Címlap » Utazás » Indulás előtt » Utazási kisokos

Utazási kisokos

Schengeni rendszer

A Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren a 2A, 2B terminál is kiszolgálja a schengeni, valamint a nem-schengeni övezetbe induló utasokat. A SkyCourt megnyitásával megszűnt a 2A és 2B terminálok Schengen szerinti megkülönböztetése az indulásnál. A schengeni, illetve nem-schengeni szétválasztás a biztonsági ellenőrzés után történik, amikor az utasok a beszállókapuk felé indulnak.

A schengeni térséghez a következő országok tartoznak: Ausztria, Belgium, Csehország, Dánia, Észtország, Finnország, Franciaország, Görögország, Hollandia, Izland, Lengyelország, Lettország, Litvánia, Luxemburg, Magyarország, Málta, Németország, Norvégia, Olaszország, Portugália, Spanyolország, Svájc, Svédország, Szlovákia, Szlovénia.

A repülőtér schengeni csatlakozásával egy időben megszűnt az övezeten belül közlekedő utasok kötelező útlevél ellenőrzése, de ettől függetlenül kérjük, hogy személyes irataikat (útlevél, személyi igazolvány) feltétlenül hozzák magukkal, mert a jegykezelésnél ezekre szükség van.

Kérjük, hogy indulás előtt győződjenek meg arról, hogy a légitársaságuk melyik terminálon üzemel, esetleges kérdéseikkel pedig forduljanak a légitársaságukhoz, vagy hívják a Budapest Airport információs vonalát: 06 1 296 7000

Indulás előtt

Ellenőrizzék az úti okmányaikat, mert ezekre a jegykezelésnél mindenképpen szükségük lesz.

Kérjük, ellenőrizze a repülőjegy megvásárlásakor elfogadott Utazási feltételeket, mivel egyes légitársaságok esetében minden nem-EU/EGT állampolgár köteles a repülőtéri biztonsági ellenőrzés előtt a megfelelő légitársaság utasfelvételi pultjánál az úti okmányait bemutatni és a beszállókártyáját lepecsételtetni.

Az éles tárgyakat és a folyadékokat a feladott poggyászba csomagolják. A kézi poggyászba kerülhetnek az olyan, útközben is hasznos dolgok, mint a könyv, a zsebkendő, vagy a pénztárca.

Kérjük figyeljenek a poggyászok méretére, súlyára. Kérdés esetén a légitársaságukhoz fordulhatnak tanácsért.

Győződjenek meg arról, hogy melyik terminálról indul a gépük.

A Budapest Airport honlapján parkolási költség kalkulátort találnak, amely segít kiszámolni, hogy melyik repülőtéri parkolót érdemes használniuk.

Amennyiben Ön fogyatékkal élő vagy csökkent mozgásképességű utasunk, kérjük 48 órával előre jelezze érkezését a repülőtérre.

A repülőtéren

Kérjük, hogy a gép indulása előtt két - tengerentúli járat esetén 3 - órával érkezzenek meg a repülőtérre.

Az első állomás a jegykezelés, ahol a poggyászok feladása is történik.

A jegykezelést az utasbiztonsági ellenőrzés, a ruházat és a kézi poggyászok átvilágítása követi.

A tranzitban nyugodtan vásárolhatnak, hiszen az ott kínált termékek előzetesen átestek a biztonsági ellenőrzésen.

Az egyszerűsített beszállókapukról itt tájékozódhat bővebben.

A repülőgépen

Dőljenek hátra, és élvezzék a repülést. Jó utat kíván Önöknek a Budapest Airport!


Miami 158 900 HUF (Oda-vissza)

Hongkong 144 300 HUF (Oda-vissza)

Jakarta 159 000 HUF (Oda-vissza)


Minden ajánlat »

 P Foglaljon online és
parkoljon olcsóbban!
Terminál:
Behajtás:
Kihajtás:
Akciós kód:
 TOVÁBB Visszatérő vásárló
Foglalások kezelése