rekord: tízmilliós repülőtér lett Ferihegy!

Most már hivatalos: ma délben a Budapest Airport utasforgalma elérte a 10 millió főt, vagyis eddig egy magyarországnyi utazó fordult meg a repülőtér termináljain 2015-ben, ami minden idők legmagasabb utasforgalmi rekordját jelenti. A tízmilliomodik utas egy tatai házaspár lett, akik egy négynapos hosszúhétvégét tölthetnek el Isztambulban a Budapest Airport és a Pegasus légitársaság jóvoltából. Tovább »

2015/12/09

Tovább javul a biztonság a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren

Az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) a Budapest Airporttal közös együttműködés keretében a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren szolgálatba állított – egyelőre próba jelleggel – egy Katasztrófavédelmi Mobil Labor (KML) egységet, amelyet a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság működtet. Tovább »

2015/12/09

miniBUD: minőségi minibusz-szolgáltatás indul a repülőtéren

A Petrányi Autó és a BUDPORT konzorciuma lesz a Budapest Airport hivatalos minibusz-szolgáltató partnere januártól. Környezetbarát járműveknek és innovatív szolgáltatásoknak köszönhetően tovább javulhat az utasélmény Budapesten, kedvezőbb árak mellett. Tovább »

2015/12/03

Ünnepi díszbe öltözött a Budapest Airport

Nyereményjátékokkal és meglepetés koncertekkel várja decembertől az utazókat az ünnepi díszbe öltözött Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér. A 2-es terminálon neves magyar művészek szólaltatják meg a legismertebb karácsonyi dalokat a Play Me zongorán, több üzlet pedig kedvezményekkel és különleges ajánlatokkal készül azok számára, akik most kezdenek hozzá az ajándékvásárláshoz. Tovább »

2015/12/01

Budapestre érkezett az első Emirates Boeing777-es

Eddig ritkán látott géptípus landolt ma a budapesti reptéren. Az Emirates jóvoltából ugyanis megérkezett az első, menetrend szerint közlekedő Emirates Boeing B777-es, amely 2015. december 1-től váltja fel a dubaji székhelyű légitársaság Airbus A330-200-as gépeit a Dubaj-Budapest útvonalon. Ezzel az Emirates lett az első légitársaság a magyar piacon, amely B777-est működtet. Az új géptípus háromosztályos konfigurációban, több ülőhellyel és jelentősen tágasabb Economy utastérrel várja az utazókat.
Tovább »

2015/11/27

Budapest Airport: repülőjegyet, hosszú hétvégét nyerhet a 10 milliomodik utas

Hamarosan egy egész magyarországnyi ember fordul meg a Liszt Ferenc Nemzetközi repülőtéren. Az év végi nagy hajrában a Budapest Airport játékot indított a Facebookon, hogy megtalálja idei 10 milliomodik utasát. Az előkelő cím mellé kétszemélyes utazást, egy külföldi hosszúhétvégét kap a szerencsés nyertes. Tovább »

2015/11/25

Budapest Airport: jövő nyártól heti három Lyon – az easyJettel!

A 2016. nyári menetrendben ismét lesz lyoni járat a Budapest Airport kínálatában. Az easyJet heti három alkalommal biztosít légi összeköttetést a magyar főváros és Franciaország második legnagyobb városa között. Tovább »

2015/11/24

Mindenki nyugodjon le: utasbiztonsági ellenőr verseny Budapesten

Ismét egy Európában egyedülálló kezdeményezéssel rukkolt elő a Budapest Airport, miután az 1. Terminál épületében megrendezték az első nemzetközi utasbiztonsági ellenőr versenyt. Az ötlet a Budapest Airport biztonsági területen dolgozó szakembereinek kezdeményezésére valósult meg, akik tavaly már hasonló „háziversenyen” mérték össze tudásukat. Tovább »

2015/11/19

Budapest Airport: komoly cargo kapcsolat Kínával

Stratégiai együttműködési megállapodást írt alá Sanghajban a Budapest Airport és a Ningbo International Airport & Logistics Development Company. A Ningbo International Airport egy jelentős cargo fejlesztési potenciállal rendelkező repülőtér, amely Kína legfejlettebb gazdasági térségében, Sanghajtól mindössze 200 km-re fekszik. Az együttműködéstől elsősorban a cargo-kapcsolatok fellendülését remélik a felek. Tovább »

2015/11/11

Meleg vizű tengerpartokra repít a Ryanair Budapestről!

