Címlap » Utazás » Indulás előtt » Speciális igények

Hívópontok

A fogyatékkal élő illetve csökkent mozgásképességű (PRM) utasok a hívópontokon keresztül jelezhetik érkezésüket, illetve kérhetnek segítséget a repülőtéren.

A hívópontok mindkét terminálon és a Terminál parkolóban 2 helyen is megtalálhatóak. A hívópontok ezzel az ikonnal vannak ellátva:

A hívópontok kamerával és mikrofonnal felszereltek, így a jelzés leadása után az AMS Assistance Kft. munkatársai jelzik, amint vették a hívást és közlik érkezésüket az adott hívóponthoz.
A hívópontokon külön gomb szolgál a siket és nagyothalló utasoknak,valamint a látáskárosult és mozgáskorlátozott utasoknak.

TERMINÁL 2

A kettes terminálon mind a 2A mind a 2B terminál indulási szintjén a terminálépületek előtt, valamint az indulási tranzitokban és a Terminál parkolóban találhatók hívópontok.

Hívópontokra vonatkozó kezelési tájékoztató:

1./ A hívópontok mindegyike hang és kamera rendszerrel van ellátva.

2./ Működése a megfelelő piktogram melletti gomb megnyomásával történik.

3./ A hívópontokon külön gomb szolgál a siket és nagyothalló utasoknak, valamint a látáskárosult és mozgáskorlátozott utasoknak a segítségnyújtás igényének jelzésére

4./ A megfelelő gomb megnyomásával a diszpécseri központ jelzést kap, mely során mind hang, mind pedig vizuális kapcsolat jön létre a hívó fél és a diszpécser között.

5./ A hívópont először automata bemondással reagál a gomb megnyomására: „ Kérem várjon” Kérjük, hogy várakozzon a bemondás alatt a hívópontnál, amíg a diszpécser élő kapcsolatba nem lép Önnel!

6./ A segítségnyújtásra vonatkozó igény visszaigazolása után, a diszpécser tájékoztatni fogja a teendőkről.

Kapcsolódó cikkek

Budapest Airport: tolószékkel a parkolóból a repülőgépbe! (2014-10-14)

A segítség nyújtás igénybevételéhez szükséges igénylőlap

A fogyatékkal élő, illetve csökkent mozgásképességű (PRM) utasoknak nyújtott szolgáltatás rendelkezésre áll, függetlenül attól, hogy melyik légitársasággal utaznak. Tovább »

Hívópontok

A fogyatékkal élő illetve csökkent mozgásképességű (PRM) utasok a hívópontokon keresztül jelezhetik érkezésüket, illetve kérhetnek segítséget a repülőtéren. Tovább »

A segítségnyújtás folyamatáról

A Budapest Airport területén az AMS Assistance Kft nyújt segítséget a fogyatékkal élő és korlátozott mozgású utasainknak. Tovább »

Parkolás fogyatékkal élő, illetve csökkent mozgásképességű személyek részére:

Mozgáskorlátozottak számára a kijelölt helyeken történő parkolás az első 60 percben díjmentes. A kedvezmény kizárólag a Terminál Parkolóban, az igazolvány bemutatásával, a bejáratnál levett parkolójegyre nyomtatott időponttól számított maximum 60 percre érvényes! Kérjük, hogy a kedvezményt a Terminal Parkolóban található ügyfélszolgálatnál igényelje!

A szolgáltatással kapcsolatos követelmények

A Budapest Airport Zrt. az Európai Parlament és a Tanács 1107/2006/EK rendelete alapján a követelményrendszerének kialakításakor teljes mértékben figyelembe vette a fogyatékkal élő, illetve csökkent mozgásképességű személyek közlekedésének elősegítésére vonatkozó, nemzetközileg elismert politikákat és magatartási kódexeket. Tovább »Delhi 157 400 HUF (Oda-vissza)

Makaó 145 900 HUF (Oda-vissza)

Chiang Mai 150 300 HUF (Oda-vissza)


Minden ajánlat »