Címlap » Partnerek » cargo

Cargo-járat érkezik Isztambulból

Újabb cargo járattal gazdagodik július közepétől a Budapest Airport.

Újabb cargo járattal gazdagodik július közepétől a Budapest Airport. A Turkish Airlines úgy döntött, hogy a személyszállítás mellett teherszállító repülőgépet is üzemeltet Budapestre. Az egyelőre heti egy cargo járatot a légitársaság Airbus A 310-300, vagy A 330-200 típusú teherszállító gépeivel teljesítik. Az első járat július 16-án, szombat hajnalban landol, ahogyan ez után is minden héten szombaton érkeznek a kora reggeli órákban. A Turkish Airlines cargo gépei alkalmanként nem sok időt töltenek majd nálunk, két órás fordulóidővel indulnak vissza Törökországba.

Még bébi víziló is járt a repülőtéren az év végi cargo-dömpingben

Budapest, 2017. január 5. Kimagaslóan sikeres évet zárt a Budapest Airport a légiáru-szállítás terén; a cargo forgalom 2016-ban meghaladta a 112.000 tonnát, ami csaknem 23%-os növekedést jelent az előző évhez képest. Az árukezelésben az év végén sem volt leállás; a repülőgép-sugárhajtóművektől kezdve még olyan különleges „árucikkek” is előfordultak, mint egy a Nyíregyházi Állatkertből származó nőstény bébi víziló, ami Budapesten és Dubajon keresztül utazott Indonézia fővárosába, Jakartába, az Emirates Boeing B777-200 típusú gépének rakterében. Tovább »

Budapest Airport: túlszárnyalta a 100 000 tonnát a cargo!

Elképesztő mennyiségű teheráru utazik közvetlenül a fejünk felett: november utolsó napjaiban már meghaladta a 100 ezer tonnát az idei légi teher áru forgalom (szaknyelven cargo) a Liszt Ferenc repülőtéren. Az eredmények jól tükrözik a hazai cégek kiváló teljesítményét, hiszen az importnál már több export árumennyiséget szállítanak repülőgépekkel. Tovább »

Megérkezett a Qatar Airways Cargo Budapestre

Rendszeres teherszállító járatot indított a dohai székhelyű Qatar Airways Cargo Budapestre, ami heti két alkalommal köti össze a kelet-közép európai régiót és Katar fővárosát. Az első járat ma délután 16:00 órakor szállt le Budapesten, mostantól pedig minden csütörtökön és vasárnap közlekedik. Tovább »