Garantáltan kellemes időjárás és garantált biztonság fogadja azokat az utasokat, aki az izraeli Eilat tengerparti üdülőhelyére utaztak a mai napon a Ryanair Ovda repülőterére tartó új járatával. A máris szinte teljesen teltházas gép az eilati partvidék közelében lévő repülőtérre viszi az utasokat a Sínai-félsziget déli részén. Tovább »

2015/11/02

Minibusz üzemeltetésre írt ki pályázatot a Budapest Airport

A Budapest Airport nyílt pályázatot írt ki minibuszos vállalkozások számára, akiktől megbízható és minőségi szolgáltatást várnak el a repülőtéren 2016. január 1-től számított 2021. március 31-ig. Tovább »

2015/10/27

Cannes-ig jutott a Budapest Airport marketing csapata!

Három kategóriában is jelölést kaptak a Budapest Airport marketing kampányai az idei Frontier Awards kereskedelmi marketing szervezet díjátadó ünnepségén. A repülőtér üzemeltetője évek óta sikert sikerre halmoz a kereskedelmi- és a légitársasági marketing kampányaival, amit nem csak a kampányok eredményessége, de a nemzetközi szakma elismerése is bizonyít. A Frontier Awards gálát idén is a dél-franciaországi Cannes városában, az ikonikus Grand Hyatt Cannes Hôtel Martinezben tartották. Tovább »

2015/10/22

Újra felcsendültek a repülőtéri dallamok

Liszt Ferenc 204. születésnapján délelőtt ismételten profi zenészek szólaltatták meg a róla elnevezett budapesti repülőtér „Play me” zongoráját. Tovább »

2015/10/20

Napi négy British Airways-járat Heathrow-ra Budapestről!

Jelentősen növeli járatainak számát a British Airways a jövő nyári menetrendben. Budapest és London legnagyobb repülőtere között már napi négy járat közlekedik 2016. május 3. és október 29. között. Az újabb járattal még kényelmesebb átszállási lehetőséget kínál a British Airways Budapest felé a tengeren túlról vagy a Távol-Keletről érkező utasok számára. Tovább »

2015/10/08

„Az Év Repülőtere” nemzetközi kiválósági díjat nyert a Budapest Airport!

Újabb rangos elismerést kapott a Budapest Airport, ezúttal az „Év Repülőtere” címet vehette át az évi 4-20 milliós utasforgalmú repülőterek kategóriájában. A CAPA Centre for Aviation, a világ egyik vezető légiközlekedési piackutató és elemző szervezetének éves gáláján a magyar főváros repülőterének adta a rangos nemzetközi díjat. Az elismerést Jost Lammers, a Budapest Airport vezérigazgatója vette át a Helsinkiben megtartott rendezvényen. Tovább »

2015/10/02

BUD Airport: praktikus mobilapplikáció utazóknak!

Az App Store és Google Play áruházból is letölthető a Budapest Airport új mobil alkalmazása, ami hasznos és praktikus információkat nyújt az utasok számára. A BUD Airport nevű applikációval még kényelmesebbé és hasznosabbá tehető a repülőtéren eltöltött idő, akár indul vagy érkezik a felhasználó. Tovább »

2015/10/02

Világsztár a repülőtéren, a Zene Világnapján

Egyenesen Dubajból repült Budapestre Maan Hamadeh zongorista, hogy részt vegyen a Zene Világnapja alkalmából rendezett ünnepségen a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren. Tovább »

2015/09/29

Még zöldebb a reptered! Greenairport programot indított a Budapest Airport

Greenairport néven indított programot a Budapest Airport repülőtéri partner szervezetek számára. A program célja, hogy az ország első számú nemzetközi repülőterén működő szervezetek és vállalatok - az üzemeltetővel összefogva - tovább tudják csökkenteni a légikikötő környezeti hatásait. Tovább »

2015/09/28

Csoki és zongorakoncert a Turizmus Világnapján a repülőtéren!

