Címlap » Budapest Airport » Média » Hírek

2013-03-05 14:26:16

Vida-borok a SkyCourtban és a Heinemann Duty Free-ben

Különleges tavaszi bor-promócióba kezdett a Budapest Airport, a Heinemann Duty Free és a szekszárdi Vida Családi Borbirtok. A húsvét előtti utazási szezonban borkóstolással egybekötött Vida-borokat kínálnak a Budapest Airport SkyCourtjában illetve a Heinemann Duty Free 2A Terminál tranzit területén az utazóknak.

A Budapest Airport, a Heinemann Duty Free és a szekszárdi Vida Családi Borbirtok közös akciójának bevallott célja, hogy a tavaszi utazási szezonban tősgyökeres magyar terméket, ez esetben kétfajta szekszárdi bort kínáljon az utasoknak. Az effajta hármas együttműködés már a korábbi hungaricum-promóciók esetében is sikeresnek bizonyult, most pedig az egyre népszerűbb szekszárdi borvidék egy kiemelkedő pincészetének, a Vida Családi Borbirtok két borának biztosít fórumot a repülőtér. Az akció idején a 2011-es évjáratú Vida Merlot palackját 5.90 Eurórért, a 2011-es Vida Öregtőkék Kadarkáját pedig 8.50 Euróért kínálják. Az akción kívül természetesen más, prémium kategóriás Vida-borok is megtalálhatók a Heinemann Duty Free polcain, ezek természetesen már a 20-30 Eurós palackonkénti árkategóriába tartoznak.

A szekszárdi borvidék méltán kerül a borkedvelők figyelmének a középpontjába. Az utóbbi években olyan minőségű borok kerültek ki a szekszárdi dombok pincészeteiből, amelyek joggal veszik fel a versenyt az eddig egyeduralkodó Villány termékeivel. Ebben az egészséges versenyben jelentett mérföldkövet, amikor a szekszárdi Vida Családi Borbirtok 2011-ben elnyerte „ Az Év Bortermelője” díjat, a legrangosabb hazai szakmai kitüntetést.

„Büszkék vagyunk arra, hogy a Budapest Airport ismét egy hagyományos magyar terméket, ezúttal a szekszárdi vörösbort kínálhatja az utazóknak a SkyCoirtban.” – jelentette ki Alan Bork, a Budapest Airport kereskedelmi igazgatója. Hozzátette: „Korábbi, hasonló akcióink nagyon népszerűnek bizonyultak az utasok körében, és kereskedelmi téren is beváltották a hozzáfűzött reményeinket. A Budapest Airport a jövőben is folytatja a helyi termékekkel, a hungaricumokkal összefüggő eseményeket, promóciókat és bemutatókat, amivel az utasaink számára még nagyobb élményt tudunk nyújtani a SkyCourt Terminálon.”„A tavalyi hármas promóció sikerén felbuzdulva indítottuk el a mostani újabb hungaricum-akciónkat.” Hangsúlyozta Fritz Janach, a Heinemann Duty Free magyarországi ügyvezető igazgatója. Elmondta: „Akár jelképesnek is tekinthetjük a kétféle Vida-bort, amit a mostani akcióban kínálunk. A szekszárdi merlot, mint fajta igazi „nemzetközi játékos”, míg a kadarka 100 %-ig hagyományos magyar fajta. Ez utóbbit évszázadok óta termesztik Szekszárd környékén, tősgyökeres magyar bor. Azt kívánom, hogy a kadarka újjászületése ugyanolyan sikeres legyen, mint hazámban, Ausztriában a Grüner Veltliner vagy zöld veltelini diadala az elmúlt években.”

“Nagy örömmel vágtunk bele ebbe a közös projektbe a Heinemann Duty Free-vel és a Budapest Airporttal közösen. Egyfelől ez egy újabb bemutatkozási lehetőség a boraink és a Vida Borbirtok számára a külföldi és a magyar utazók körében, másrészt egy kiváló lehetőség arra, hogy az elutazók a kóstolás után egy kellemes íz emlékével szálljanak repülőre Budapesten.” – hangsúlyozta if. Vida Péter. A Vida Családi Borbirtok nevében hozzátette: “A 2011-ben kivívott “Az Év Bortermelője” cím egyben arra kötelez bennünket, hogy tovább fejlesszük a szekszárdi borrégió csodálatos örökségét. Reméljük, hogy az életörömöt megtestesítő Vida-borok számos idei húsvéti asztalon is hozzájárulhatnak a családi ünnep fényéhez!”