Címlap » Budapest Airport » Média » Hírek

2014-12-30 10:42:53

Márciustól új járatot indít Budapest és Stockholm között az SAS

A Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér máris a jövő nyárra készül, ahogy egymást érik a 2015-ös nyári menetrendre vonatkozó járatfejlesztési bejelentések. A legújabb fejlemény, hogy a skandináv SAS légitársaság 2015. március 29-től hetente négy alkalommal, különböző típusú 737-es gépekkel közlekedő járatot indít a Stockholm Arlanda Nemzetközi Repülőtérre.SAS 737


„Nagyon örülünk az újabb stockholmi járatnak. Az a tény, hogy az SAS is repülni fog ezen az útvonalon azt mutatja, hogy az üzleti és a szabadidős utasok részéről egyaránt jelentős az igény a további járatok iránt a magyar és a svéd főváros között” – mondta Kam Jandu, a Budapest Airport kereskedelmi igazgatója.

Az SAS versenytársa a Norwegian lesz a Budapest – Stockholm Arlanda útvonalon, ahol az új járat több mint heti 500 ülőhelyet teremt, melynek révén a dán-norvég-svéd nemzeti légitársaság a menetrend szerinti járatok üléskapacitása alapján 33%-os részesedésre tesz szert a Budapestről Svédország legnagyobb repülőterére irányuló útvonalon, és 15%-osra a magyar fővárosból Svédországba irányuló útvonalakon. Összességében Svédország a Budapestről elérhető 11. legnagyobb piac országos szinten, melyet a légitársaságok heti 22 db, összesen 3836 ülést biztosító menetrend szerinti járattal fognak kiszolgálni (forrás: Innovata menetrendi adatok, 2015. április 5-el kezdődő hét).

„Az SAS több célállomást és több járatot üzemeltet, mint bármelyik másik skandináv légitársaság” – kommentálta a bejelentést Eivind Roald, az SAS alelnöke. „Tudjuk, hogy a törzsutasok előszeretettel választják az SAS-t, a mindennapok és a nyaralásaik során egyaránt. Ezért próbálunk folyamatosan új, vonzó útvonalakat és célállomásokat ajánlani, jövőre például Magyarországot, Törökországot és Ausztriát” – tette hozzá.