Hagyományosan a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren is csatlakoztak a Turizmus Világnapja felhíváshoz, ezúttal Kam Jandu, a Budapest Airport kereskedelmi igazgatója és Glázer Tamás, a Magyar Turizmus Zrt. turisztikai vezérigazgató-helyettese köszöntötte a Budapest Airport utasait. Tovább »

2015/09/23

Hoppá: jövőre megduplázza rotterdami járatait a Transavia!

Heti hatról tizenegyre emeli budapesti járatainak a számát a Transavia holland légitársaság. A KLM leányvállalataként működő cég idén nyáron szerda kivételével hetente hatszor jött Budapestre, a ma publikált nyári menetrendben viszont már heti tizenegy járat szerepel.
Tovább »

2015/09/16

Elindult a Wizz Air Budapest- Birmingham járata

Ünnepélyes körülmények között indította el a Wizz Air legújabb, birminghami járatát Budapestről. Kelet-Európa vezető low-cost légitársasága a jelenlegi menetrendi időszakban kedden és szombaton repül a nyugat-angliai nagyvárosba. Tovább »

2015/09/10

Kiváló közvetlen kapcsolat Kanadával: Air Canada-járat 2016-tól Budapestre!

A jövő év júniusától heti három járatot indít az Air Canada Rouge légitársaság Toronto Pearson International repülőteréről Budapestre. A nyári időszakban közlekedő közvetlen járatot Kanada legnagyobb légitársasága 280 személyes Boeing 767-300ER típusú gépekkel teljesíti. Tovább »

2015/09/05

Kilencszázan futottak a repülőtéri betonon: ismét Runway Run!

A kedvezőtlen idő ellenére több mint kilencszáz futó robogott végig a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér 1. vagy 13R/31L jelű futópályáján, hogy összemérjék képességeiket az 5 és a 10 kilométeres távon illetve az 5 + 5 kilométeres páros váltófutásban. A nemzetközi versenyt elsősorban a légiközlekedésben dolgozó szakemberek és sportolók számára rendezi a Budapest Airport, és a futás egyben jótékonysági célokat is szolgál. Tovább »

2015/08/31

Új karbantartó hangárt adott át a Budapest Airport a Wizz Air-nek

A Budapest Airport a mai napon új, egyállásos repülőgép-karbantartó hangárt adott át a Wizz Air-nek a repülőtéren. Az új, 2000 négyzetméteres szerelőcsarnok, illetve a kapcsolódó, 170 négyzetméternyi iroda- és szociális helyiségek a kelet-európai légitársaság nemcsak Magyarországon, hanem Kelet-Európában használt repülőgépeinek forgalmi karbantartási igényeit is kiszolgálják. Tovább »

2015/08/28

Több mint 900 résztvevő az idei Runway Run futóversenyen

Rekordszámú versenyző regisztrált a Runway Run 2015, a Budapest Airport különleges, jótékonysági futóversenyének szervezői. Várhatóan több mint 900 futó startol el a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér I. kifutópályáján (13L/31R) 2015. szeptember 5-én, szombaton tartandó versenyen, hogy kiderüljön, ki a leggyorsabb a repülőtéri dolgozók, a légiközlekedési iparág vezetői, illetve a légitársasági csapatok tagjai közül. Tovább »

2015/08/18

Szerelmet szőtt a Ryanair Budapest-Pisa járata!

„Love is in the air”, avagy pontosan ilyen, amikor a házasság tényleg az égben köttetett! Az olasz Pasquale Bianco és magyar kedvese, Molnár Zsanett szerelme elmondásuk szerint a Ryanair Budapest és az olaszországi Pisa között üzemelő menetrend szerinti járatának köszönhetően nem hűlt ki az évek során, sőt, a pár hamarosan össze is házasodik. Az ír légitársaság és a Budapest Airport jóvoltából a repülőtéren és a Ryanair fedélzetén tartottak esküvői fotózást. Tovább »

2015/08/13

Minibusz üzemeltetésre írt ki pályázatot a Budapest Airport

A Budapest Airport nyílt pályázatot írt ki minibuszos vállalkozások számára, akiktől megbízható és minőségi szolgáltatást várnak el a repülőtéren 2016. január 1-től számított 2021. január 31-ig. Tovább »

2015/08/05

Kotta nélkül: utasok zongorázhatnak a repülőtéren

A Budapest Airport és a Rotary Club Budapest Center közreműködésében itthon is megvalósult az a külföldön már sikerrel elindított „Play me” elnevezésű kezdeményezés, amelyben egy utasforgalmi területre kiállított zongorán játszhat bárki, aki éppen arra jár. Az akció célja pusztán a szórakoztatás és egy lehetőség, amivel az utasok kellemesebben tölthetik el az időt, amíg a repülőjáratra várakoznak. Tovább »

2015/07/30

Még soha nem voltak ennyien: havi egymillió utas a repülőtéren!

