Címlap » Budapest Airport » Média » Hírek

2014-12-30 10:09:09

A Wizz Air további 10 új utat indít Budapestről

A Wizz Air, Közép-Kelet Európa legnagyobb diszkont légitársasága bejelentette, hogy egy további repülőgépet állít forgalomba budapesti bázisán és még további 10 célállomásra indít járatokat, ezzel 33-ra növelve az elérhető városok számát.

A légitársaság legújabb beruházásával 2,5 millióra növeli az éves székkapacitást.

A korábban bejelentett járatok mellé érkező hatodik repülőgép április elején áll forgalomba és az alábbi új útvonalakat szolgálja ki: Malaga (Spanyolország), Bukarest és Kolozsvár (Románia), Varsó (Lengyelország), Szófia (Bulgária), Larnaka (Ciprus) illetve Heraklion, Zakynthos, Rodosz és Thesszaloniki (Görögország). Ezzel az új géppel és a múlt héten bejelentett kapacitás-bővítéssel a Wizz Air egymillió új utasforgalmat generál. Az új utakra a foglalás már lehetséges a www.wizzair.com oldalon.

A társaság további, Európai Unión kívüli célállomások kiszolgálását is tervezi, amennyiben megkapja az ehhez szükséges hatósági engedélyeket. A tervezett célállomások: Tel-Aviv, Kijev, Moszkva és Isztambul.

A budapesti növekedés részeként a Wizz Air 100 új közvetlen munkahelyet teremt Magyarországon, ezzel 400-ra növelve a helyi munkatársak számát. További 2000 munkahelyet pedig közvetve hoz létre a működését kiszolgáló iparágakban.

A Wizz Air évek óta sikeresen működik a magyar piacon, a további terjeszkedés is elkötelezettségünket mutatja Magyarország iránt. Az elmúlt nyolc évben kivívtuk utasaink bizalmát és hűségét, mostantól pedig még többen élvezhetik a hatékony szolgáltatást megfizethető áron” - mondta Váradi József, a Wizz Air vezérigazgatója.

A Wizz Air 2012 áprilisától a következő célállomásokra szállít utasokat:

Célállomás Heti járatsűrűség jelenleg 2012 nyári szezon Változás Indulás dátuma
Malaga (ÚJ) 0 2 2 Április 2
Larnaca (ÚJ) 0 2 2 Április 4
Kolozsvár (ÚJ) 0 3 3 Április 3
Szófia (ÚJ) 0 3 3 Április 3
Varsó (ÚJ) 0 4 4 Április 2
Thesszaloniki (ÚJ) 0 2 2 Április 3
Zakynthos (ÚJ) 0 1 1 Június 16
Rodosz (ÚJ) 0 1 1 Június 16
Heraklion (ÚJ) 0 1 1 Június 16
Bukarest (új) 0 4 4 Március 2