Címlap » Budapest Airport » Média » Hírek

2015-10-22 16:32:44

Újra felcsendültek a repülőtéri dallamok

Liszt Ferenc 204. születésnapján délelőtt ismételten profi zenészek szólaltatták meg a róla elnevezett budapesti repülőtér „Play me” zongoráját.

A világhírű magyar zeneszerzőre emlékezve a Budapest Airport felkérésére a XVIII. kerületi Dohnányi Ernő Zeneiskola oktatói látogattak el a 2-es terminálra, ahol az ott elhelyezett zongora, valamint egy saját trombita segítségével adtak elő egy rövid műsort az utazóközönség részére. Az esemény alkalmával az intézményt Bán Réka intézményvezetőn és helyettesén kívül Nagy Csaba, Orgován-Tóth Fruzsina, zongoraművészek valamint Mayer Áron Benedek ifjú trombitaművész képviselték, a rövid műsor keretében pedig Georg Philipp Telemann F-Dúr szonátája és más könnyedebb művek mellett természetesen Liszt-dallamok csendültek fel.

A „Play me” elnevezésű kezdeményezést idén nyáron indította útjára a Rotary Clubbal közösen a Budapest Airport. Az ötlet lényege, hogy egy utasforgalmi területre kiállított zongorán játszhat bárki, aki éppen arra jár. A zongora ennek megfelelően a nap 24 órájában rendelkezésre áll az utasok számára a B12-es beszállókapu szomszédságában és minden vállalkozó szellemű utast vár, aki a járat indulása előtt eljátszana egy-két darabot a saját repertoárjából. Az akció célja pusztán a szórakoztatás és egy lehetőség, amivel az utasok kellemesebben tölthetik el az időt, amíg a repülőjáratra várakoznak.

Az előadást követően a Budapest Airport nevében Szarvas Gábor közösségi kapcsolatokért felelős igazgató köszöntötte a művészeket. „A Rotary Clubbal közös kezdeményezésünk nagy sikert aratott, hiszen az első hónapok visszajelzései és tapasztalatai alapján úgy látszik, hogy utasaink körében kedvező fogadtatásra talált a repülőtéri zongora ötlete.”- mondta, majd hozzátette: „A jószomszédi kapcsolatokért felelős vállalatként külön öröm számunkra, hogy Liszt születésnapján a repülőtérnek otthont adó kerület neves zeneoktatási intézményének tanárait és művészeit láthattuk vendégül és az ő segítségükkel szerezhettünk felejthetetlen pillanatokat az utazóközönség számára.”