A Budapest Airport - a repülőtér történetében először – ünnepélyesen köszönthette az egymilliomodik utasát - egyetlen hónapon belül. A Qatar Airways dohai járatáról leszálló Hadik Tamást és feleségét a repülőtéren különleges fogadtatás és meglepetés várta; éppen náluk érte el a repülőtér „utas-számlálója” júliusban az egymilliót, vagyis egyetlen hónapon belül most először lett hétszámjegyű a Budapest Airport forgalma. Tovább »

2015/07/28

Menő a magyar márkák marketingje a repülőtéren

Minden eddiginél népszerűbb kampányt folytatott a Pick Szeged Zrt. a repülőtéri partnereivel együtt a turistaszezon kezdetén. Az immár harmadik éve folytatott hármas promóció, amikor a magyar gyártó, a repülőtéri duty free üzlet és a Budapest Airport együttesen reklámozza a legjobb minőségű hazai termékeket teljes mértékben meghódította a vásárlók szívét – és pénztárcáját. Tovább »

2015/07/23

Fergeteges Forma-1-es forgalom Ferihegyen

Nagy a nyüzsgés a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér 2. Terminálján és a kisgépes terminál ún. légi és földi oldalán is. A 30. Magyar Nagydíjra érkező nézők mellett az 1. Terminál előtti beton előtéren egyre több magánrepülőgép sorakozik, míg a parkolóban a közel 40 fokos hőség ellenére több tucat rajongó várja a Forma-1 legnagyobb sztárpilótáit. A következő egy-két napon még folyamatosan érkeznek a versenyzők, a csapatok, illetve a versenyszervezők Budapestre. Tovább »

2015/07/09

Szárnyaló százezrek – újabb rekordot döntött a Budapest Airport

Folytatódik a rekord-sorozat a Budapest Airportnál: a főváros légikikötőjében minden eddiginél nagyobb utasforgalmat regisztráltak az év hatodik hónapjában is. Nem kevesebb, mint 966 297 utas indult és érkezett a Budapest Airport termináljain keresztül Magyarországra, ami több mint 100 000 fővel több a tavalyi év júniusához képest. Tovább »

2015/07/08

A Budapest Airport ismét Európa élmezőnyében!

„Kiemelten elismert” címet kapott a Budapest Airport az Európai Repülőterek Nemzetközi Tanácsa (ACI Europe) Csehországban megtartott éves konferenciáján. A budapesti repülőteret az 5-10 milliós utasforgalmú légi kikötők kategóriájában az első három közé rangsorolták Európában nem csak az utasoknak nyújtott szolgáltatások, hanem a menedzsment, a kereskedelmi eredmények és a közösségi kapcsolatok terén is. Tovább »

2015/07/08

Budapestről indul a Ryanair első izraeli járata

A Budapest Airport járathálózatának dinamikus fejlődése tovább folytatódik a Ryanair bejelentésével, mely szerint a légitársaság megindítja első járatát Izraelbe. A repülőtér üzemeltető is megerősítette, hogy a különlegesen alacsony költségekkel működő ír diszkont légitársaság november 7-től heti két járatot üzemeltet majd az Eilat-Ovda Repülőtérre. Noha ezen az útvonalon a Ryanair-nek egyelőre nincsenek közvetlen versenytársai, az izraeli piacon történő megjelenése rögtön 13%-os részesedést biztosít számára a Budapestről a közel-keleti országba tartó járatok és ülőhelyek tekintetében, mely piacon így már három légitársaság van jelen. Tovább »

