Címlap » Utazás » Indulás előtt » Speciális igények

A segítség nyújtás igénybevételéhez szükséges igénylőlap

A fogyatékkal élő, illetve csökkent mozgásképességű (PRM) utasoknak nyújtott szolgáltatás rendelkezésre áll, függetlenül attól, hogy melyik légitársasággal utaznak.

A fogyatékkal élő, illetve csökkent mozgásképességű (PRM) utasoknak nyújtott szolgáltatás rendelkezésre áll, függetlenül attól, hogy melyik légitársasággal utaznak.

Ugyanakkor fontos tudni, hogy bizonyos jegytípusok nem foglalják magukban a PRM utasok számára szükséges szolgáltatási szintet (pl. nagyobb lábhely). Ha további információra van szüksége, kérjük, keresse légitársaságát.

Ha a repülőtéren vagy a légi jármű fedélzetén segítségre van szüksége, a légitársaságot már a jegyfoglaláskor értesíteni kell. Így például, amennyiben:

* Segítségre van szüksége a légi járműhöz vagy a légi járműtől való eljutásban
* Segítségre van szüksége a beszálláshoz
* Elektromos vagy összecsukható tolószéket használ
* Oxigénpalackot kell a fedélzetre vinnie
* Vezető kutyát hoz magával
* Látás- vagy hallássérült
* Bármilyen élelmiszer-allergiája van

Segítségnyújtási igénylőlap

A hatékony segítségnyújtás érdekében javasoljuk, hogy a PRM szolgáltatást lehetőleg hét nappal előre, de legalább 48 órával az indulást megelőzően igényelje.

Amennyiben a szolgáltatást a jegyfoglalásakor nem igényelte, az alábbi igénylőlap itt elérhető.

A segítség nyújtás igénybevételéhez szükséges igénylőlap

A fogyatékkal élő, illetve csökkent mozgásképességű (PRM) utasoknak nyújtott szolgáltatás rendelkezésre áll, függetlenül attól, hogy melyik légitársasággal utaznak. Tovább »

Hívópontok

A fogyatékkal élő illetve csökkent mozgásképességű (PRM) utasok a hívópontokon keresztül jelezhetik érkezésüket, illetve kérhetnek segítséget a repülőtéren. Tovább »

A segítségnyújtás folyamatáról

A Budapest Airport területén az AMS Assistance Kft nyújt segítséget a fogyatékkal élő és korlátozott mozgású utasainknak. Tovább »

Parkolás fogyatékkal élő, illetve csökkent mozgásképességű személyek részére:

Mozgáskorlátozottak számára a kijelölt helyeken történő parkolás az első 60 percben díjmentes. A kedvezmény kizárólag a Terminál Parkolóban, az igazolvány bemutatásával, a bejáratnál levett parkolójegyre nyomtatott időponttól számított maximum 60 percre érvényes! Kérjük, hogy a kedvezményt a Terminal Parkolóban található ügyfélszolgálatnál igényelje!

A szolgáltatással kapcsolatos követelmények

A Budapest Airport Zrt. az Európai Parlament és a Tanács 1107/2006/EK rendelete alapján a követelményrendszerének kialakításakor teljes mértékben figyelembe vette a fogyatékkal élő, illetve csökkent mozgásképességű személyek közlekedésének elősegítésére vonatkozó, nemzetközileg elismert politikákat és magatartási kódexeket. Tovább »Tokió 158 900 HUF (Oda-vissza)

Sanghaj 139 200 HUF (Oda-vissza)

Berlin 24 500 HUF (Oda-vissza)


Minden ajánlat »