Címlap » Budapest Airport » Média » Hírek

2016-04-11 11:25:21

Chris Dinsdale lett a Budapest Airport pénzügyi igazgatója

Április 1.-től a kanadai állampolgárságú Chris Dinsdale lett a Budapest Airport pénzügyi igazgatója. Felügyelete alá tartozik nemcsak a pénzügyi terület, hanem a beszerzés, a vállalati jog és az informatika (IT) is, valamint ő vezeti a Budapest Airport üzemanyag-kiszolgáló leányvállalatát, a RÜK Kft.-t is.


Chris Dinsdale
Az idén 41 éves Chris Dinsdale egyetemi tanulmányai során először fizikusi és mérnöki képesítést szerzett, majd végül pénzügyekből szerzett mesterdiplomát. Az egyetemi tanulmányok befejezése után a kanadai bankszektorban helyezkedett el, majd 2003-ban magyar származású feleségével együtt költöztek Magyarországra.

Chris hét évet töltött el a KPMG cégnél, ahol elsősorban üzleti- és befektetési tanácsadással foglalkozott a magyarországi és a régiós energiaszektorban. Az elmúlt négy évben pénzügyi igazgatóként dolgozott a Wild Horse Energy nevű, a londoni és az ausztrál tőzsdén jegyzett energiaipari cégnél. A vállalat Magyarországon szintetikus gáz szénből történő előállításával valamint egy uránbányászati projekttel foglalkozott.

„A repülőtéri munka rendkívül sokszínű és összetett feladatokat jelent, nagy izgalommal tekintek az új munkaköröm elé.” – mondta Chris Dinsdale pénzügyi igazgató. Hozzátette: „A budapesti repülőtér az elmúlt egy évtizedben alapvető változáson ment keresztül és mostanra valóban világszínvonalú légikikötővé vált. Büszke vagyok arra, hogy mostantól ehhez a csapathoz tartozom.”

Chris Dinsdale nős, egy öt- és egy hétéves kislány édesapja.