Címlap » Budapest Airport » Média » Hírek

2009-02-10 14:46:29

Gördülékeny a forgalom Ferihegyen

Gördülékeny és zökkenőmentes a forgalom szerda délután a ferihegyi repülőtéren.

A forgalomtól függően három, illetve négy utasbiztonsági csatornát üzemeltet a Budapest Airport. Gyakorlatilag nincsenek sorok, az utasok pár perc alatt beérnek a tranzit váróba.

Egészen minimális, átlagosan 5-10 perces késésekkel indulnak el a járatok. Az érkező forgalmat is teljesen zökkenőmentesen szolgálja ki a BA.

A nyolcadik napja tartó sztrájk miatt a mai napon egyetlen járatot sem kellett törölni. A BA a nap hátralevő részében sem számít törlésekre, a járatok várhatóan tudják tartani menetrendjüket. Immár elég két órával a járat indulása előtt kiérni Ferihegyre.

A reggeli műszakba érkező kollégák több mint 60 százaléka felvette a munkát. Többek között a műszaki irányító központ munkatársai is, akik így fejezik ki, hogy a BA ma hajnalban, minden dolgozóhoz eljuttatott megállapodás-tervezetének tartalmával egyetértenek.

Egyelőre még mindig a 2B terminálon keresztül bonyolódik a forgalom, ott történik az utasbiztonsági ellenőrzés is. Bizonyos, a schengen-i övezetbe közlekedő nem diszkont járatok jegykezelése a 2A terminálon zajlik. Az 1-es terminált még a múlt héten időlegesen bezárta a BA.

Az utasbiztonsági területen tegnap óta sikeresen dolgoznak együtt a görög és a magyar munkavállalók, tevékenységük ellen a mai helyszíni ellenőrzés után sem emelt kifogást az Országos Munkaügyi Felügyelőség. A görög repülőtéri szakemberek vegyes csoportokban, magyar kollégáik és a magyar hatóságok folyamatos felügyelete mellett folytatják a munkát.

A reggel 10 órakor kezdődött sztrájktárgyalások a délutáni órákban is folytatódnak. Az egyeztetések alapját a BA által tegnap átnyújtott megállapodás-tervezet képezi.

További információk:
Szollár Domokos
Kommunikációs vezető
Budapest Airportkommunikacio@bud.hu