Címlap » Budapest Airport » Média » Hírek

2010-02-22 16:52:06

Fennakadások nélkül közlekedik a Germanwings-járatok többsége

A Germanwings légitársaság helyettesítő menetrendje zökkenőmentesen lépett életbe a hétfőn kezdődő, és valószínűleg 2010. február 25-ig tartó pilótasztrájk ideje alatt. A munkabeszüntetés alatt várhatóan a Germanwings járatainak kétharmada közlekedik.

A Germanwings korai és átfogó tájékoztatásának köszönhetően az utasok időben értesültek a sztrájk következményeiről. Többségük már az előző hét utolsó napjaiban, illetve hétvégén áttanulmányozta az interneten elérhető helyettesítő menetrendet, és ennek alapján módosította, vagy törölte foglalását. Az utasok gördülékeny kiszolgálása és tájékoztatása érdekében a Germanwings megemelte bázisrepülőterein a kiszolgáló személyzet létszámát. Az utasok nagy része megértést tanúsít a légitársaság jelenlegi helyzete iránt.

A Germanwings óvatos becslése szerint a helyettesítő menetrendben szereplő valamennyi, 120 járat közlekedik a sztrájk első napján. Az eredeti menetrendben a mai napon összesen 160 járat szállított volna utasokat.

Azon utasok számára, akik a sztrájk idejére megvásárolt repülőjegyüket módosítani szeretnék, a Germanwings egyszeri díjmentes átfoglalási lehetőséget kínál egy másik Germanwings-járatra. Ennek feltétele, hogy az eredeti járatra tervezett repülőjegy foglalása 2010. február 16-án 23:59 óráig megtörtént legyen, hogy az új utazási dátum 2010. március 25. előtti időszakra vonatkozzon, és hogy a járat indulási helye és célállomása változatlan maradjon. A helyettesítő menetrend a www.germanwings.com honlapon tekinthető meg.

Azon utasoknak, akik törölni kívánják a sztrájk időpontjára esedékes foglalásukat, a Germanwings visszatéríti a jegyárat.

A Germanwings call center Magyarországról az alábbi telefonszámon érhetőel: 06 91 110 110.