Címlap » Utazás » Indulás előtt » Speciális igények

A szolgáltatással kapcsolatos követelmények

A Budapest Airport Zrt. az Európai Parlament és a Tanács 1107/2006/EK rendelete alapján a követelményrendszerének kialakításakor teljes mértékben figyelembe vette a fogyatékkal élő, illetve csökkent mozgásképességű személyek közlekedésének elősegítésére vonatkozó, nemzetközileg elismert politikákat és magatartási kódexeket.

Különös tekintettel az ECAC doc 2006 december 30 Annex J mellékletében rögzített kívánalmakat, melyekre alapozva határozta meg a minőségi követelményeket a szolgáltatóval szemben.

Minőségi alapelvárások:

Induló utas esetén:

a repülőtérre érkezve, amikor a szolgáltatás igénybevételére bejelentkezik
- 100%-a a foglalással, előrejelzéssel rendelkező utasoknak nem szabad, hogy 10 percnél többet várakozzanak a kiszolgálásra (15 perc a foglalással, illetve előrejelzéssel nem rendelkező utasoknak).

Érkező utas esetén:

az érkező járat ajtajánál igényli a szolgáltatást, illetve átszálló utas esetén a tranzit várakozó pontnál
- 100%-a a foglalással, előrejelzéssel rendelkező utasoknak nem szabad, hogy 10 percnél többet várakozzanak a kiszolgálásra (15 perc a foglalással, illetve előrejelzéssel nem rendelkező utasoknak).

Általános elvárások:


- Az összes fogyatékkal élő, illetve csökkent mozgásképességű utasnak elégedettnek kell lennie a szolgáltatással.
- A fogyatékkal élő, illetve csökkent mozgásképességű utasok 100%-nak el kell érnie időben a repülőgépet, hogy elfoglalhassa a helyét.
- A szolgáltatás ellátására csak jól kiképzett, megfelelően iskolázott munkaerőt lehet alkalmazni.
- Biztosítani kell az alkalmazottaknak a folyamatos továbbképzést, együttműködve a helyi, nemzetközi és európai fórumokkal.

A segítség nyújtás igénybevételéhez szükséges igénylőlap

A fogyatékkal élő, illetve csökkent mozgásképességű (PRM) utasoknak nyújtott szolgáltatás rendelkezésre áll, függetlenül attól, hogy melyik légitársasággal utaznak. Tovább »

Hívópontok

A fogyatékkal élő illetve csökkent mozgásképességű (PRM) utasok a hívópontokon keresztül jelezhetik érkezésüket, illetve kérhetnek segítséget a repülőtéren. Tovább »

A segítségnyújtás folyamatáról

A Budapest Airport területén az AMS Assistance Kft nyújt segítséget a fogyatékkal élő és korlátozott mozgású utasainknak. Tovább »

Parkolás fogyatékkal élő, illetve csökkent mozgásképességű személyek részére:

Mozgáskorlátozottak számára a kijelölt helyeken történő parkolás az első 60 percben díjmentes. A kedvezmény kizárólag a Terminál Parkolóban, az igazolvány bemutatásával, a bejáratnál levett parkolójegyre nyomtatott időponttól számított maximum 60 percre érvényes! Kérjük, hogy a kedvezményt a Terminal Parkolóban található ügyfélszolgálatnál igényelje!

A szolgáltatással kapcsolatos követelmények

A Budapest Airport Zrt. az Európai Parlament és a Tanács 1107/2006/EK rendelete alapján a követelményrendszerének kialakításakor teljes mértékben figyelembe vette a fogyatékkal élő, illetve csökkent mozgásképességű személyek közlekedésének elősegítésére vonatkozó, nemzetközileg elismert politikákat és magatartási kódexeket. Tovább »Szöul 192 500 HUF (Oda-vissza)

Sanghaj 145 700 HUF (Oda-vissza)

Bangkok 150 800 HUF (Oda-vissza)


Minden ajánlat »