Címlap » Budapest Airport » Média » Hírek

2014-08-22 14:04:26

Felavatták a Wizz Air légi személyzetek új bázisát

Címkék: reptér, Budapest Airport, légitársaság, hírek, Budapest, BUD

A korábbinál lényegesen nagyobb, kényelmesebb és korszerűbb körülmények között készülhetnek az utakra a Wizz Air pilótái és légi utaskísérői, akik máris birtokba vehették a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér 2. Termináljában kialakított új bázist. Az öltözőkkel, zuhanyozóval és étkezővel ellátott központban kapják meg a pilóták a soron következő úttal kapcsolatos információkat, a meteorológiai jelentést és mindent, ami fontos a járat nyugodt és biztonságos lebonyolításához.


Ehhez egyúttal tágas és nyugodt körülményeket biztosít a most felavatott, összesen 325 négyzetméteres ún. Crew Center, ahol a Wizz Air mintegy 90 pilótája és 194 légiutas kísérője kapott elhelyezést. A területet a Budapest Airport ingatlangazdálkodási igazgatóság újíttatta fel az új bérlő igényeinek megfelelőn. Számos számítógépes terminál segíti, hogy a pilóták le tudják tölteni a soron következő járattal kapcsolatos valamennyi információt, tájékozódjanak a célállomások repülőtereivel kapcsolatos legfrissebb adatokról, az időjárásról és nem utolsósorban arról, hogy hány utast is szállítanak majd egy-egy irányban.
wizz air crew center opening 1


Az eligazító helyiségben pedig így már a járaton szolgálatot teljesítő valamennyi Wizz-munkatárs kellemes körülmények között készülhet az útra. A járatokról visszatérő személyzetek pedig akár itt elfogyaszthatják a magukkal hozott ebédet vagy vacsorát, átöltözhetnek és megbeszélhetik az úton tapasztaltakat. Ehhez minden feltétel adott, hiszen a budapesti a Wizz Air legelegánsabb és legnagyobb bázisa mind közül. A légi személyzetek új bázisát ma avatták fel ünnepélyes keretek között a Wizz Air és a Budapest Airport vezetőinek jelenlétében.

„Bizonyos vagyok abban, hogy kollégáim hamar megszeretik az új bázist, hiszen a korábbinál lényegesen kényelmesebb és korszerűbb körülmények között készülhetnek fel a járatokra.” – hangoztatta Diederik Pen, a Wizz Air üzemeltetési igazgatója.

„Őszinte örömömre szolgál, hogy repülőtéri partnereink elégedettek az általunk átadott létesítményekkel és gyorsan belakják azokat.” – mondta René Droese, a Budapest Airport ingatlangazdálkodási igazgatója. Azt is elmondta: „Igyekeztünk a lehető legkényelmesebb munkakörülményeket biztosítani a Wizz Air légi személyzeteinek, tudjuk, hogy mennyire fontos ez az ő munkájukban.”

wizz air crew center opening 2

wizz air crew center opening 3