Címlap » Cool Cities Winter 2017

5 ok, amiért ősszel és télen is érdemes megnézni Hamburgot

Aki Németországba készül, legtöbbször Berlint vagy Münchent veszi célba, esetleg megnézi magának a Fekete-erdőt, pedig számtalan más részét is érdemes útba ejteni. Például Hamburgot, ahol – a hamburger-szóviccet magunk mögött hagyva – egy igazán gazdag történelmű, vadregényes kikötővárossal találjuk szembe magunkat. Ősszel és télen is ideális úti cél: mutatjuk, miért!


A világ kapuja: ilyen kikötőt még nem láttál
Az Elba torkolatánál található, körülbelül 1,8 millió lakosú Hamburg Németország második legnagyobb városa és az egyik legforgalmasabb kikötőváros, ezért a világ kapujaként is szokták emlegetni. Ha szeretnéd élvezni a friss tengeri levegőt, és szívesen megnéznéd magadnak a lenyűgöző ipari kikötőt, ahova évente közel 13 000 tengerjáró hajó fut be a világ minden tájáról, semmiképp se hagyd ki! Ha valami igazán lélegzetelállító élményt keresel, nevezz be egy hajókirándulásra is!

A varázslatos halpiac
Megvan az érzés, amikor hajnalban, egy átbulizott éjszaka után csak egy forró kávéra és valami laktató finomságra vágysz? A hamburgi Fischmarkton, azaz halpiacon mindezt megkaphatod vasárnap reggel 5 (télen 7) és fél 10 között, nyakon öntve a semmivel sem összehasonlítható piaci hangulattal. A tengerből frissen érkező halak közül magad választhatod ki a szendvicsedhez valót, amelyet a felszálló ködben gyönyörködve majszolhatsz el. Sőt, ha arra vágysz, akár egy fejedelmi villásreggelit is elfogyaszthatsz a történelmi halpiaccsarnokban!

A raktárváros
A Speicherstadt, magyarul raktárváros a szabadkikötőben található, és a világ legnagyobb összefüggő raktárkomplexumaként igazi ínyencség a felfedező kedvűek számára. A XIX. században épített épületek az ötvenes évekig töltötték be eredeti funkciójukat – ma, a világörökség részeként igazi kuriózumnak számítanak. Az itt található Hamburg Dungeon Múzeum ráadásul a város történelmének legsötétebb történeteibe is betekintést nyújt.

A Reeperbahn és a Beatles szelleme
Az Elba jobb partján húzódó Reeperbahn a világ egyik leghírhedtebb utcája, ugyanis a város kötéliparának központjaként a matrózok forgalmas találkozóhelye volt. Nem véletlen, hogy ez lett Hamburg vöröslámpás negyede is, és azóta mit sem vesztett buja hangulatából. A városnak ez a része emellett zenetörténeti szempontból is fontos, hiszen 1960-ban a Beatles itt lépett fel először ezen a néven. Itt találod az egykori Top Ten Clubot, ahol a zenekar 92 egymást követő este játszott: a hely ma már Moondoo néven működik, emellett saját teret is kapott a zenekar Beatles Platz néven.

Művészet és kultúra a Kunsthallétól a Miniatur Wunderlandig
Azok sem maradnak ki az izgalmakból, akik a művészetek és a kultúra iránt érdeklődnek: a hamburgi Kunsthalle a középkortól a kortársig kínál izgalmas kikapcsolódást. Ha vonz a kortárs és a fotóművészet, ne hagyd ki a Deichtorhallent sem! A hajózás szerelmeseinek mindenképp ajánljuk a Maritime Museumot, családostul pedig vétek lenne elszalasztani a Miniatur Wunderlandot, amely valóban egy miniatűr csodaország a világ legnagyobb modellvasútjával, komplett városok makettjeivel és egy működő minirepülőtérrel.

Kedvet kaptál? Mire vársz? :)
Nézd meg itt Budapestről induló járatainkat!
Eurowings logo

Őszi-téli programajánló
Időpont Helyszín Leírás
2017. október 15. Stockmeyerstraße 41 Hamburg Zeigt Kunst Összművészeti fesztivál, amelyben több, mint 100 hamburgi művész mutatja be tehetségét művészeti ágtól függetlenül az érdeklődőknek.
2017. október 21. Mehr! Theater am Großmarkt Michael Jackson - The Symphony Experience
2017. május 31. - november 5. Museum für Kunst und Gewerbe Keith Haring. Posters A színes és szokatlan megoldásokat alkalmazó Keith Haring művészete már kortársait is megdöbbentette. 100 poszterét mutatja be a novemberig megtekinthető kiállítás.
2017. június 7. - 2017. november 5. Museum für Hamburgische Geschichte Alt Hamburg A kiállítás rajzokon és akvarelleken keresztül mutatja be Hamburg látképének változását az utóbbi 170 évben.
2017. november 17. Barnerstraße Ír Népzenei Fesztivál
2017. június 9. - 2018. február 4. Archäologisches Museum Hamburg Duckomenta A berlini interDruck nevű művészcsoport különleges kiállítása, amely 200 világhírű festményt és szobrot mutat be különleges látásmóddal, a kacsa motívumot megjelenítve az alkotásokban.


Közlekedés:
Az S1 S-Bahn metróvonalon az utasok a Hamburgi Hauptbahnhof (központi vasútállomás) felől közelíthetik meg közvetlenül a repteret, az út összesen 25 percet vesz igénybe, a járatok 10 percenként indulnak. Leszálláskor a "Hamburg Airport (Flughafen)" megállót kell választani.
https://goo.gl/yAj8ss


Tömegközlekedés és belépők:
Hamburg Card
A kártya ingyenes tömegközlekedési lehetőséget biztosít, illetve ingyenes és kedvezményes belépésre jogosít Hamburg múzeumjaiba, nevezetességeinek megtekintésére.
https://goo.gl/jjx1ip