Címlap » Budapest Airport » Média » Hírek

2014-10-09 17:23:51

Megnyílt „A Terasz” – pazar repülőtéri kilátással

Megnyílt a Budapest Airport legújabb látványossága a 2. Terminálon. A mai naptól – amíg az időjárás engedi – szabadtéri teraszról lehet gyönyörködni a repülőtér nyüzsgő életében egy-egy pohár bor vagy sör, egy koktél vagy éppen egy kávé mellett „A Terasz" kényelmes székeiből.

A Terasz Café a 2A Terminál tetején, közvetlenül a látogatói terasz és a SkyCourt között nyílt meg – közvetlen kilátással a repülőtéri légiforgalmi irányító toronyra és a 2. Terminál előtti forgalmi előtérre, ahol az érkező repülőgépek parkolnak.

the terrace


Mivel a terasz részben nyitott, ezért azt (a tűzvédelmi szabályok betartása mellett) a dohányosok is igénybe vehetik. Ameddig az időjárás engedi, márpedig a következő napokra is bőven 20° C feletti hőmérséklet ígérkezik, addig a bár várja az utazókat minden nap reggeltől késő estig. Maga a terasz azonban télen is nyitva lesz, a bár azonban novembertől februárig zárva marad. A Terasz bárt a Budapest Airport régi vendéglátóipari partnere, az SSP Hungary üzemelteti.

A Budapest Airport ezzel egy régi utazói elvárásnak tesz eleget, nevezetesen, hogy a beszállás előtt akár a szabad ég alatt, egy kényelmes teraszról kinézve, egy pohár bor vagy sör mellett is nyomon lehessen követni a repülőtér életét, a fel- és leszálló gépek látványát. A Budapest Airport összesen 71,6 millió forintot (kb. 234.000 eurót) költött az új látványosság kialakítására.

„Utasaink régi kívánságát teljesítettük A Terasz bár megnyitásával, hiszen a 2 Terminálon nagyon sokan hiányolták, hogy jó időjárás esetén nem tudnak a gépük indulása előtt kimenni a teraszra.” hangsúlyozta Patrick Bohl a Budapest Airport kereskedelmi és reklámozási vezetője. Hozzátette: „A Terasz bárban nemcsak italok, koktélok és kávé, hanem egyéb kényelmi szolgáltatások és a dohányosoknak kialakított sarok is várja az utasokat. Gondoltunk a mozgáskorlátozottakra is, akiket egy speciális lifttel tudunk eljuttatni a SkyCourt terminálból a teraszon lévő kávézóba.”
the terrace


the terrace


the terrace