Címlap » Partnerek » Parkolás

Új forgalomszervezési koncepció

A Budapest Airport Zrt. 2013. december 10-től bevezetette új forgalomszervezési koncepcióját. A kezdeti díjmentes türelmi időszak csak az egy napon belüli első két behajtás esetében biztosítható a parkolóinkba behajtó járművek számára, a harmadik behajtás (bármely parkolónkba) már díjköteles. (A repülőtéri parkolókba naponta több mint 2 alkalommal behajtó felhasználók üzleti felhasználóknak minősülnek, így a harmadik behajtástól kezdődően díjfizetési kötelezettség terheli őket.) A vonatkozó díjak megegyeznek a Parkolás aloldalunkon közzétett díjakkal.


Kivételt képeznek a BKK Zrt.-nél regisztrált, jogszerűen üzemelő, a Repülőtér Rendjét valamint a Ki- és Beszállópontok használatára vonatkozó szabályokat betartó taxik, akikre továbbra is naponta korlátlan alkalommal vonatkozik a díjmentes kezdeti türelmi időszak a Prémium Parkolóban, az alábbi feltételek mellett:

1. A taxi gépkocsivezetők betartják a Budapest Airport Zrt. honlapján közzétett Repülőtér Rendje elnevezésű dokumentum rendelkezéseit, illetve a Repülőtéren a közlekedésre és a parkolásra vonatkozó szabályokat.
2. A Ki- és Beszállópontok kizárólag a Repülőtérre utassal érkező Egyéb Taxiszolgáltató Vállalkozók részére biztosított utas-kiszállási és a rendelésre érkező Egyéb Taxiszolgáltató Vállalkozók részére biztosított utas-felvételi pontok.
3. Az előrendelt utasoknak a gépjárműbe történő beszállása, illetve onnan történő kiszállása során a jármű közvetlen közelében nyújtott segítségtől eltekintve a sofőrök a Ki- és Beszállópontokon gépjárműveiket nem hagyhatják el.
4. A taxik a más gépjárművek (pl. busz, bérelt autók, stb.) részére fenntartott parkolóhelyeket nem használhatják, illetve bármilyen, a Repülőtéren található parkolóhelyet kizárólag az arra vonatkozó szabályoknak és feltételeknek megfelelően használhatnak.
5. A taxi gépkocsivezetők, illetve az általuk megbízott vagy a nevükben eljáró személyek az előrendelést leadott utasok felvételén, illetve a Repülőtérre fuvarozott utasaik kiszállításán kívül semmilyen egyéb kereskedelmi tevékenységet nem folytathatnak a Repülőtér területén. Az egyértelműség kedvéért, a sofőrök, illetve az általuk megbízott vagy a nevükben eljáró személyek a Repülőtér területén semmilyen üzletszerzési tevékenységet nem folytathatnak.
6. A Repülőtéren található parkolókba (bármelyik sorompóval lezárt parkolóba) történő két egymást követő behajtás között legalább 1/2 (fél) óra időtartamnak kell eltelnie.
7. A taxi gépkocsivezetők minden, a repülőtéri utak rendeltetésszerű és szabályos használata érdekében szükséges, jogos üzleti érdekeiket, illetve üzleti titkaikat nem sértő adatot és információt a BKK Zrt., valamint a Budapest Airport Zrt. rendelkezésére bocsátanak.

A fenti 1-7. pontokban felsorolt bármely kötelezettségvállalást megszegő gépjárműveket a Budapest Airport Zrt. végérvényesen törli a BKK Zrt. felé jelentett, az új forgalomszervezési koncepció alól kivételt képző gépjárművek listájáról.

A BKK Zrt. minden hónap 5. napjáig egy alkalommal megküldi a Budapest Airport részére a nála, a megelőző hónapban regisztrált, jogszerűen üzemelő taxik legfrissebb listáját. A Budapest Airport Zrt. minden hónap 14. napjáig egy alkalommal frissíti a Repülőtér parkoló rendszerének adatbázisát a BKK Zrt.-től kapott adatok alapján. Azon forgalmi rendszámok, amelyek végérvényesen törlésre kerültek az új forgalomszervezési koncepció alól, nem kerülnek vissza a kivételt képző gépjárművek listájára.