Címlap » Budapest Airport » Média » Hírek

2014-12-30 10:11:16

Aegean Airlines új járatot jelentett be Budapestre

A görög gazdasági nehézségek ellenére az Aegean görög légitársaság tovább erősíti nemzetközi jelenlétét.

2012. március 9-től az Aegean légitársaság új közvetlen járatot indít Athén és a Budapest között. A légitársaság heti 4 járattal indítja meg működését. A járatok hétfői, szerdai, pénteki és vasárnapi napokon délelőtt 9:15 perckor indulnak Athénból és 11:05-kor indulnak vissza Budapestről (mindkét időpont az adott régió szerinti helyi időben értendő).

Dimitris Gerogiannis a légitársaság igazgatója kijelentette: ”Az Aegean légitársaság az idei évben történetének legalacsonyabb keresletével küzd, mely helyzetet rontják a meredeken emelkedő üzemanyagárak és reptéri illetékek. A légitársaság már kiigazította az idei évre vonatkozó éves terveit, melyre az alacsony kereslet miatt volt szükség, de ugyanakkor éberen figyeli a piacon kialakuló lehetőségeket. A jelenlegi helyzetben a budapesti desztináció könnyedén beilleszthető a vállalat stratégiai célkitűzései közé és illeszkedik a görög turisztika igényeihez.

A Budapestre érkező járat egy új Airbus A320-as típusú repülőgéppel fog üzemelni, mely 168 férőhelyes és két kategóriában kínál jegyeket. A turista osztályon is elérhető lesz a teljes étkezés a fedélzeti szórakoztató technika és zenei csatornák használata. A business osztályú jegyekkel nagyobb férőhelyes ülésekhez, választható menüből készített görög ételekhez és borokhoz, valamint a menühöz tartozó eszpresszóhoz vagy cappuccinóhoz juthatnak az utasok. A menetrendet úgy tervezték, hogy az Athénból való csatlakozó járatok könnyen elérhetőek legyenek azon utasok számára, akik továbbutazás céljával érkeznek.