Címlap » Budapest Airport » Média » Hírek

2010-02-19 08:47:20

Reiner Schränkler a Budapest Airport új elnöke

Reiner Schränklert választották meg a Budapest Airport Igazgatóságának elnökévé a Ferihegyi repülőteret üzemeltető vállalat legfőbb döntéshozatali testületének tegnapi ülésén. Reiner Schränkler Dr. Reinhard Kalendától, a cég előző elnökétől vette át a posztot, aki még 2009. december 31-távozott a HOCHTIEF AirPort-tól.

A 46 éves Reiner Schränkler vállalati vezetést és közigazgatást tanult. 1990 és 2005 között a befektetési bankszektorban dolgozott, 1993 óta Londonban. 1997 és 2005 között a Citigroupnál állt alkalmazásban, főként építőipari, gépipari, infrastrukturális, szállítási és a média beruházások területén.

Reiner Schränkler 2005-ben csatlakozott a HOCHTIEF-hez. Igazgatósági tagként ő felelős a HOCHTIEF Concessions AG vállalat repülőtéri üzletágáért. Emellett a HOCHTIEF AirPort Capital GmbH & KGaA (HTAC) befektetői társulás vezérigazgatója, valamint a düsseldorfi és a hamburgi repülőtér felügyelőbizottsági tagja (Mindkét repülőtér a HOCHTIEF AirPort csoport része). 2010. február 15-től pedig a Budapest Airport Zrt. elnöke.
Megválasztása után nem sokkal Reiner Schränkler hangsúlyozta: „Nagy megtiszteltetés és egyben nagy kihívás a számomra, hogy egy ilyen fontos vállalat elnöki pozícióját betölthetem. A Budapest Airport tavaly a világ légiközlekedését sújtó nehézségek ellenére is tovább javította hatékonyságát és nagyszerűen kihasználta a adottságaiban rejlő fejlődési lehetőségeket. Biztos vagyok abban, hogy a Budapest Airport Magyarország legfontosabb nemzetközi repülőtereként hozzájárul a magyar gazdaság fejlődéséhez és változatlanul a hazai idegenforgalmi piac jelentős szereplője marad .”

A Budapest Airport Igazgatóságának ülésén két további tagot választottak a testületbe dr. Kákosy Csaba korábbi közlekedési miniszter és Konrad Kreuzer, az E.ON Magyarország elnöke személyében.