Címlap » Budapest Airport » Média » Hírek

2012-11-28 11:53:15

Budapest-Bázel heti négyszer az easyJettel

Hetente négy alkalommal indít járatokat Budapest és Bázel között az easyJet. A brit légitársaságnak ez a második svájci járata Budapestről, az easyJet gépei a téli menetrendi időszakban hetente kilenc (!) alkalommal közlekednek Genfbe is.

Az üzletemberek, a turisták és a téli sportok szerelmesei egyaránt haszonélvezői lehetnek az easyJet új bázeli járatának. A svájci-francia-német hármashatáron fekvő történelmi település Svájc harmadik legnagyobb városa, nagyon fontos ipari, gyógyszerkutatási- és kulturális központ is egyben. A jellegzetes fehér-narancssárga festésű easyJet Airbus A 319-esek hetente négyszer, hétfőn, szerdán, pénteken és vasárnap közlekednek Bázel és Budapest között, egyszerre maximum 156 utassal a fedélzeten. A menetrend kialakításánál messzemenően figyelembe vették mind az üzleti utazók, mind a hosszú hétvégékre, rövidebb városlátogatásra utazók igényeit.

„Elkötelezettek vagyunk abban, hogy minden típusú utazónak kínáljunk desztinációkat a magyar fővárosból. A most induló Budapest-Bázel járaton, éves szinten mintegy 50 000 utassal tervezünk” – hangsúlyozta Peter Voets, az easyJet közép-európai regionális vezetője.

„Örömmel vettük tudomásul, hogy Bázel, ez a nagyon fontos svájci célállomás is bekerült az easyJet budapesti kínálatába.” – mondta a járat elindulásáról Kam Jandu. A Budapest Airport légiközlekedési igazgatója hozzátette: „Biztos vagyok abban, hogy a bázeli easyJet járat is rövid idő alatt nagyon népszerű lesz mind az üzleti utasok, mind a turisták körében. Mostantól az easyJet immár hat célállomást kínál a téli menetrendi időszakban Budapestről, ami önmagában véve is azt bizonyítja, hogy mennyire elkötelezett a légitársaság a Budapest Airport és a magyar piac mellett.”

A téli menetrend október 28-i életbelépése óta az easyJet heti kilencre emelte a Genfbe induló járatainak számát (tekintettel a francia síterepek iránti megnövekedett érdeklődésre) és hetente négy alkalommal közlekedik Bázelbe. Az észak-svájci város előnye, hogy repülőtere egyben a német Baden-Württemberg tartományba és a francia Elzász vidékére tartó utasok számára is kényelmes megközelítést kínál. Az easyJet jelenleg 4 ország 5 városába kínál 6 útvonalat Budapestről (London Gatwick és Luton, Berlin, Párizs, Genf és Bázel).