Címlap » Budapest Airport » Média » Hírek

2015-12-09 13:42:35

Tovább javul a biztonság a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren

Az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) a Budapest Airporttal közös együttműködés keretében a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren szolgálatba állított – egyelőre próba jelleggel – egy Katasztrófavédelmi Mobil Labor (KML) egységet, amelyet a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság működtet.

Az egység a veszélyes, illetve ismeretlen anyagok szabadba jutásával járó események, a biológiai vagy radiológiai veszélyhelyzetek, balesetek kapcsán képes az anyagok azonosításával, felderítésével és mentesítésével kapcsolatban magas szintű beavatkozási és szakértői tevékenységet végezni.

A Land Rover Defender típusú KML autó korszerű vegyi felderítő, sugárzásmérő, meteorológiai, biológiai felderítő, mentesítő eszközökkel rendelkezik. A jármű és az arra beosztott állomány képes hatékony felderítésre és beavatkozásra az Repülőtéri Hivatásos Tűzoltóparancsnokság egységeivel közösen.

A világ nagy repülőterei mind rendelkeznek hasonló ún. HAZMAT egységekkel, amely decembertől már a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren is rendelkezésre áll, jelentősen emelve a repülőtér biztonsági szintjét.

A Budapest Airport örömmel fogadta a Katasztrófavédelem fejlesztését, ami elősegíti a gyors és hatékony beavatkozást az utas- vagy áruforgalom kezelése során bekövetkező nem várt események esetén.