Címlap » Utazás » Indulás előtt » Speciális igények

A segítségnyújtás folyamatáról

A Budapest Airport területén az AMS Assistance Kft nyújt segítséget a fogyatékkal élő és korlátozott mozgású utasainknak.

A Budapest Airport Zrt. az Európai Parlament és a Tanács 1107/2006/EK rendelete alapján a követelményrendszerének kialakításakor teljes mértékben figyelembe vette a fogyatékkal élő, illetve csökkent mozgásképességű személyek közlekedésének elősegítésére vonatkozó, nemzetközileg elismert politikákat és magatartási kódexeket.

A segítségnyújtás menete a következő:

Induló utas esetén:
• a kijelölt pontnál (Hívópont) a fogyatékkal élő illetve csökkent mozgásképességű utas bejelenti a repülőtérre való megérkezése tényét és kéri a segítségnyújtást,
• a szolgálat eljuttatja az utast az utasfelvételi pulthoz, hogy bekezeljék az utast poggyászával együtt az adott járatra,
• az utasfelvételi pulttól a hatósági ellenőrző pontokon (esetleges útlevélvizsgálat, utasbiztonsági vizsgálat, vám) keresztül elszállítja az utast a repülőgépig,
• szükség szerint kiszolgálási eszközökkel (felvonók, kerekes székek) segítséget nyújt a repülőgépbe történő beszálláshoz, valamint hogy az utas a fedélzeten eljusson az üléséig.

Érkező utas esetén:
• segítséget nyújtanak az utasnak eljutni a repülőgép ülésétől az ajtajáig
• szükség szerint kiszolgálási eszközökkel segítik hozzá az utast, hogy elhagyhassa a repülőgép fedélzetét (felvonók, kerekes székek),
• az esetleges hatósági vizsgálatokon keresztül segítenek eljutni a poggyászfelvételi pontokhoz, hogy felvehessék az utasok a feladott poggyászaikat,
• majd a poggyászfelvételi csarnokból kijussanak az érkező csarnokba, illetve a parkolóig.

Átszálló utas esetén:
• segítséget nyújtanak az utasnak, hogy egyik járat érkezésétől eljussanak a csatlakozó járathoz,
• szükség esetén eljuthasson a mosdóhelyiségekhez.

A segítség nyújtás igénybevételéhez szükséges igénylőlap

A fogyatékkal élő, illetve csökkent mozgásképességű (PRM) utasoknak nyújtott szolgáltatás rendelkezésre áll, függetlenül attól, hogy melyik légitársasággal utaznak. Tovább »

Hívópontok

A fogyatékkal élő illetve csökkent mozgásképességű (PRM) utasok a hívópontokon keresztül jelezhetik érkezésüket, illetve kérhetnek segítséget a repülőtéren. Tovább »

A segítségnyújtás folyamatáról

A Budapest Airport területén az AMS Assistance Kft nyújt segítséget a fogyatékkal élő és korlátozott mozgású utasainknak. Tovább »

Parkolás fogyatékkal élő, illetve csökkent mozgásképességű személyek részére:

Mozgáskorlátozottak számára a kijelölt helyeken történő parkolás az első 60 percben díjmentes. A kedvezmény kizárólag a Terminál Parkolóban, az igazolvány bemutatásával, a bejáratnál levett parkolójegyre nyomtatott időponttól számított maximum 60 percre érvényes! Kérjük, hogy a kedvezményt a Terminal Parkolóban található ügyfélszolgálatnál igényelje!

A szolgáltatással kapcsolatos követelmények

A Budapest Airport Zrt. az Európai Parlament és a Tanács 1107/2006/EK rendelete alapján a követelményrendszerének kialakításakor teljes mértékben figyelembe vette a fogyatékkal élő, illetve csökkent mozgásképességű személyek közlekedésének elősegítésére vonatkozó, nemzetközileg elismert politikákat és magatartási kódexeket. Tovább »Kuala Lumpur 148 600 HUF (Oda-vissza)

Hongkong 144 300 HUF (Oda-vissza)

Phuket 141 300 HUF (Oda-vissza)


Minden ajánlat »