2015/07/03

Csendes, tiszta, elektromos: járműfejlesztés a Budapest Airportnál

Szolgálatba állt a Budapest Airport gépjárműflottájának első tisztán elektromos meghajtású járműve: egy Smart Electric Drive. A repülőtéren sorra jelennek meg a korszerűbb, tisztább üzemű autók, a Budapest Airport célja ezzel a szén-dioxid és egyéb, üvegház hatású gázok kibocsátásának folyamatos csökkentése. A kis elektromos Smarttal nem csak a repülőtéren, hanem a városban is lehet majd találkozni. Tovább »

2015/06/25

Már áll az új budapesti Wizz Air hangár szerkezete Ferihegyen

Rövid idő alatt „kinőtt a földből” a Wizz Air új karbantartó hangárja a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren. Az új hangárt 2015. szeptember 1-jén már át is veheti Közép- és Kelet-Európa piacvezető diszkont légitársasága, amelynek növekvő Airbus A320-as flottájának folyamatos működéséhez egyre nagyobb szükség van egy újabb karbantartó bázisra Budapesten. Tovább »

2015/06/18

Teltházas volt már az első Toronto-Montreal-Budapest járat

Oda-vissza telt házzal repült az Air Transat kanadai légitársaság első Toronto-Montreal-Budapest járata. A hatalmas igények miatt a járatot rögtön a nagyobb befogadóképességű, Airbus A330-300-as, 346 személyes géppel teljesítették. A járat köszöntésén ott volt Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter, Lisa Helfand kanadai nagykövet és Jost Lammers, a Budapest Airport vezérigazgatója is. Tovább »

2015/06/02

Az Iberia összeköti Budapestet és Madridot

A spanyol légitársaság a mai napon indítja el új útvonalát a magyar és a spanyol főváros között. Az Iberia a csúcsidőszakokban hetente hat járatot üzemeltet az útvonalon, és több mint 29.200 ülést biztosít ebben az évben. Az útvonal jelentősen javítja Budapest légi összeköttetéseit Spanyolországgal és Latin-Amerikával. Tovább »

2015/05/22

Hat üzlethelyiségre hirdet pályázatot a Budapest Airport

Egyszerre nem kevesebb, mint hat, összesen mintegy 600 m² alapterületű kereskedelmi egységre hirdet pályázatot a Budapest Airport a 2011-ben átadott SkyCourtban. A budapesti repülőtéren, amelyen minden eddiginél dinamikusabban növekszik az utasforgalom, öt év után akár új bérlőknek is lehetőségük lesz pályázni, hogy tovább növeljék a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér kereskedelmi kínálatának színvonalát. Tovább »

2015/05/15

Három új üzletet nyitott a Budapest Airport a SkyCourt-ban

Három új kereskedelmi egységet nyitott a Budapest Airport a 2. Terminál tranzitterületén, a nyári utazási csúcsszezon előestéjén. Mindhárom márka új név a magyar piacon, amelyek méltán számíthatnak népszerűségre az utasok körében. Tovább »

2015/05/13

Budapest Airport: dinamikusan növekvő forgalom

Minden idők legerősebb április utasforgalmát regisztrálta a Budapest Airport – összesen 840 486 utas érkezett és indult a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtérről. Ez pontosan 10,8 %-kal magasabb, mint egy évvel ezelőtt és több, mint a kétszerese az EU-tagállamokban mért forgalomnövekedésnek. Tovább »

2015/05/13

Budapest Airport: dinamikusan növekvő forgalom

Minden idők legerősebb április utasforgalmát regisztrálta a Budapest Airport – összesen 840 486 utas érkezett és indult a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtérről. Ez pontosan 10,8 %-kal magasabb, mint egy évvel ezelőtt és több, mint a kétszerese az EU-tagállamokban mért forgalomnövekedésnek. Tovább »

2015/05/07

Éppen 65 éve történt: megnyílt a Ferihegyi repülőtér

Hatvanöt éve ezen a napon kezdte meg működését a magyar főváros új repülőtere. A történelmi esemény 1950. május 7-én, Budaörsről az első Li-2-es utasszállító repülőgép átrepülésével kezdődött Ferihegyen, ezzel indult el a polgári repülés a mai is működő repülőtéren. Az első évben 7 133 utas fordult meg a repülőtéren, 2014-ben ez a szám meghaladta a 9 milliót. Tovább »

