Címlap » Budapest Airport » Média » Hírek

2016-10-04 13:27:51

Jost Lammers, a BUD vezérigazgatója megkapta a Pro Turismo díjat

A magyar turizmust felügyelő Dr. Seszták Miklós nemzeti fejlesztési miniszter a magas presztízs-értékű Pro Turismo díjat adományozta Jost Lammers-nek, a Budapest Airport vezérigazgatójának. Mindez hivatalos, miniszteri elismerése a Budapest Airport elsőszámú vezetője folyamatos erőfeszítéseinek, amelyeket annak érdekében tesz, hogy új légitársaságok jöjjenek Budapestre és Magyarországra.


A Pro Turismo díjat Dr. Bienerth Gusztáv, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium turizmusért felelős kormánybiztosa adta át Jost Lammers-nek, a Budapest Airport vezérigazgatójának. A Budapest Airport utasforgalmának növekedési üteme az elmúlt négy év során jelentős mértékben meghaladta a közép-kelet-európai régió egyéb repülőtereinek növekedését. A budapesti utas-szám a 2012-es évi 8,5 millióról évi 10,3 millióra nőtt 2015-re, ami a Budapest Airport erőfeszítéseinek köszönhetően mintegy 21%-os bővülést jelent.

„Büszkén veszem át ezt a díjat a Budapest Airport összes munkatársa nevében, hiszen minden egyes repülőtéri dolgozó hozzájárult a remek eredményekhez, különösen a járatfejlesztési és marketing osztályunk dolgozói,” mondta Jost Lammers a díjátadón. Hozzátette, „Folytatjuk a munkát, hogy megfeleljünk az utasaink elvárásainak, és Közép-Kelet Európa legjobb repülőtere legyünk mind szolgáltatási színvonalunk, mind a fejlődés területén. Célunk továbbra is az, hogy egyre több utast csábítsunk ide a világ minden részéről, hogy megismerhessék Magyarország és Budapest szépségét.”

A Budapest Airport szakemberei az elmúlt hetekben is sokat utaztak szerte a világban, hogy tovább erősítsék a repülőtér kapcsolatait a légitársaságokkal és a turizmus szereplőivel, külön hangsúlyt helyezve az ázsiai desztinációkra. Ennek részeként Kam Jandu, a Budapest Airport kereskedelmi igazgatója részt vett a világ első számú repülőterévé fejlődő pekingi repülőtér, a Beijing Capital International Airport által szervezett nemzetközi konferencián. Kam Jandu egy sor kínai légyügyi tisztségviselővel, valamint Han Zhilianggal, a Beijing Capital International Airport elnök-vezérigazgatójával is találkozott, hogy tovább erősítse a testvér-repülőterek közötti együttműködést. Az Air China heti négy járatot üzemeltet Budapest és Peking között.

A Budapest Airport járatfejlesztési csapata a múlt héten részt vett a legnagyobb nemzetközi légiközlekedési útvonal-tervezési konferencián, a World Routes-on, amelyet ezúttal a kínai Chengduban tartottak. Az esemény fókuszában a 2017-es nyári menetrend és az azt követő új időszak járatainak tervezése állt. Intenzív megbeszéléseket folytattak a Dél-Koreát és Magyarországot összekötő járatok esetleges fejlesztéséről, beleértve bizonyos speciális turisztikai marketing erőfeszítéseket is annak érdekében, hogy Magyarországot és Budapestet hatékonyabban mutassák be a dél-koreai médiában. A Budapest Airport munkatársai ígéretes megbeszéléseket folytattak a nagyobb amerikai légitársaságokkal a Budapest – New York járat újraindításáról, hiszen Budapest a legnagyobb európai főváros, amelynek továbbra sincs közvetlen összeköttetése New Yorkkal. Chengduban napirenden volt az is, hogy az Air Canada Rouge által üzemeltetett idei Toronto-Budapest járat sikerének nyomán még jobb észak-amerikai csatlakozásokat lenne időszerű biztosítani Torontón keresztül, ami 2017-ben növekedő járatsűrűséget eredményezhet.

Ami az európai úti célok körének bővítését illeti, a Wizz Air további budapesti fejlesztéseket jelentett be; évente egy új repülőgéppel tervezi kiegészíteni itteni flottáját, miközben az easyJet idén elindította lyoni járatát, valamint repül Amszterdamba (az idei téli menetrendi időszakban hetente háromszor) és Velencébe is (hetente kétszer).