Címlap » Budapest Airport » Média » Hírek

2016-03-22 09:16:32

Jön: 4. Runway Run a budapesti repülőtéren!

Idén szeptember 3-án szombaton rendezi meg a Budapest Airport a kontinens egyedülálló és nagysikerű repülőtéri jótékonysági futóversenyét. A Runway Run 4.0 idén is mintegy 1000 futót fogad a Liszt Ferenc Repülőtér csak erre az alkalomra lezárt 1-es futópályáján. A budapesti repülőtér a verseny nevezési díjaiból idén is a magyar SUHANJ! és a brit Anthony Nolan alapítványt támogatja. A cél a tavalyi 25 ezer eurós gyűjtés túlszárnyalása.


Ismét futócipők százai (sőt, ezrei!) koptathatják a ferihegyi betont, ha csak néhány óra erejéig is 2016. szeptember 3-án, amikor a Budapest Airport immár negyedik alkalommal rendezi meg a Runway Run 4.0 névre keresztelt jótékonysági futóversenyét. Az egész Európában egyedülálló rendezvényen a légiközlekedés és a kereskedelem világából világ minden részéről érkező résztvevők, mintegy ezren állhatnak rajthoz, hogy 5 vagy 10 kilométert fussanak le valódi repülőtéri környezetben. A versenyen hagyományosan részt vesznek a Budapest Airport üzleti partnerei, a budapesti nagykövetségek és a külföldi kereskedelmi kamarák képviselői, valamint a repülőtéri hatóságok, így a rendőrség, a NAV, a tűzoltók, a TEK és a Légügyi Hivatal szakemberei is. Sőt, egy kis szerencsével néhány egyéni futó, vagy futóklub is meghívást kaphat az exkluzív futóversenyre a Budapest Airport Facebook oldalán induló játékkal.

A Runway Run fő támogatója idén is az európai repülőgépgyártó, az Airbus lesz. A verseny kedvezményezettje a tavalyi évhez hasonlóan Magyarországon a SUHANJ! Alapítvány, amely sérült és fogyatékkal élő gyermekek és családjuk sportolási lehetőségeit segíti. A nemzetközi jótékonysági eseményen befolyt nevezési díjakból egy másik szervezet is részesül, a brit Anthony Nolan Alapítvány, amely elsősorban a leukémiás betegeket támogatja csontvelődonorok felkutatásával.

A 2015-ös Runway Run 3 versenyen készült fotók itt tekinthetők meg: https://goo.gl/iBhIET