2015/05/07

Bővülő kapacitások, növekvő cargo-forgalom Budapesten

Dinamikus növekedés indult a légi teheráru szállítás (air cargo) területén az év elején Budapesten, ráadásul egyre újabb kapacitásokat kínálnak a magyar főváros repülőterén a légitársaságok. Hosszú évek stagnálása után a gazdasági fellendülés felszálló pályára állította a légi teheráru szállítást is, bár a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér nemcsak a magyar gazdaság cargo-igényeit szolgálja ki. Tovább »

2015/05/02

Elindult az Air China Peking-​Budapest járata

Budapest, 2015. május 2. Pontosan 19 óra 26 perckor landolt tegnap Budapesten az Air China kínai nemzeti légitársaság első Peking-Budapest járata. Az Airbus A 330-200-as típusú repülőgép, amelyen 30 business és 207 turista osztályú helyet kínálnak, ezentúl hetente négy alkalommal közlekedik a magyar és a kínai főváros között. Tovább »

2015/04/28

XXL méretű parkolókat adott át a Budapest Airport

A nyári utazási csúcsidőszak előtt újabb kényelmi szolgáltatással rukkolt elő a Budapest Airport az autóval érkező utasok és kísérőik számára. Az új, XXL méretű parkolót elsősorban a kisbusszal és nagyobb szabadidő autókkal, az ún. SUV-okkal érkező, például nagycsaládos utazók számára alakította ki a Budapest Airport. Tovább »

2015/04/20

A Budapest Airport a növekvő forgalom és utasonkénti költés mellett jelentős kereskedelmi területekre vonatkozó pályázatokat készül kiírni

A Budapest Airport újabb történelmi rekordot ért el azáltal, hogy 2015 első negyedévében a kiskereskedelmi és vendéglátóipari értékesítésekből származó bevételei meghaladták a 15 millió eurót. A kiváló teljesítmény alapja az évi 12%-ot is meghaladó – és további erősödés jeleit mutató – utasforgalmi növekedés, melynek eredményeképpen 2014-ben a forgalom a repülőtér történetében először lépte át az évi 9 milliós határt. Tovább »

2015/04/17

Új hangár épül a budapesti repülőtéren!

Ismét gigantikus munkagépek dolgoznak a Liszt Ferenc repülőtéren, a két nagy szerelő és javító hangár közötti területen. A Budapest Airport egy vadonatúj hangárt épít a Wizz Air számára, amely idén szeptembertől hozza Budapestre karbantartó bázisát. Az új hangár generálkivitelezője a Market Építő Zrt. Tovább »

2015/04/16

Utasforgalmi rekorddal indult az év a Budapest Airportnál

Minden korábbinál erősebb volt az évkezdet a Budapest Airport termináljain – majdnem kétmillió utas érkezett és indult az első negyedévben. A légiközlekedésben hagyományosan leggyengébb forgalmú időszakban, vagyis januárban, februárban, és márciusban is folytatódott, sőt tovább gyorsult az utasforgalom növekedése Budapesten. Tovább »

2015/04/14

Kitoloncolás a repülőtérről!

Nem kevesebb, mint 46 ürgét „toloncoltak ki” a Budapest Airport, a Kaposvári Egyetem és Kiskunsági Nemzeti Park szakemberei a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér területéről. A nagyszabású környezetvédelmi (és nem idegenrendészeti) akció célja az volt, hogy növeljék a repülőgép forgalom biztonságát és megóvják a fokozottan védett, Magyarországon őshonos rágcsálókat. Az idén egyébként az ürge „Az év emlőse” – így a repülőtéri áttelepítésnek különös aktualitása is van! Tovább »

2015/04/03

Idén újra Runway Run a budapesti repülőtéren!

Az egész Európában egyedülálló, nagysikerű, jótékonysági futóversenyt már harmadik éve rendezi meg a Budapest Airport. A repülőtér ezúttal közel ezer futó számára zárja le (vagy nyitja meg) az 1-es futópályát szeptemberben. A futóverseny nevezési díjaiból befolyt összeg idén a SUHANJ! Alapítványt támogatja, a rendezvény hivatalos technikai pólóját a Nike biztosítja. Tovább »

2015/03/25

Közvetlen légi kapcsolat lesz Zágráb és Budapest között

Április 2-án egy új horvát start-up légitársaság kezdi meg működését a zágrábi nemzetközi repülőtérről. Az Air Croatia frissen induló járathálózatának Budapest is része lesz. Zágráb és Budapest között egyelőre heti három alkalommal, kedden, csütörtökön és vasárnap üzemeltet az Air Croatia járatot, amit a légitársaság ATR 42 típusú repülőgéppel szolgál ki. Tovább »

