Címlap » Budapest Airport » Média » Hírek

2009-02-10 14:41:02

Egyre többen veszik fel a munkát Ferihegyen – tovább javul a helyzet a repülőtéren

Szerda reggel egyre többen vették fel a munkát a ferihegyi repülőtéren, a 299 szolgálati helyből kétszázan jelentkeztek munkára ma reggel. Ennek köszönhetően lényegesen javult a forgalmi helyzet a repülőtéren, bár egyelőre még mindig a 2B terminálon keresztül bonyolódik a forgalom, de nagyobb késések nélkül.

A műszaki irányító központban például, amely különösen fontos a repülőtér üzemeltetésében a dolgozók 100 %-a felvette a munkát. Más területeken olyanok is munkára jelentkeztek, akiknek egyébként szabadnapjuk lett volna. Ennek köszönhetően a korábbinál lényegesen több ellenőrző-áteresztő pontot sikerült megnyitni, amelyeken keresztül a repülőtér szigorúan ellenőrzött biztonsági zónájába léphetnek be az ott dolgozók. Az utasbiztonsági területen tegnap óta sikeresen dolgoznak együtt a görög és a magyar munkavállalók, tevékenységük ellen a helyszíni ellenőrzés után nem emelt kifogást az Országos Munkaügyi Felügyelőség. A görög repülőtéri szakemberek vegyes csoportokban, magyar kollégáik felügyelete mellett folytatják a munkát.

A Budapest Airport tegnap éjszaka eljuttatta aláírásra kész megállapodási tervezetét a sztrájkoló szakszervezeteknek, amelyek eddig nem jutottak egységes álláspontra a dokumentummal kapcsolatban. A Budapest Airport eljuttatta a megállapodás tervezetét valamennyi munkavállalójához, hogy ők is pontosan ismerhessék, miről szól a vállalat ajánlata.

A ma reggeli munkafelvétel azt jelzi: a munkavállalók a „lábukkal már szavaztak” a munkáltató ajánlatáról.

A hivatalos sztrájktárgyalások ma délelőtt 10.00 órától folytatódnak.

További információk:
Szollár Domokos
Kommunikációs vezető
kommunikacio@bud.hu

Budapest Airport
www.bud.hu