Címlap » Budapest Airport » Média » Hírek

2011-05-12 11:08:00

Jól teljesített a Budapest Airport az első negyedévben

A bíztató márciusi eredmények hatására a Budapest Airport utasforgalma 2011 első negyedévében csaknem 8 százalékkal haladta meg a tavalyi év azonos időszakában (januártól márciusig) regisztrált forgalmat.

Ez az Európai Uniós átlagot, illetve a közép-kelet-európai régió versenytárs repülőtereinek teljesítményét egyaránt jóval felülmúlta. A repülőtér a repülőgép-mozgásszámban is pozitív elmozdulást jelentett, ami kiváló teljesítmény az elmúlt hónapok csökkenését követően.

Nagyon elégedettek vagyunk az első negyedéves eredményekkel,” nyilatkozta Kam Jandu, légiközlekedési igazgató. „A legnagyobb, csaknem 20 százalékos növekedés a hagyományos légitársaságoknál volt tapasztalható; itt több nagy légitársaság is kiemelkedően teljesített. A diszkont légitársaságoknál 6 százalék feletti volt a bővülés, a légiáru forgalom pedig csaknem 5 százalékkal emelkedett. Áprilistól még jobb teljesítményre számítunk, hiszen 2011 nyarára a légitársaságok minden korábbinál több résidőt kötöttek le a repülőtéren. Ezt mutatják a Qatar Airways, az American Airlines és a jet2.com által a közelmúltban beindított, illetve az Air Baltic (Riga), az Air Italy Poland (Toronto) és a SkyWork Airlines (Bern) által indítani tervezett új járatok is.”

„A piac az előrejelzéseknél jóval gyorsabb ütemben növekszik,” mondta Patrick Bohl, légiközlekedési stratégia és fejlesztési vezető. „Alig várjuk, hogy ezeket az adatokat megosszuk a meglévő és lehetséges légitársasági partnerekkel a jövő heti Routes Europe konferencián.”

A Budapest Airport természetesen képviselteti magát a május 8-10. között az olaszországi Szardínia szigetén, Cagliariban megrendezésre kerülő 6. Routes Europe légiközlekedés-fejlesztési fórumon, ahol Patrick Bohl mellett Saly Sándor járatfejlesztési menedzser és Almási Eszter járatfejlesztési specialista vesz részt. Amellett, hogy a repülőterek és a légitársaságok közötti megbeszélések céljából létrehozott termekben több mint 120 légitársaság képviselőivel találkozhatnak, a csapat a repülőtér új, üzleti partnereknek szóló prospektusát is bemutatja, illetve – a lenyűgözően szép új terminálépület, a SkyCourt 2011. március 27-én történt megnyitása nyomán – a repülőtéren zajló fejlesztésekre és beruházásokra is felhívja a figyelmet. A Budapest Airport a háromnapos eseményen a WIFI szolgáltatás, illetve a résztvevőknek kiosztott táskák szponzorálását is vállalta.

Az esemény során lebonyolított több mint 3000 járatfejlesztéssel kapcsolatos megbeszélés révén a Routes Europe páratlan alkalmat biztosít a légitársaságok és a repülőterek számára, hogy közvetlen üzleti egyeztetéseket folytassanak a légiközlekedési üzletág legfontosabb döntéshozóival. A légiközlekedési szolgáltatások, illetve a rajtuk keresztül realizálható gazdasági előnyökért folytatott verseny sohasem volt olyan intenzív, mint napjainkban.