Tulajdonosok

Címkék: Budapest Airport

A Budapest Airport ZRt. tulajdonosai:


tulajdonosi ábra

Részvényesek:

AVIALLIANCE
Az AviAlliance (korábban HOCHTIEF AirPort) a világ egyik vezető magántulajdonú befektetője és vezetője. A vállalat vonzó és kiegyensúlyozott portfólióját repülőtéri részesedések alkotják Athénban, Budapesten, Düsseldorfban, Hamburgban és Tiranában. Ezeken a repülőtereken együttesen kb. 58 millió utas fordul meg évente.
Az AviAlliance a repülőtereket hatékony, szolgáltatásközpontú, utasbarát vállalkozásokká kívánja fejleszteni. Ez magában foglalja az üzleti- és üzemeltetési feladatok folyamatos optimalizálását, a bennük rejlő lehetőségek legjobb hasznosítását. Az AviAlliance elkötelezett a repülőterek lehetőségeihez igazított előrelátó tervezés mellett a hosszú távú fejlődés érdekében.
Honlap: www.avialliance.com

Caisse de dépôt et placement du Québec
A Caisse de depot et placement du Québec egy elsősorban állami és magán nyugdíj-, valamint biztosítási alapokat kezelő pénzintézet. Partnerei a legkülönbözőbb ágazatokból kerülnek ki; befektetései a főbb pénzügyi piacoktól a magántőkén át az ingatlanpiacig terjednek. Különböző iparágakban tevékenykedő, dinamikus vállalatokkal társul, pénzügyi termékek széles skáláját – elsősorban törzstőke befektetéseket és hiteleket – kínálva. Magántőke csoportja elsősorban olyan vállalatokra összpontosít, amelyek előre látható folyó bevételt kínálnak a cég infrastruktúra portfoliójához.
Honlap: www.lacaisse.com

GIC Special Investments
Az 1982-ben alapított GIC Special Investments Pte Ltd. (Szingapúr) az állami tulajdonú Government of Singapore Investment Corporation magántőke- és infrastruktúra-befektető vállalata.
A GIC Special Investments jól értesült és tapasztalt befektető a közlekedési iparágban, és azon belül a repülőtér-üzemeltetésben.
Honlap: www.gic.com.sg

KfW IPEX-Bank
A KfW IPEX-Bank a KfW 100%-os tulajdonában lévő leányvállalata, amely projekt- és vállalatfinanszírozással, illetve kereskedelmi- és exportfinanszírozással foglalkozik, Németországban és azon kívül egyaránt. Globális szinten ez a vállalat bonyolítja a KfW bankcsoport összes, üzleti feltételek mellett lebonyolított piaci tevékenységét.

Célja a német, illetve az európai gazdaságok támogatása egyénileg személyre szabott pénzügyi megoldásokkal. Több mint ötven éves tapasztalatával és 63,7 milliárd eurós portfoliójával (2008. december 31-i állás szerint) a KfW IPEX-Bank a vezető piaci résztvevők egyike. 2008-ban a társaság összesen 17,6 milliárd euró értékben vállalt új kötelezettségeket.

A KfW IPEX-Bank termékei a nemzetközi piacokon tevékenykedő közép- és nagyvállalatok egyéni igényeihez vannak igazítva, olyan területeken, mint például a gazdasági szempontból meghatározó iparágak és a gyáripar, a kereskedelem, az egészségügy, az energiaipar, a megújuló energia és a vízipar, a távközlés, a média, a légiközlekedés, a vízi, vasúti és közúti szállítás, kikötők és repülőterek, ingatlan- és építőipari beruházások (PPP konstrukcióban), a pénzügyi intézetek, a kereskedelmi- és árufinanszírozás, az adósságfinanszírozás és a tőkeberuházások.
Honlap: www.kfw-ipex-bank.de