Címlap » Budapest Airport » Média » Hírek

2011-03-29 17:47:17

ITB Berlin

Hatalmas forgatag, napi több tízezer látogató, a „legek” vására. Röviden így lehetne jellemezni az idei, sorrendben 45. berlini ITB idegenforgalmi kiállítást és vásárt, amely alighanem a földrész, de lehet, hogy a világ legnagyobb utazási bemutatója.

A számok már önmagukban is lenyűgözőek: 188 ország nem kevesebb, mint 11 163 kiállítója mutatja be kínálatát a négynapos vásáron, amelyre már az első két napon is elképesztő, mintegy 160 000 ember látogatott ki. A 26 pavilonban öszszesen 160.000 négyzetméteren országok, utazási irodák, légitársaságok, repülőterek, hajótársaságok, könyvkiadók és még ki tudja hányféle turisztikai szolgáltató kihelyezett képviselete keresi az utazók kegyeit.

Az idén a Budapest Airport a Magyar Turizmus Zrt. által bérelt többszáz négyzetméteres területen kapott standot. A pavilon „magyarlakta” részén idén az országunk fürdővizeinek bemutatásán van a hangsúly.

A területen folyamatos a nyüzsgés, ami egyrészt a borkóstolónak és a kürtőskalács-látványsütödének is köszönhető. A berlini kiállítás fontosságát jelzi, hogy Budapest Airport standját idén Hans-Jürgen Garbotz, a vállalat igazgatóságának tagja is meglátogatta. A szakmai napokon elsöprő volt a forgalom és az érdeklődés,szinte egymásnak adták a kilincset a különféle légitársaságok és utazási irodák, valamint különféle légiközlekedéssel kapcsolatos cégek képviselői.

A Budapest Airport kommunikációs és légiközlekedési marketing, valamint járatfejlesztési csapata idén a különféle légitársasági akciós jegykínálat mellett Ferihegy
új büszkeségét, a SkyCourtot is hirdette, amelynek ünnepélyes megnyitójáig már csak alig egy hét van hátra.