Címlap » Budapest Airport » Média » Hírek

2015-07-08 13:22:39

Budapestről indul a Ryanair első izraeli járata

A Budapest Airport járathálózatának dinamikus fejlődése tovább folytatódik a Ryanair bejelentésével, mely szerint a légitársaság megindítja első járatát Izraelbe. A repülőtér üzemeltető is megerősítette, hogy a különlegesen alacsony költségekkel működő ír diszkont légitársaság november 7-től heti két járatot üzemeltet majd az Eilat-Ovda Repülőtérre. Noha ezen az útvonalon a Ryanair-nek egyelőre nincsenek közvetlen versenytársai, az izraeli piacon történő megjelenése rögtön 13%-os részesedést biztosít számára a Budapestről a közel-keleti országba tartó járatok és ülőhelyek tekintetében, mely piacon így már három légitársaság van jelen.

A budapesti repülőtér 2014-ben figyelemre méltó, 20%-os növekedést tapasztalt az izraeli látogatók számában, idén pedig a két ország között tavaly szállított 230 000 utasnál is jelentősen többre számít. Azzal, hogy az új, Eilat-Ovda útvonal hozzáadódik a már meglévő Tel Aviv-ihez, immáron hetente összesen 16 járat üzemel majd a magyar főváros és a két izraeli repülőtér között.

Budapestről fogja elindítani a Ryanair története első izraeli járatát a télen. A különlegesen alacsony költségekkel működő ír diszkont légitársaság november 7-től heti két járatot üzemeltet majd az Eilat-Ovda Repülőtérre.

A Ryanair az idén már eddig is hetente több mint 3000 plusz ülőhelyet biztosított a budapesti repülőtéren, melynek révén a piaci részesedése 2014 augusztusa és 2015 augusztusa között 1%-al nőtt. Ez jelentősnek mondható annak fényében, hogy a Budapest Airport 2015-ben eddig kétszámjegyű (12%-os) utasforgalmi növekedést produkált.

„Nagyon örülünk annak, hogy hamarosan a Ryanair is megjelenik az Izraelbe tartó járatok piacán, annak pedig különösen, hogy az első eilat-ovdai, sőt, az első izraeli járatukhoz Budapestet választották” – kommentálta a bejelentést Jost Lammers, a Budapest Airport vezérigazgatója. Hozzátette: „Az Eilat-Ovda – Budapest útvonalon mindkét irányba egyértelmű piaci igény mutatkozik. Az Izraelből Magyarországra látogató utasok a régió legjobb repülőteréhez illő kiszolgálásban részesülnek majd, mielőtt felfedezik a turisták körében méltán egyre népszerűbb magyar fővárost.”