Címlap » Partnerek » cargo

Cargo

A repülőtereken nemcsak utasok fordulnak meg, hanem jelentős mennyiségű áru is. Budapest a nemzetközi árufuvarozás területén is centrumnak számít, és a repteret üzemeltető Budapest Airport ZRt. számára az árufuvarozók kiszolgálása legalább olyan fontos gazdasági tevékenység, mint az utasoké.

Kossuth József
Cargo Manager
Tel: +36 1 296 6264
Küldjön e-mailt

Szállítmányozási kérésekkel az alábbi listában felsorolt cégek foglalkoznak, kérjük amennyiben Önnek, vagy cégének nagyobb méretű tárgyak elszállítási lehetőségéről volna szüksége információra, úgy velük vegye fel a kapcsolatot!

Celebi Ground Handling
Cargo Handling, Aircraft Handling, Passenger Handling
Tel.: +36 1 2965912
E-mail: infohungary@celebi.hu
...................................................................................................................
Farnair Handling
Cargo Handling, Aircraft Handling
Tel.: +36 29 554 950
E-mail: bud.ops@farnair.hu
...................................................................................................................
Malév Ground Handling
Cargo Handling, Aircraft Handling, Passenger Handling
Phone: +36 70 669 76 12
E-mail: gh@magh.hu


Két orosz Jumbo költöztette Kazanyba a Red Bull csapatát

Nem kevesebb, mint két darab, egyenként 120 tonna hasznos terhelésű Boeing B747-400F típusú teherszállító gépre volt szükség ahhoz, hogy Budapestről az oroszországi Kazany városába telepítse a Red Bull Air Race versenygépeit és a felszerelés egy részét. A különleges cargo szállítását az orosz AirBridge Cargo légitársaság gépei oldották meg. Tovább »

BUDAPEST AIRPORT SETS CARGO RECORDS AND PREPARES TO OPEN NEW EXPRESS FACILITIES

Budapest Airport handled a record 30,060 tonnes of cargo in the first quarter of 2017, up 32.3 per cent on the same period last year, including 20,455 tonnes of air cargo, up 20.8 per cent on Q1 2016. Tovább »

Még bébi víziló is járt a repülőtéren az év végi cargo-dömpingben

Budapest, 2017. január 5. Kimagaslóan sikeres évet zárt a Budapest Airport a légiáru-szállítás terén; a cargo forgalom 2016-ban meghaladta a 112.000 tonnát, ami csaknem 23%-os növekedést jelent az előző évhez képest. Az árukezelésben az év végén sem volt leállás; a repülőgép-sugárhajtóművektől kezdve még olyan különleges „árucikkek” is előfordultak, mint egy a Nyíregyházi Állatkertből származó nőstény bébi víziló, ami Budapesten és Dubajon keresztül utazott Indonézia fővárosába, Jakartába, az Emirates Boeing B777-200 típusú gépének rakterében. Tovább »

Budapest Airport: túlszárnyalta a 100 000 tonnát a cargo!

Elképesztő mennyiségű teheráru utazik közvetlenül a fejünk felett: november utolsó napjaiban már meghaladta a 100 ezer tonnát az idei légi teher áru forgalom (szaknyelven cargo) a Liszt Ferenc repülőtéren. Az eredmények jól tükrözik a hazai cégek kiváló teljesítményét, hiszen az importnál már több export árumennyiséget szállítanak repülőgépekkel. Tovább »

Megérkezett a Qatar Airways Cargo Budapestre

Rendszeres teherszállító járatot indított a dohai székhelyű Qatar Airways Cargo Budapestre, ami heti két alkalommal köti össze a kelet-közép európai régiót és Katar fővárosát. Az első járat ma délután 16:00 órakor szállt le Budapesten, mostantól pedig minden csütörtökön és vasárnap közlekedik. Tovább »