Címlap » Budapest Airport » Média » Hírek

2014-12-30 10:15:46

Az új Budapest Airport Business Parkba költözik a DHL

A Deutsche Post DHL légi és tengeri szállítmányozási üzletága, a DHL Global Forwarding, valamint közúti fuvarozási szolgáltatója, a DHL Freight a Budapest Airport új Airport Business Parkjának egyik első befektetője. A DHL Global Forwarding és a DHL Freight irodai és raktárlétesítménye 2013-ban kerül átadásra.

A DHL már korábban is működtetett irodát a Budapest Airport területén. Ezúttal két olyan üzletág költözik a repülőtér újonnan épülő Business Parkjába, amelyek telephelye eddig Vecsésen és Budapesten volt. A költözés hozzájárul a cég magyarországi üzletágainak hatékonyabb működéséhez, illetve szolgáltatási színvonalának további fejlesztéséhez.A 3000 négyzetméteres iroda, 7800 négyzetméternyi raktár és 5700 négyzetméternyi manőverezési terület jogerős építési engedélyeinek megszerzése után a DHL Global Forwarding és Freight üzletágai aláírták a bérleti szerződésről szóló megállapodást a Budapest Airporttal. A Budapest Airport tervei szerint az új létesítmények építési munkálatai 2012 decemberében kezdődnek, és az első DHL-es bérlők 2013 nyarán költözhetnek be.

„Ez egy nagyon fontos mérföldkő a Budapest Airport életében a Malév csődjét követő felépülés során. Vonzó ajánlatot kínáltunk új partnereinknek budapesti ingatlan piacon, ahol jelentős a verseny. Ez lesz az első lépés a repülőtér déli részén kialakítandó, közúton is könnyen megközelíthető Business Park fejlesztésében, amely optimális csatlakozást biztosít majd a 4-es főúthoz és az M0-ás körgyűrűhöz egyaránt” – mondta el René Droese, a Budapest Airport ingatlangazdálkodási igazgatója.