Címlap » Budapest Airport » Média » Hírek

2017-05-14 23:38:56

Díjak és elismerések a 7. légiközlekedési gálán

Címkék: reptér, Budapest Airport, terminál 1, hírek, Budapest, BUD

Nem kevesebb, mint 12 különböző légitársaság és repülőtéri szolgáltató kapott elismerést a Budapest Airport hagyományos légiközlekedési gálaestjén, amit az elegáns Terminál 1 rendezvényközpontban tartottak. A magyar légiközlekedési iparág valamennyi érintettje kedvező várakozással tekint az idei évre.

Közel kétszáz vendég, köztük a hazai légiközlekedési iparág képviselői, utazási irodák, valamint kormányzati tisztségviselők és a szaksajtó érkezett a Budapest Airport hagyományos, 7. éve megrendezett légiközlekedési gálaestjére. Az esemény jó alkalom arra, hogy a repülőtér üzemeltetője kifejezze elismerését üzleti partnereinek a 2013-as évben tett erőfeszítésekért és az elért eredményekért.

Tavaly a Budapest Airport 8,5 millió utast kezelt és a repülőtér közel 84 ezer ún. repülőgépmozgást (fel- és leszállást) regisztrált. A repülőgépek átlagos töltöttsége 76,2 % volt, ami 1,8 %-os javulás 2012-höz képest. A budapesti repülőtéren emellett 92 000 tonna teheráru fordult meg.

Az elismeréseket a következő kategóriákban adta át a díjazottaknak Jost Lammers vezérigazgató és Kam Jandu kereskedelmi igazgató:

  Kategória: Díjazott:
1. A legjobban fejlődő diszkont légitársaság Wizz Air
2. A legjobban fejlődő hagyományos légitársaság Qatar Airways
3. A leggyorsabban növekvő diszkont légitársaság Norwegian Air Shuttle
4. A leggyorsabban növekvő hagyományos légitársaság Alitalia
5. A legpontosabb légitársaság Finnair
6. A legjobb marketing díj Turkish Airlines
7. A legjobban teljesítő cargo légitársaság Cargolux
8. A legjobban teljesítő szállítmányozó légitársaság TNT
9. A legjobban teljesítő földi kiszolgáló Çelebi Ground Handling
10. A legtevékenyebb utazási iroda Budavár Tours
11. Külön elismerést kapott Bartha László, a Légügyi Hivatal Repülésvédelmi Osztály vezetője  
12. Külön elismerést kapott Macsári István r. őrnagy, a Repülőtéri Rendőr Igazgatóság Légiközlekedés-védelmi Osztályának vezetője  
„Ez mindig egy remek alkalom arra, hogy elismerésünket fejezzük ki partnereinknek a remekül végzett munkáért. Az ő erőfeszítéseik és teljesítményük nélkül a repülőtér egyszerűen nem létezhetne, ezért nagyon hálásak és elégedettek vagyunk a remek 2013-as eredmények láttán. A kiváló összesített eredmények jól mutatják, hogy turisztikai célállomásként és Magyarország fővárosaként miért is gyarapszik Budapest” – mondta Jost Lammers, a Budapest Airport vezérigazgatója. Hozzátette: „Nagyra értékeljük partnereink erőfeszítéseit, hogy utasaink még jobb szolgáltatást kapjanak, emellett kellemes és felejthetetlen élményben legyen részük Budapesten. Minden adott ahhoz, hogy az utasforgalomban idén felfelé lépjünk, ami a magyar turizmus és az egész gazdaság javát szolgálja.”

„Ezúton is szeretnék gratulálni a díjazottaknak, hiszen a légiközlekedés fejlesztése kulcsfontosságú a magyar gazdáság, az értékes munkahelyteremtés, a magyar idegenforgalom számára” – jelentette ki dr. Komoróczki István, a Nemzetgazdasági Minisztérium államtitkára. Hozzátette: „Éppen ezért tartjuk fontosnak, hogy folytatódjon a budapesti repülőtér fejlesztése, megépüljön a repülőtéri szálloda és megvalósuljon a cargo-forgalom számára tervezett kiszolgáló bázis. Minden rendelkezésünkre álló eszközzel támogatjuk azokat a törekvéseket, amelyek célja Budapest és a világ fontos gazdasági központjainak összekötése hosszú távú repülőjáratokkal.”