2015/03/17

Heti négy Budapest-Peking járattal nyit az Air China

Az Air China kínai nemzeti légitársaság még idén tavasszal heti négy járatot indít Peking és Budapest között. A Budapest Airportnál megkezdték a technikai előkészítést az új járat kiszolgálásával miután kormányszintű megállapodás született Magyarország és a Kínai Népköztársaság közötti közvetlen légi összeköttetés felújításáról. Tovább »

2015/03/16

Tovább gyűlnek az adományok a budapesti repülőtér terminálján

Nem kevesebb, mint 2,5 millió forint adomány gyűlt össze a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér 2. Terminálján kihelyezett 6 gyűjtőperselybe egy év alatt. A Budapest Airport egy éve vezette be új adománygyűjtési politikáját, amelyben a repülőtér üzemeltetője pályázati formában teremt lehetőséget Magyarországon civil szervezetek számára az adományokhoz való hozzáférésre. Az első évben összegyűjtött adományokat a Budapest Airport ünnepélyes keretek között adta át a jelenlegi kedvezményezett szervezetek, a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat, a WWF Magyarország és a Magyar Önkéntesküldő Alapítvány számára. Tovább »

2015/03/12

Ismét Budapesté lett Kelet-Európa legjobb repülőtere!

Egymás után másodszor szerezte meg a Budapest Airport a Skytrax brit légiközlekedési elemző cég felmérésén a legjobb kelet-európai repülőtérnek járó díjat. Az utasok véleményének összesítésén alapuló rangos Skytrax-elismerést Huszka Péter, a Budapest Airport forgalmi igazgatója vette át a Párizsban zajló Passenger Terminal EXPO 2015 nemzetközi kiállításon. Tovább »

2015/03/04

A Budapest Airport is ott van a kontinens turisztikai vásárán!

A Budapest Airport is kiállít a Magyar Turizmus Zrt. nemzeti standján Berlinben az ITB nemzetközi turisztikai szakkiállításon és vásáron. A magyar főváros repülőtere, amely tavaly elnyerte a Legjobb Kelet-Európai Repülőtér díját, hagyományosan fontosnak tartja a berlini megjelenést, ahol egyre több új partner előtt lehet bemutatni Magyarország egyedülálló idegenforgalmi értékeit. Tovább »

2015/02/26

Parádés kínálat a Budapest Airportnál az Utazás Kiállításon!

A nyári időszakban Budapestre érkező új légijáratokkal és a repülőtér kereskedelmi kínálatát felvonultató nyereményjátékokkal megnyitott a Budapest Airport kiállítótere az Utazás 2015 kiállításon. A standra ezúttal is érdemes kilátogatni, mert közvetlenül lehet találkozni légitársasági képviselőkkel. A kiállítás megnyitó napján a Budapest Airport standját Dr. Ruszinkó Ádám turizmusért felelős helyettes államtitkár is meglátogatta. Tovább »

2015/02/19

Ferihegyről startolt a Magnus Fusion/NatGeo repülős expedíció!

Ma délben a Budapest Airport történelmi 1. Termináljáról indult útnak a Magnus Fusion/NatGeo Expedíció, amelynek kétfős személyzete arra vállalkozott, hogy a magyar építésű Magnus Fusion túragéppel körberepülik a Földközi-tengert. Földi Zoltán pilóta és Hankusz Kálmán fotós/videós ezzel a különleges úttal kíván tisztelegni Bánhidi Antal és Bisits Tibor pilóta 82 évvel ezelőtti rekordja előtt, akik a Gerle 13 típusú magyar tervezésű és építésű, kétfedelű repülőgéppel tették még a kalandos 12 500 kilométeres utat. Tovább »

2015/02/16

Silk Way West: gyorsan bővül a keleti cargo forgalom!

Tovább növekszik a rendszeres Boeing 747, ismertebb nevén Jumbo Jet forgalom Ferihegyen. Az azerbajdzsáni Silk Way West Airlines már állandó jelleggel az óriás teherszállító gépeivel szolgája ki a heti két budapesti járatát. A Silk Way West tavaly márciusi érkezése óta megduplázta havi forgalmát a magyar és az azeri főváros között, így jelentősen hozzájárul Magyarország és a Kaszpi-tengeri köztársaság, valamint a Távol-Kelet közötti gazdasági kapcsolatok élénkítéséhez. Tovább »

2015/02/11

Torontóba repít Budapestről a SkyGreece Airlines

A SkyGreece Airlines a mai napon bejelentette, hogy új közvetlen járatot indít a magyar fővárosból Torontóba május 21-től, heti két alkalommal. A görög központú légitársaság jelentősen növeli a Budapest és Toronto közötti légi kapcsolatokat. Tovább »

2015/02/02

Tovább bővít a Turkish Cargo Budapesten

Heti háromra emelte menetrend szerinti járatainak számát a Turkish Cargo. A világ egyik vezető teheráru-szállító légitársasága komoly lehetőségeket lát a magyar piacon, amit jól tükröz a kapacitás-, illetve járatbővítés. Tovább »

2015/01/30

Díjeső és gálaest a Budapest Airport partnereinek

Pontosan 20 különböző kategóriában adtak át elismerést légitársasági és kereskedelmi partnereknek, valamint repülőtéri szolgáltatóknak a Budapest Airport hagyományos éves gálaestjén, amit idén is az elegáns 1. Terminál rendezvényközpontban tartottak. A hazai légiközlekedési iparág szereplői, a kereskedelmi partnerek a sikeres tavalyi év után pozitív várakozással tekintenek az idei évre. Tovább »

2015/01/23

Három új légitársaság és kilenc új város 2015-ben Budapestről!

Már az első hetek eredménye alapján is világosan látszik, hogy továbbra is töretlenül folytatódik a Budapest Airport utasforgalmának bővülése. A magyar főváros légikikötője nem pihen a babérjain, a tavalyi 9,15 milliós rekord utasforgalmat szeretné az idén további négyszázezer fővel bővíteni. Tovább »

2015/01/21

Újabb exkluzív márkabolt nyílt a Liszt Ferenc Repülőtéren

Fellebbent a titokról a fátyol: a Heinemann Duty Free újabb márkaboltot nyitott a Budapest Airport 2A Terminálján Victoria’s Secret néven. A korábban megnyílt Burberry, Hugo Boss, Longchamp, Mont Blanc és Ralph Lauren üzletek után most a világhírű amerikai márka új üzlete parfümöket, kozmetikumokat, szépségápolási termékeket, kiegészítőket és exkluzív fehérneműt kínál. Tovább »

2015/01/20

Hagyja hátra a borongós időt – téli kampányt indított a repülőtér

Rázzuk fel a repülést is a téli tespedtségből – ezzel a céllal indított különleges kampányt és nyereményjátékot a Budapest Airport. Mivel a január és a február amúgy is a legkevésbé forgalmas időszak a légiközlekedésben, a Budapest Airport a légitársaságokkal és más repülőtéri partnerekkel összefogva rendkívül izgalmas uticélok választékával bombázza azokat, akik készek pár napra hátat fordítani a zimankónak. Tovább »

2015/01/14

Két új várót nyitott a Çelebi Ground Handling a Liszt Ferenc Repülőtéren

A Çelebi Ground Handling két új üzleti várót nyitott VIP- és prémium törzsutasok számára a budapesti repülőtér nem-schengeni 2B Terminálján, illetve a kisgépes (GAT) terminál épületében. A 2B Terminál legfelső szintjén található Celebi Platinum váróból az összes induló járat könnyen és gyorsan elérhető, miközben a létesítményből lenyűgöző látvány nyílik a forgalmi előtérre. Tovább »

2015/01/12

2014-ben minden utasforgalmi rekordot megdöntött a Budapest Airport!

A Budapest Airport 2014-ben minden korábbi utasforgalmi rekordot felülmúlt. A magyar főváros repülőtere az elmúlt évben 9 155 961 utast szolgált ki, ami tekintélyes, 7,5 %-os növekedést jelent 2013-hoz képest. Több új légitársaság is megjelent és új célállomásokra indítottak járatokat, a legtöbb már itt lévő légitársasági partner pedig növelte járatainak számát vagy kapacitását. Tovább »